Un aperitiu deliciós a qualsevol hora! No us costarà gens preparar aquestes truitetes i són molt interessants i econòmiques. A més, podeu fer les vostres variants incorporant altres ingredients com all i julivert, bolets, ceba, gambes, etc. El comí li aportarà un sabor exòtic que donarà personalitat al plat. Ideals com acompanyament d'altres plats. Amb aquestes quantitats us sortiran unes 20-25 truitetes, segons la mida.
1 carbassó
2 pastanagues
1 cullerada de comí
1/2 cullerada de sal
1 cullerada de farina
3 ous
oli per fregir
Variants:
S'hi pot afegir all i julivert
Podeu fer meitat farina de blat i meitat farina de blat de moro
Es pot trinxar més la verdura i fer-los més petits.
Avui he utilitzat un nou ratllador, que em permetrà fer la verdura a tires.
El ratllador incorpora un netejador de tallant molt útil.
Netegeu la verdura.
Ara, ratlleu el carbassó, amb pell i tot.
És molt curiosa la forma que agafa el carbassó amb aquest ratllador, sembla un llapis, oi?
Com veieu, aconseguim unes tires llargues de carbassó. En tallar-les totes igual la cocció és més homogènia.
Netegem el ratllador i fem el mateix amb la pastanaga.
Com que la pastanaga té menys superfície, va molt bé la tapa d'aquest ratllador que fixa el producte i et permet rotar la pastanaga amb més facilitat.
Un cop ho tenim tot ratllat, amb unes tisores tallem les tires més llargues, ja que avui no ens interessa la llargada.
Ho reserveu.
Incorporeu-hi la farina.
També el comí.
I la sal.
Ara ho heu de barrejar molt bé.
A poc a poc, heu de dissoldre tots els grumolls de farina. Dediqueu-li una estona.
Ara afegim totes les verdures que hem ratllat i barregem.
Escalfeu abundant oli en una paella per fregir. Anirem tirant cullerades.
Amb compte de no esquitxar, anem fregint les nostres truitetes.
Deixeu-les fer bé per totes dues bandes.
Heu d'aconseguir un bonic color daurat.
I les retireu sobre un paper absorbent. I ja les podeu servir ben calentes.
Bon profit!