Una truiteta d'aquelles que ve tan de gust per sopar... entre setmana. No és més que una truita de patates amb xampinyons i pernil de guarnició, però novament, un recordatori del menjar tradicional que podem fer a casa. En comptes de demanar una pizza o anar al fast food, podeu fer una truiteta a casa, que no costa tant.

Les truites sempre han servit per a gastar tot allò que ens queda per la nevera. Acompanyeu-la amb un bon pa amb tomàquet... un raig d'oli d'oliva i una cerveseta ben freda. Que vagi de gust, nanos!

Ingredients

4 ous

1 patata gran

10/12 xampinyons frescos grans

50 g pernil ibèric

oli d'oliva

sal

... i pa amb tomàquet, clar...

Preparació
1.

Rentem bé els xampinyons, que sempre tenen molta sorra, i els tallem la part de l'arrel. Els tallem a làmines.

2.

Els saltegem en una paella amb una mica d'oli i un polsim de sal.

3.

Mentrestant, anirem tallant una mica de julivert...

4.

... i una patata que sigui més aviat grossa.

5.

Quan pràcticament ja estiguin els xampinyons al punt...

6.

... tirarem el julivert...

7.

... i ho barrejarem una estona. Ho retirarem en un plat a part.

8.

Ara, a foc lent, fregirem les patates per la nostra truita.

9.

Mentrestant, agafeu un bol, trenqueu els quatre ous... (sense que quedi cap tros de closca dins)...

10.

... i amb una varilla bateu-los una estona, fins que facin bombolletes.

11.

Ja podrem incorporar els xampinyons... que vagin donant gust a l'ou.

12.

Quan la patata estigui prou cuita per a aixafar-la, l'aixafarem. Almenys, així m'han ensenyat com fer les truites. Queda millor no trobar-te els trossos sencers de patata, no?... encara que això va a gustos.

13.

Un cop estigui feta i aixafada la patata, ja la podrem barrejar amb l'ou i els xampinyons.

14.

Fuass... quina pinta fot això. És interessant (si podeu) que ho deixeu així una estona (uns 20 minuts). Quedarà molt més bona.

15.

A continuació, i amb la paella calenta amb un raig d'oli, tirarem la nostra barreja.

16.

Ho deixarem coure a foc mitjà una estona, controlant els laterals per veure com va.

17.

Un cop considerem que ja està fet per avall, li donarem la volta a la truita.

18.

Jo utilitzo aquesta fusta que em vaig comprar. 

19.

Com a guarnició de la truita, passarem per la planxa una mica de pernil ibèric, volta i volta.

20.

Muntem el plat.

21.

Què us sembla?... a què agafaríeu un trosset de cada cosa amb una mossegada de pa amb tomàquet?

22.

Bon Profit!