No sé quantes truites de xanguet em devia fer la meva mare de petit. Fa anys el xanguet es trobava amb molta facilitat, oi? A mi, personalment, em trasllada a la meva infància. Ara resulta difícil trobar-ho perquè la seva captura està molt restringida.
100 g xanguet fresc
2 ous
2 alls
julivert
oli d'oliva
sal
Variants:
- Com us vaig mostrar en la Truita de llengüeta, podeu fregir prèviament el xanguet enfarinat
- Es poden ometre l'all i el julivert
![truita xanguet pas1 truita xanguet pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/33/33/22/truita-xanguet-pas1.jpeg)
D'entrada, rentarem bé el peix sota l'aigua amb un colador.
![truita xanguet pas2 truita xanguet pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/33/33/52/truita-xanguet-pas2.jpeg)
Ara ens disposarem a batre un parell d'ous.
![truita xanguet pas3 truita xanguet pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/33/33/79/truita-xanguet-pas3.jpeg)
Com fem amb totes les truites... batrem els ous fins a oxigenar-los una mica.
![truita xanguet pas4 truita xanguet pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/33/34/06/truita-xanguet-pas4.jpeg)
També hi posarem una mica d'all i julivert, tot i que és opcional.
![truita xanguet pas5 truita xanguet pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/33/34/33/truita-xanguet-pas5.jpeg)
Ho picarem ben petit.
![truita xanguet pas6 truita xanguet pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/33/34/60/truita-xanguet-pas6.jpeg)
Posem una paella a escalfar... amb un raig d'oli... i salem una mica el peix.
![truita xanguet pas7 truita xanguet pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/33/34/87/truita-xanguet-pas7.jpeg)
L'aboquem a la paella...
![truita xanguet pas8 truita xanguet pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/33/35/14/truita-xanguet-pas8.jpeg)
... i immediatament afegim l'all i julivert.
![truita xanguet pas9 truita xanguet pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/33/35/41/truita-xanguet-pas9.jpeg)
Ho remeneu una mica tot plegat que agafi una miqueta de color.
![truita xanguet pas10 truita xanguet pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/33/35/68/truita-xanguet-pas10.jpeg)
I ja podem incorporar l'ou.
![truita xanguet pas11 truita xanguet pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/33/35/95/truita-xanguet-pas11.jpeg)
Com en altres ocasions, li donarem forma de truita francesa.
![truita xanguet pas12 truita xanguet pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/33/36/22/truita-xanguet-pas12.jpeg)
I ja la podem servir.
![truita xanguet pas13 truita xanguet pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/33/36/49/truita-xanguet-pas13.jpeg)
Si ho acompanyeu de llesquetes de pa amb tomàquet... molt millor.
![truita xanguet pas14 truita xanguet pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/33/36/76/truita-xanguet-pas14.jpeg)
Per cert, aquesta truita es pot fer igual però enfarinant i fregint el xanguet prèviament. També es pot tirar el peix cru dins l'ou i coure-ho una mica més. Bon Profit!