Ous ecològics, rovellons frescos de temporada, una mica d'all i julivert, oli i sal. Cap misteri, la veritat. Així de senzilles poden arribar a ser les coses més bones de la vida. Estarem d'acord amb el fet que, qui més qui menys sap fer-se una truita i, per tant, la recepta d'avui només pretén recordar i enaltir un plat bàsic cuinat amb productes de la nostra terra. D'aquells plats que convé difondre i, per descomptat, gaudir.
Aprofiteu bé la temporada de bolets i si aquesta nit no teniu gaire clar què sopar, aquí us deixo aquesta proposta d'èxit. Bon profit!
4 ous (ecològics millor)
400 g de rovellons
2 grans d'all
una mica de julivert
oli d'oliva
sal
Variants:
Podeu fer la truita amb altres bolets o barreja de bolets
Podeu obviar el julivert dins la truita
![truita rovellons pas1 truita rovellons pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/89/94/truita-rovellons-pas1.jpeg)
Netegeu els bolets amb un paper o drap humit.
![truita rovellons pas2 truita rovellons pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/90/21/truita-rovellons-pas2.jpeg)
Talleu-los a tires.
![truita rovellons pas3 truita rovellons pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/90/48/truita-rovellons-pas3.jpeg)
Bateu 4 ous amb una mica de sal.
![truita rovellons pas4 truita rovellons pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/90/75/truita-rovellons-pas4.jpeg)
Ben batut, com més oxigenat, més volum tindrà la truita.
![truita rovellons pas5 truita rovellons pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/91/02/truita-rovellons-pas5.jpeg)
Poseu a daurar tres grans d'all amb un bon raig d'oli d'oliva.
![truita rovellons pas6 truita rovellons pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/91/29/truita-rovellons-pas6.jpeg)
Afegim els rovellons tallats a tires.
![truita rovellons pas7 truita rovellons pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/91/56/truita-rovellons-pas7.jpeg)
Salem.
![truita rovellons pas8 truita rovellons pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/91/83/truita-rovellons-pas8.jpeg)
Deixeu que els bolets quedin correctament saltats. Llavors, retireu l'all.
![truita rovellons pas9 truita rovellons pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/92/10/truita-rovellons-pas9.jpeg)
A continuació, aboqueu els bolets sobre els ous batuts.
![truita rovellons pas10 truita rovellons pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/92/37/truita-rovellons-pas10.jpeg)
Remeneu-ho bé.
![truita rovellons pas11 truita rovellons pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/92/64/truita-rovellons-pas11.jpeg)
Afegiu-hi una mica de julivert trinxat, si us agrada.
![truita rovellons pas12 truita rovellons pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/92/91/truita-rovellons-pas12.jpeg)
En la mateixa paella, amb unes gotes d'oli, feu la truita.
![truita rovellons pas13 truita rovellons pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/93/18/truita-rovellons-pas13.jpeg)
Deixeu que es faci una mica per sota.
![truita rovellons pas14 truita rovellons pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/93/45/truita-rovellons-pas14.jpeg)
Quan es comenci a desenganxar dels costats, ja li podreu donar la volta.
![truita rovellons pas15 truita rovellons pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/93/72/truita-rovellons-pas15.jpeg)
Uns instants més i ja la podreu passar al plat.
![truita rovellons pas16 truita rovellons pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/93/99/truita-rovellons-pas16.jpeg)
Serviu-la ben calenta.
![truita rovellons pas17 truita rovellons pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/94/26/truita-rovellons-pas17.jpeg)
La podeu acompanyar amb unes llesques de pa amb tomàquet.
![truita rovellons pas18 truita rovellons pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/94/53/truita-rovellons-pas18.jpeg)
Quin gran sopar eh?
![truita rovellons pas19 truita rovellons pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/94/80/truita-rovellons-pas19.jpeg)
Podeu servir-la com a pinxos, també. Bon profit!