Gran sabor i millor presència. Aprofiteu la temporada de maduixes per gaudir d'aquestes postres de categoria fetes amb ingredients molt bàsics i econòmics. El coulis és una salsa que es fa barrejant almívar, suc de llimona i fruita, tot ben triturat.

La crema xantillí no deixa de ser una nata semi-muntada lleugerament ensucrada i perfumada amb aroma de vainilla. És bo comentar que són unes postres molt dolces que poden resultar una mica pesades, tot i que delicioses. Per tant, és aconsellable pecar de racions petites que no pas de grans. Tingueu-ho en compte, sobretot si les serviu després de un gran àpat.

 

Ingredients

4-6 maduixes per decorar (les més maques)

500 g de nata per muntar

100 g de sucre

aroma de vainilla

peces decoratives de xocolata (neules, carquinyolis, galetes, etc)

 

Per fer el coulis:

300 g de maduixes

el suc de mitja llimona

un tap d'essència de vainilla

100 g de sucre

70 g d'aigua

 

Variants:

Podeu fer la mateixa recepta amb altres tipus de fruita (pinya, plàtan, taronja, etc...) o combinant diferents fruites

Preparació
1.

Renteu bé les maduixes sota l'aixeta i talleu la part superior (part blanca i fulles).

2.

Reserveu les més maques per decorar els vasets al final.

3.

Amb la resta de maduixes feu el coulis. Poseu-les dins un bol per triturar les tallades per la meitat.

4.

Afegiu-hi el suc de mitja llimona i un tap d'essència de vainilla. Ho reserveu.

5.

Poseu 70ml d'aigua i 100g de sucre a bullir per fer l'almívar. Un cop arrenqui el bull manteniu-ho un minut i apagueu el foc. Espereu 5 minuts que perdi escalfor.

6.

Seguidament, ja podeu abocar l'almíbar dins el bol.

7.

Perfecte.

8.

Ara ho tritureu tot, ben fi.

9.

I ja tindreu el coulis fet. Deixeu-lo refredar i un cop fred poseu-lo a la nevera.

10.

Ara prepareu la crema xantillí. Poseu la nata per muntar fins un bol, que estigui ben freda.

11.

Tireu un tap d'essència de vainilla a la nata. 

12.

Cap a dins!

13.

Amb una barnilla, comenceu a muntar la nata.

14.

Quan comenci a tenir una mica de textura pareu.

15.

Afegiu-hi el sucre i doneu-li un parell de voltes més.

16.

Ja teniu la crema xantillí a punt.

17.

Poseu una petita base de coulis al fons dels vasets.

18.

No massa.

19.

Ara poseu la crema dins una mànega.

20.

Ompliu el vaset deixant fins a dalt un forat al mig.

21.

Ompliu aquest forat amb més coulis.

22.

Finalment, coroneu el vaset amb una maduixa.

23.

Jo he utilitzat unes neules de xocolata per decorar i una full de menta.

24.

I ja les podeu reservar a la nevera fins el moment de servir-ho a taula.

25.

Quines ganes d'agafar la neula sucada i fer-li una mossegada, oi?

26.

Els colors són fantàstics! Serviu-ho ben fred!

27.

Bon profit!

28.I PER BEURE...