Una recepta força bàsica que permet degustar la carn d'aquests salmònids. La truita és el peix blau que menys greix té de tots (només un 3% de greix) i conté Omega 3, molt saludable, com segur que ja saps. A la nostra cuina, la truita fresca es menja de moltes maneres: feta a la planxa, a l'espatlla, a l'agredolç, amb panses i pinyons, a la llosa amb bacó, amb salsa d'ametlles, al forn i, fins i tot, en escabetx. A mi, sincerament, no és un peix que em faci gaire el pes, però reconec que ben preparat es pot convertir en un plat més que recomanable. La truita amb all i julivert, està molt bona i saborosa.

Ingredients

4 truites de riu sense espina  

3 alls  

julivert

oli d'oliva  

sal

Preparació
1.

Clar, començarem per anar al riu a pescar-les. Haurem de localitzar un bon riu... d'aigua fresca i clara.

2.

Necessitarem un "cap de turc", que li direm "cuc". Al cap i la fi, jo penso que és el que pitjor ho passa, pobre animal. Això sí, també he de dir que molts d'aquests cucs semblen tenir més vida que algunes persones que conec!

3.
4.

... i una mica de sort... clar...

5.

Però de cop i volta, apareix un convidat sorpresa amb el qual no comptàvem: un visó americà! Els visons americans aprofiten qualsevol oportunitat per emportar-se les truites ja pescades! Aquest animal (introduït per accident) és tota una plaga actualment (declarat espècie non grata per la fauna espanyola) que està fent estralls a causa de la seva agressivitat amb la fauna autòctona, i estan desapareixent espècies com el cranc de riu, les truites i els mateixos visons europeus.

6.

Tot i ser una "mala bèstia", que dirien alguns, no ens vam poder estar de donar-li unes "tripes" de truita. Ja veieu que tenen total confiança amb els humans.

  

7.

Tornem a casa amb les quatre truites capturades avui.  Primer de tot tallarem el cap.

8.

Després, li traurem els budells.

9.

A continuació, traurem els filets de la truita.

10.

Procurant extreure'n totes les espines, que emprenyen molt a l'hora de menjar.

11.

Ja tenim els filets nets d'espines. Els rentem i els salem una mica.

12.

Mentre escalfem una planxa, farem una picadeta d'all i julivert.

13.

Fem les truites a la planxa, ben calenta.

14.

Primer, per una banda.

15.

I, després, per l'altre, fins que tingui un color daurat. I ja les tenim.

16.

Bon Profit!