Gran sabor i millor presència. Aprofiteu la temporada de maduixes per gaudir d'aquestes postres de categoria fetes amb ingredients molt bàsics i econòmics. El coulis és una salsa que es fa barrejant almívar, suc de llimona i fruita, tot ben triturat.

La crema xantillí no deixa de ser una nata semi-muntada lleugerament ensucrada i perfumada amb aroma de vainilla. És bo comentar que són unes postres molt dolces que poden resultar una mica pesades, tot i que delicioses. Per tant, és aconsellable pecar de racions petites que no pas de grans. Tingueu-ho en compte, sobretot si les serviu després de un gran àpat.

 

Ingredients

4-6 maduixes per decorar (les més maques)

500 g de nata per muntar

100 g de sucre

aroma de vainilla

peces decoratives de xocolata (neules, carquinyolis, galetes, etc)

 

Per fer el coulis:

300 g de maduixes

el suc de mitja llimona

un tap d'essència de vainilla

100 g de sucre

70 g d'aigua

 

Variants:

Podeu fer la mateixa recepta amb altres tipus de fruita (pinya, plàtan, taronja, etc...) o combinant diferents fruites

Preparació
1.
vaset crema xantilli coulis maduixa pas1

Renteu bé les maduixes sota l'aixeta i talleu la part superior (part blanca i fulles).

2.
vaset crema xantilli coulis maduixa pas2

Reserveu les més maques per decorar els vasets al final.

3.
vaset crema xantilli coulis maduixa pas3

Amb la resta de maduixes feu el coulis. Poseu-les dins un bol per triturar les tallades per la meitat.

4.
vaset crema xantilli coulis maduixa pas4

Afegiu-hi el suc de mitja llimona i un tap d'essència de vainilla. Ho reserveu.

5.
vaset crema xantilli coulis maduixa pas5

Poseu 70ml d'aigua i 100g de sucre a bullir per fer l'almívar. Un cop arrenqui el bull manteniu-ho un minut i apagueu el foc. Espereu 5 minuts que perdi escalfor.

6.
vaset crema xantilli coulis maduixa pas6

Seguidament, ja podeu abocar l'almíbar dins el bol.

7.
vaset crema xantilli coulis maduixa pas7

Perfecte.

8.
vaset crema xantilli coulis maduixa pas8

Ara ho tritureu tot, ben fi.

9.
vaset crema xantilli coulis maduixa pas9

I ja tindreu el coulis fet. Deixeu-lo refredar i un cop fred poseu-lo a la nevera.

10.
vaset crema xantilli coulis maduixa pas10

Ara prepareu la crema xantillí. Poseu la nata per muntar fins un bol, que estigui ben freda.

11.
vaset crema xantilli coulis maduixa pas11

Tireu un tap d'essència de vainilla a la nata. 

12.
vaset crema xantilli coulis maduixa pas12

Cap a dins!

13.
vaset crema xantilli coulis maduixa pas13

Amb una barnilla, comenceu a muntar la nata.

14.
vaset crema xantilli coulis maduixa pas14

Quan comenci a tenir una mica de textura pareu.

15.
vaset crema xantilli coulis maduixa pas15

Afegiu-hi el sucre i doneu-li un parell de voltes més.

16.
vaset crema xantilli coulis maduixa pas16

Ja teniu la crema xantillí a punt.

17.
vaset crema xantilli coulis maduixa pas17

Poseu una petita base de coulis al fons dels vasets.

18.
vaset crema xantilli coulis maduixa pas18

No massa.

19.
vaset crema xantilli coulis maduixa pas19

Ara poseu la crema dins una mànega.

20.
vaset crema xantilli coulis maduixa pas20

Ompliu el vaset deixant fins a dalt un forat al mig.

21.
vaset crema xantilli coulis maduixa pas21

Ompliu aquest forat amb més coulis.

22.
vaset crema xantilli coulis maduixa pas22

Finalment, coroneu el vaset amb una maduixa.

23.
vaset crema xantilli coulis maduixa pas23

Jo he utilitzat unes neules de xocolata per decorar i una full de menta.

24.
vaset crema xantilli coulis maduixa pas24

I ja les podeu reservar a la nevera fins el moment de servir-ho a taula.

25.
vaset crema xantilli coulis maduixa pas25

Quines ganes d'agafar la neula sucada i fer-li una mossegada, oi?

26.
vaset crema xantilli coulis maduixa pas26

Els colors són fantàstics! Serviu-ho ben fred!

27.
vaset crema xantilli coulis maduixa pas27

Bon profit!

28.I PER BEURE...
vaset crema xantilli coulis maduixa pas28