No sé quantes truites de xanguet em devia fer la meva mare de petit. Fa anys el xanguet es trobava amb molta facilitat, oi? A mi, personalment, em trasllada a la meva infància. Ara resulta difícil trobar-ho perquè la seva captura està molt restringida.
100 g xanguet fresc
2 ous
2 alls
julivert
oli d'oliva
sal
Variants:
- Com us vaig mostrar en la Truita de llengüeta, podeu fregir prèviament el xanguet enfarinat
- Es poden ometre l'all i el julivert
D'entrada, rentarem bé el peix sota l'aigua amb un colador.
Ara ens disposarem a batre un parell d'ous.
Com fem amb totes les truites... batrem els ous fins a oxigenar-los una mica.
També hi posarem una mica d'all i julivert, tot i que és opcional.
Ho picarem ben petit.
Posem una paella a escalfar... amb un raig d'oli... i salem una mica el peix.
L'aboquem a la paella...
... i immediatament afegim l'all i julivert.
Ho remeneu una mica tot plegat que agafi una miqueta de color.
I ja podem incorporar l'ou.
Com en altres ocasions, li donarem forma de truita francesa.
I ja la podem servir.
Si ho acompanyeu de llesquetes de pa amb tomàquet... molt millor.
Per cert, aquesta truita es pot fer igual però enfarinant i fregint el xanguet prèviament. També es pot tirar el peix cru dins l'ou i coure-ho una mica més. Bon Profit!