Ja hem vist com elaborar la tradicional Salsa balandra. Un cop feta la salsa, aquest plat es prepara en molt poc temps. El turbot és un peix de carn blanca i dura, molt adient per a salses d'aquest tipus. Un peix que pot viure fins a 17 anys els mascles i 27 les femelles. Es pot fer de moltes maneres, però avui el courem directament al forn. Espero que us agradi.

Ingredients

1 turbot fresc  

salsa balandra  

oli d'oliva  

sal

unes cloïsses per decorar

Preparació
1.
turbot al forn salsa balandra pas1

Primer haurem de fer la salsa.

2.
turbot al forn salsa balandra pas2

La salsa balandra ens portarà una mica de feina, certament.

3.
turbot al forn salsa balandra pas3

Però val molt la pena fer-la.

4.
turbot al forn salsa balandra pas4

Si voleu veure el pas a pas, us recomano la lectura prèvia de la recepta "Salsa balandra".

5.
turbot al forn salsa balandra pas5

Ocupem-nos ara del turbot.

6.
turbot al forn salsa balandra pas6

És un animal ben lleig, tot sigui dit.

7.
turbot al forn salsa balandra pas7

Li he dit al peixater que me'l marquès sense acabar de tallar. Així es pot manipular d'una peça.

8.
turbot al forn salsa balandra pas8

Ja podem escalfar el forn a uns 180-190º C. Mentrestant, salarem el peix per totes dues bandes.

9.
turbot al forn salsa balandra pas9

Molt bé.

10.
turbot al forn salsa balandra pas10

El col·locarem en una safata de forn untada amb oli. També ruixarem el peix amb una mica d'oli.

11.
turbot al forn salsa balandra pas11

El posarem a coure a la part superior del forn, però amb calor adalt i abaix.

12.
turbot al forn salsa balandra pas12

El tindrem aproximadament uns 25-30 minuts, fins que agafi coloret. No l'hem de tocar ni cal donar-li la volta. Si voleu se li pot afegir una mica de vi blanc per sobre a mitja cocció.

13.
turbot al forn salsa balandra pas13

Penseu que és un peix de carn dura i necessita la seva cocció.

14.
turbot al forn salsa balandra pas14

Un cop cuit, podrem separar els talls molt fàcilment.

15.
turbot al forn salsa balandra pas15

I servim el peix ben calent...

16.
turbot al forn salsa balandra pas16

i napat amb la salsa balandra.

17.
turbot al forn salsa balandra pas17

I aquí teniu el plat acabat.

18.
turbot al forn salsa balandra pas18

Oi que hi sucaríeu pa ara?

19.
turbot al forn salsa balandra pas19

Ho tastem?

20.
turbot al forn salsa balandra pas20

No cal dir que es pot acompanyar d'unes cloïsses o uns musclos fets al vapor. En aquesta mena de plats és molt important el maridatge. Bon profit!

21.I PER BEURE...
turbot al forn salsa balandra pas21
22.