Ous ecològics, rovellons frescos de temporada, una mica d'all i julivert, oli i sal. Cap misteri, la veritat. Així de senzilles poden arribar a ser les coses més bones de la vida. Estarem d'acord amb el fet que, qui més qui menys sap fer-se una truita i, per tant, la recepta d'avui només pretén recordar i enaltir un plat bàsic cuinat amb productes de la nostra terra. D'aquells plats que convé difondre i, per descomptat, gaudir.
Aprofiteu bé la temporada de bolets i si aquesta nit no teniu gaire clar què sopar, aquí us deixo aquesta proposta d'èxit. Bon profit!
4 ous (ecològics millor)
400 g de rovellons
2 grans d'all
una mica de julivert
oli d'oliva
sal
Variants:
Podeu fer la truita amb altres bolets o barreja de bolets
Podeu obviar el julivert dins la truita
Netegeu els bolets amb un paper o drap humit.
Talleu-los a tires.
Bateu 4 ous amb una mica de sal.
Ben batut, com més oxigenat, més volum tindrà la truita.
Poseu a daurar tres grans d'all amb un bon raig d'oli d'oliva.
Afegim els rovellons tallats a tires.
Salem.
Deixeu que els bolets quedin correctament saltats. Llavors, retireu l'all.
A continuació, aboqueu els bolets sobre els ous batuts.
Remeneu-ho bé.
Afegiu-hi una mica de julivert trinxat, si us agrada.
En la mateixa paella, amb unes gotes d'oli, feu la truita.
Deixeu que es faci una mica per sota.
Quan es comenci a desenganxar dels costats, ja li podreu donar la volta.
Uns instants més i ja la podreu passar al plat.
Serviu-la ben calenta.
La podeu acompanyar amb unes llesques de pa amb tomàquet.
Quin gran sopar eh?
Podeu servir-la com a pinxos, també. Bon profit!