Més pasta amb peix i marisc... que m'agrada molt, però en aquesta ocasió... acompanyada d'una salsa velouté feta amb brou de peix i rovelló fresc. Aquesta és la mena de plats que em fan estimar la cuina. Us puc avançar que és d'aquells plats orgàsmics... un plaer pels que us agrada la pasta...el peix...i els bolets. Té una mica de feina però si optimitzeu els processos... en un parell d'hores el tindreu enllestit.
Podeu utilitzar altre mena de pasta, no ha de ser necesàriament tagliatta. No cal dir que també podeu utilitzar altres peixos com lluç, rap, llobarro, etc...
300gr. de rovelló fresc
1 turbot de quilo
200gr. cloïssa fresca
250gr. tagliatta
oli d'oliva
pebre negre
3 grans d'all
1 cullerada de carn de nyora
1 cullerada gran de farina
40gr. mantega
julivert
aigua
sal
Pel brou de peix
1/2 porro
2 fulles de llorer
l'espina del turbot
![turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas1 turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/74/02/87/turbot-tagliatta-cloisses-veloute-rovello-pas1.jpeg)
Com podeu veure, avui he trobat bons bolets.
![turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas2 turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/74/03/29/turbot-tagliatta-cloisses-veloute-rovello-pas2.jpeg)
I foten una oloreta....
![turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas3 turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/74/03/71/turbot-tagliatta-cloisses-veloute-rovello-pas3.jpeg)
Començarem per preparar un brou ben suau amb la mateixa espina del turbot.
![turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas4 turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/74/04/13/turbot-tagliatta-cloisses-veloute-rovello-pas4.jpeg)
Posem aigua en una cassola amb el llorer, el porro i l'espina ben neta. Ho deixarem coure uns 20 minuts.
![turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas5 turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/74/04/55/turbot-tagliatta-cloisses-veloute-rovello-pas5.jpeg)
Passat aquest temps, ho colarem i ho reservarem.
![turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas6 turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/74/04/97/turbot-tagliatta-cloisses-veloute-rovello-pas6.jpeg)
Ara, posarem a coure la pasta.
![turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas7 turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/74/05/39/turbot-tagliatta-cloisses-veloute-rovello-pas7.jpeg)
Com sempre, abundant aigua salada amb una mica d'oli... i que quedin "al dente" (8-9) minuts.
![turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas9 turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/74/06/44/turbot-tagliatta-cloisses-veloute-rovello-pas9.jpeg)
Preparem l'all també, que farem a làmines.
![turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas10 turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/74/06/86/turbot-tagliatta-cloisses-veloute-rovello-pas10.jpeg)
Ara, en una paella amb oli d'oliva, daurem una mica l'all.
![turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas11 turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/74/07/28/turbot-tagliatta-cloisses-veloute-rovello-pas11.jpeg)
De seguida, incorporem els bolets...
![turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas12 turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/74/07/70/turbot-tagliatta-cloisses-veloute-rovello-pas12.jpeg)
... ummm... quina oloreta que fot això, nanos!
![turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas13 turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/74/08/12/turbot-tagliatta-cloisses-veloute-rovello-pas13.jpeg)
Quan comencin a reduïr una mica....
![turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas14 turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/74/08/54/turbot-tagliatta-cloisses-veloute-rovello-pas14.jpeg)
... afegirem una cullerada de carn de nyora.
![turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas15 turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/74/09/38/turbot-tagliatta-cloisses-veloute-rovello-pas15.jpeg)
... l'afegim als bolets...
![turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas16 turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/74/09/80/turbot-tagliatta-cloisses-veloute-rovello-pas16.jpeg)
... i ho remenem bé... deixant'ho un minutet més.
![turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas17 turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/74/10/22/turbot-tagliatta-cloisses-veloute-rovello-pas17.jpeg)
Ara ho posarem en un recipient per triturar-ho...
![turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas18 turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/74/10/64/turbot-tagliatta-cloisses-veloute-rovello-pas18.jpeg)
![turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas19 turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/74/11/06/turbot-tagliatta-cloisses-veloute-rovello-pas19.jpeg)
Posem les cloïsses en aigua i abundant sal... per purgar-les de sorra. Uns 30 min.
![turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas20 turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/74/11/69/turbot-tagliatta-cloisses-veloute-rovello-pas20.jpeg)
Mentre, prepararem la velouté. Comencem pel "roux" desfent una mica de mantega...
![turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas21 turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/74/12/17/turbot-tagliatta-cloisses-veloute-rovello-pas21.jpeg)
... afegint la farina...
![turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas22 turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/74/12/59/turbot-tagliatta-cloisses-veloute-rovello-pas22.jpeg)
... deixeu que es cogui bé... sense parar de remenar...
![turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas23 turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/74/13/01/turbot-tagliatta-cloisses-veloute-rovello-pas23.jpeg)
... i afegir brou de peix... poc a poc... i lligant'ho tot junt...
![turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas24 turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/74/13/43/turbot-tagliatta-cloisses-veloute-rovello-pas24.jpeg)
... com si d'una beixamel es tractés....
![turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas25 turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/74/13/85/turbot-tagliatta-cloisses-veloute-rovello-pas25.jpeg)
Ho salem.
![turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas26 turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/74/14/27/turbot-tagliatta-cloisses-veloute-rovello-pas26.jpeg)
I incorporem la crema de rovelló que tenim reservada.
![turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas27 turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/74/14/69/turbot-tagliatta-cloisses-veloute-rovello-pas27.jpeg)
Ho lliguem bé i deixem que bulli 3 o 4 minuts. Tasteu-la.
![turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas28 turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/74/15/11/turbot-tagliatta-cloisses-veloute-rovello-pas28.jpeg)
Ja tenim la pasta al punt.
![turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas29 turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/74/15/53/turbot-tagliatta-cloisses-veloute-rovello-pas29.jpeg)
Ara ens disposarem a acabar el plat. En un altre cassola, tirem una mica de salsa....a sobre tota la pasta i de nou la resta de salsa. Així no se us enganxarà la pasta a la cassola.
![turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas30 turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas30](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/74/15/95/turbot-tagliatta-cloisses-veloute-rovello-pas30.jpeg)
Afegim una mica de julivert picat... i ho barregem tot.
![turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas31 turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas31](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/74/16/37/turbot-tagliatta-cloisses-veloute-rovello-pas31.jpeg)
Rentem les cloïsses i les afegim a la pasta.
![turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas32 turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas32](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/74/16/79/turbot-tagliatta-cloisses-veloute-rovello-pas32.jpeg)
Ho deixeu a foc baix, però ben tapat.
![turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas33 turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas33](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/74/17/21/turbot-tagliatta-cloisses-veloute-rovello-pas33.jpeg)
Les cloïsses s'obriran en un parell o tres de minuts.
![turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas34 turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas34](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/74/17/63/turbot-tagliatta-cloisses-veloute-rovello-pas34.jpeg)
I ja tindrem la pasta acabada.
![turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas35 turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas35](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/74/18/05/turbot-tagliatta-cloisses-veloute-rovello-pas35.jpeg)
Finalment, només ens quedarà fer el turbot.
![turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas36 turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas36](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/74/18/47/turbot-tagliatta-cloisses-veloute-rovello-pas36.jpeg)
En una planxa ben calenta, el daurem per les dues bandes... que quedi fet al punt.
![turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas37 turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas37](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/74/19/31/turbot-tagliatta-cloisses-veloute-rovello-pas37.jpeg)
Per fi podem emplatar.
![turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas38 turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas38](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/74/19/73/turbot-tagliatta-cloisses-veloute-rovello-pas38.jpeg)
Fem una base de pasta... a la que tirarem una mica de pebre negre per sobre.
![turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas39 turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas39](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/74/20/15/turbot-tagliatta-cloisses-veloute-rovello-pas39.jpeg)
Incorporem el peix... i ja està.
![turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas40 turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas40](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/74/20/57/turbot-tagliatta-cloisses-veloute-rovello-pas40.jpeg)
Un bon vi blanc fresquet... i a gaudir.
![turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas41 turbot tagliatta cloisses veloute rovello pas41](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/74/20/99/turbot-tagliatta-cloisses-veloute-rovello-pas41.jpeg)
Bon Profit!