Gran sabor i millor presència. Aprofiteu la temporada de maduixes per gaudir d'aquestes postres de categoria fetes amb ingredients molt bàsics i econòmics. El coulis és una salsa que es fa barrejant almívar, suc de llimona i fruita, tot ben triturat.
La crema xantillí no deixa de ser una nata semi-muntada lleugerament ensucrada i perfumada amb aroma de vainilla. És bo comentar que són unes postres molt dolces que poden resultar una mica pesades, tot i que delicioses. Per tant, és aconsellable pecar de racions petites que no pas de grans. Tingueu-ho en compte, sobretot si les serviu després de un gran àpat.
4-6 maduixes per decorar (les més maques)
500 g de nata per muntar
100 g de sucre
aroma de vainilla
peces decoratives de xocolata (neules, carquinyolis, galetes, etc)
Per fer el coulis:
300 g de maduixes
el suc de mitja llimona
un tap d'essència de vainilla
100 g de sucre
70 g d'aigua
Variants:
Podeu fer la mateixa recepta amb altres tipus de fruita (pinya, plàtan, taronja, etc...) o combinant diferents fruites
Renteu bé les maduixes sota l'aixeta i talleu la part superior (part blanca i fulles).
Reserveu les més maques per decorar els vasets al final.
Amb la resta de maduixes feu el coulis. Poseu-les dins un bol per triturar les tallades per la meitat.
Afegiu-hi el suc de mitja llimona i un tap d'essència de vainilla. Ho reserveu.
Poseu 70ml d'aigua i 100g de sucre a bullir per fer l'almívar. Un cop arrenqui el bull manteniu-ho un minut i apagueu el foc. Espereu 5 minuts que perdi escalfor.
Seguidament, ja podeu abocar l'almíbar dins el bol.
Perfecte.
Ara ho tritureu tot, ben fi.
I ja tindreu el coulis fet. Deixeu-lo refredar i un cop fred poseu-lo a la nevera.
Ara prepareu la crema xantillí. Poseu la nata per muntar fins un bol, que estigui ben freda.
Tireu un tap d'essència de vainilla a la nata.
Cap a dins!
Amb una barnilla, comenceu a muntar la nata.
Quan comenci a tenir una mica de textura pareu.
Afegiu-hi el sucre i doneu-li un parell de voltes més.
Ja teniu la crema xantillí a punt.
Poseu una petita base de coulis al fons dels vasets.
No massa.
Ara poseu la crema dins una mànega.
Ompliu el vaset deixant fins a dalt un forat al mig.
Ompliu aquest forat amb més coulis.
Finalment, coroneu el vaset amb una maduixa.
Jo he utilitzat unes neules de xocolata per decorar i una full de menta.
I ja les podeu reservar a la nevera fins el moment de servir-ho a taula.
Quines ganes d'agafar la neula sucada i fer-li una mossegada, oi?
Els colors són fantàstics! Serviu-ho ben fred!
Bon profit!