No sé quantes truites de xanguet em devia fer la meva mare de petit. Fa anys el xanguet es trobava amb molta facilitat, oi? A mi, personalment, em trasllada a la meva infància. Ara resulta difícil trobar-ho perquè la seva captura està molt restringida.

Ingredients

100 g xanguet fresc

2 ous

2 alls

julivert

oli d'oliva

sal

Variants:

- Com us vaig mostrar en la Truita de llengüeta, podeu fregir prèviament el xanguet enfarinat

- Es poden ometre l'all i el julivert

Preparació
1.

D'entrada, rentarem bé el peix sota l'aigua amb un colador.

2.

Ara ens disposarem a batre un parell d'ous.

3.

Com fem amb totes les truites... batrem els ous fins a oxigenar-los una mica.

4.

També hi posarem una mica d'all i julivert, tot i que és opcional.

5.

Ho picarem ben petit.

6.

Posem una paella a escalfar... amb un raig d'oli... i salem una mica el peix.

7.

L'aboquem a la paella...

8.

... i immediatament afegim l'all i julivert. 

9.

Ho remeneu una mica tot plegat que agafi una miqueta de color.

10.

I ja podem incorporar l'ou.

11.

Com en altres ocasions, li donarem forma de truita francesa.

12.

I ja la podem servir.

13.

Si ho acompanyeu de llesquetes de pa amb tomàquet... molt millor.

14.

Per cert, aquesta truita es pot fer igual però enfarinant i fregint el xanguet prèviament. També es pot tirar el peix cru dins l'ou i coure-ho una mica més. Bon Profit!