Més pasta amb peix i marisc... que m'agrada molt, però en aquesta ocasió... acompanyada d'una salsa velouté feta amb brou de peix i rovelló fresc. Aquesta és la mena de plats que em fan estimar la cuina. Us puc avançar que és d'aquells plats orgàsmics... un plaer pels que us agrada la pasta...el peix...i els bolets. Té una mica de feina però si optimitzeu els processos... en un parell d'hores el tindreu enllestit.

Podeu utilitzar altre mena de pasta, no ha de ser necesàriament tagliatta. No cal dir que també podeu utilitzar altres peixos com lluç, rap, llobarro, etc...

Ingredients

300gr. de rovelló fresc  

1 turbot de quilo  

200gr. cloïssa fresca  

250gr. tagliatta  

oli d'oliva  

pebre negre

3 grans d'all  

1 cullerada de carn de nyora  

1 cullerada gran de farina

40gr. mantega

julivert

aigua  

sal

  

Pel brou de peix

1/2 porro  

2 fulles de llorer  

l'espina del turbot

Preparació
1.

Com podeu veure, avui he trobat bons bolets.

2.

I foten una oloreta....

3.

Començarem per preparar un brou ben suau amb la mateixa espina del turbot.

4.

Posem aigua en una cassola amb el llorer, el porro i l'espina ben neta. Ho deixarem coure uns 20 minuts.

5.

Passat aquest temps, ho colarem i ho reservarem.

6.

Ara, posarem a coure la pasta.

7.

Com sempre, abundant aigua salada amb una mica d'oli... i que quedin "al dente" (8-9) minuts.

8.

Preparem l'all també, que farem a làmines.

9.

Ara, en una paella amb oli d'oliva, daurem una mica l'all.

10.

De seguida, incorporem els bolets...

11.

... ummm... quina oloreta que fot això, nanos!

12.

Quan comencin a reduïr una mica....

13.

... afegirem una cullerada de carn de nyora.

14.

... l'afegim als bolets...

15.

... i ho remenem bé... deixant'ho un minutet més.

16.

Ara ho posarem en un recipient per triturar-ho...

 
17.
18.

Posem les cloïsses en aigua i abundant sal... per purgar-les de sorra. Uns 30 min.

19.

Mentre, prepararem la velouté. Comencem pel "roux" desfent una mica de mantega...

20.

... afegint la farina...

21.

... deixeu que es cogui bé... sense parar de remenar...

22.

... i afegir brou de peix... poc a poc... i lligant'ho tot junt...

23.

... com si d'una beixamel es tractés....

24.

Ho salem.

25.

I incorporem la crema de rovelló que tenim reservada.

26.

Ho lliguem bé i deixem que bulli 3 o 4 minuts. Tasteu-la.

27.

Ja tenim la pasta al punt.

28.

Ara ens disposarem a acabar el plat. En un altre cassola, tirem una mica de salsa....a sobre tota la pasta i de nou la resta de salsa. Així no se us enganxarà la pasta a la cassola.

29.

Afegim una mica de julivert picat... i ho barregem tot.

30.

Rentem les cloïsses i les afegim a la pasta. 

31.

Ho deixeu a foc baix, però ben tapat.

32.

Les cloïsses s'obriran en un parell o tres de minuts.

33.

I ja tindrem la pasta acabada.

34.

Finalment, només ens quedarà fer el turbot. 

35.

En una planxa ben calenta, el daurem per les dues bandes... que quedi fet al punt.

36.

Per fi podem emplatar.

37.

Fem una base de pasta... a la que tirarem una mica de pebre negre per sobre.

38.

Incorporem el peix... i ja està.

39.

Un bon vi blanc fresquet... i a gaudir.

40.

Bon Profit!