Els sopars de tardor poden ser meravellosos. La nostra terra ens proveeix d'una excel·lent matèria primera (bolets) de temporada que hem d'aprofitar bé. I sense dedicar-hi massa esforç, podeu fer aquesta truiteta de bolets que tant us farà estimar la cuina. No escatimeu amb la qualitat dels ous per preparar una truita, ni tampoc amb el pa amb tomàquet. El d'avui, és d'aquells platets que fan caliu, que fan que vingui de gust sopar a casa, ben junts, que a fora al carrer sembla que comença a fer fresqueta ja. Som-hi!
400 g de rovellons
300 g de camagrocs
6 ous
oli d'oliva
julivert fresc
1 all laminat
sal
Variants:
- Hi podeu afegir daus de pernil
- Podeu incorporar tota mena de bolets
- Es pot fer més o menys cuita la truita (al gust)
Prepareu els bolets.
Ja sabeu que els rovellons o pinetells s'han de netejar amb un drap humit, ja que no convé mullar-los massa. Reviseu també que no hi hagi "habitants".
Els talleu a trossos i netegeu també els camagrocs, que només cal retirar-los la part inferior o arrel.
Ara, escalfeu una paella amb un raig d'oli d'oliva, hi tireu un all laminat i seguidament hi poseu els bolets. Saleu-los una mica.
Mentre es fan els bolets, trenqueu els ous en un bol.
Els heu de batre lleugerament, però no massa. I els saleu.
Quan els bolets hagin perdut tota l'aigua i comencin a daurar-se, tireu-hi una mica de julivert trinxat.
Ara, aboqueu-los dins els ous.
Ho barregeu bé i ho deixeu reposar uns 10 minuts.
A continuació, escalfeu una paella amb un petit raig d'oli i feu la truita.
Al cap de pocs minuts, li doneu la volta. Deixeu-la al vostre gust de cocció, més o menys feta.
Mentre s'acaba de fer, prepareu una mica de pa amb tomàquet, del bo.
I ja la podeu servir ben calentona. Bon Profit!