Avui us mostraré com presentar un bon filet de vedella amb salsa de pebre. De fet, aquest filet s'anomena turnedó i és una de les parts més tendres de la vedella o del bou. El turnedó és una peça que es talla de la part estreta del filet, on mesura de 6 a 8 cm de diàmetre. La veritat és que, ben cuinat i ben acompanyat, és tot plaer gaudir d'un tros de carn com aquest. D'elaboració no en té gaire. Tampoc li cal. Una planxa ben calenta i, segons el gruix, de 2 a 3 minuts per cada banda per deixar-lo al punt. Una mica de sal i llestos. Sucar un trosset a la salseta és mitja vida. Espero que us agradi.

Ingredients

1 filet gruixut de vedella o bou per persona  

Salsa de pebre  

tomàquets xerri  

patates quadrades fregides  

oli d'oliva  

sal en escates

Variants:

- Podeu fer servir altres carns, com la de porc

Preparació
1.
turnedo vedella salsa pebre pas1

Primer haureu de preparar la salsa de pebre.

2.
turnedo vedella salsa pebre pas3

Us recomano la lectura prèvia de la recepta Salsa de pebre.

3.
turnedo vedella salsa pebre pas4

Anem per la carn.

4.
turnedo vedella salsa pebre pas5

Com veieu, heu d'aconseguir uns talls de carn gruixuts.

5.
turnedo vedella salsa pebre pas6

Aquesta és una bona mida.

6.
turnedo vedella salsa pebre pas7

Poseu la planxa a escalfar. Quan estigui ben roent hi posarem la carn amb un petit raig d'oli.

7.
turnedo vedella salsa pebre pas8

La teoria diu que l'heu de tenir un parell de minuts per cada banda, tot i que això va a gustos.

8.
turnedo vedella salsa pebre pas9

La podeu fer també pels laterals, quedarà més ben presentada.

9.
turnedo vedella salsa pebre pas10

Ja la tenim.

10.
turnedo vedella salsa pebre pas11

Serviu-la directament al plat. Vigileu la temperatura del plat també.

11.
turnedo vedella salsa pebre pas12

Escalfeu les patates fregides que haureu fet prèviament, o la guarnició que més us agradi.

12.
turnedo vedella salsa pebre pas13

Serviu-ho ràpid, és important que arribi a taula ben calenta.

13.
turnedo vedella salsa pebre pas14

La salsa, ben calenta també, per sobre.

14.
turnedo vedella salsa pebre pas15

Unes escates de sal i...

15.
turnedo vedella salsa pebre pas16

... cap a taula!

16.
turnedo vedella salsa pebre pas17

Fa bona pinta, no?

17.
turnedo vedella salsa pebre pas18

La voleu tastar?

18.
turnedo vedella salsa pebre pas19

Ummm, massa poc feta pel meu gust. Però així és com s'ha de fer.

19.
turnedo vedella salsa pebre pas20

A la meva dona li faig bé, com cal. Jo sempre me la passo més.

20.
turnedo vedella salsa pebre pas21

És que em costa la carn vermella, nanos. Bon Profit!