Moltes vegades he fet referència a aquestes postres, per les que tinc una passió important. Havent estat pastisser i coneixent moltes elaboracions dolces extraordinàries, podria dir que la pinya amb crema són les meves postres favorites. La pinya, a més, ajuda a pair, i per això acostumo a utilitzar-la en àpats importants com els que fem per Nadal.

El sucre fet caramel del fons ajudarà a mitigar l'acidesa de la pinya i el sucre cremat de sobre ens conservarà el cruixent. A més, un dels avantatges de fer-ho així és que podeu tenir la pinya tallada i la crema feta i preparar els vasets en 10 minuts de rellotge, just abans de portar-ho a taula, mentre els convidats fan la sobretaula. Espero que us agradi!

Ingredients

Sucre caramel

1 pinya natural madura

crema pastissera (recepta d'1/2 litre de llet)

sucre

menta per decorar (opcional)

Variants:

Podeu remullar la pinya tallada a daus amb algun licor (rom, whisky, etc.)

Preparació
1.
vaset pinya natural crema cremada pas1

Prepareu la crema pastissera unes hores abans (millor la nit abans).

2.
vaset pinya natural crema cremada pas2

Procureu trobar una pinya madura, dolça.

3.
vaset pinya natural crema cremada pas3

Talleu els dos extrems.

4.
vaset pinya natural crema cremada pas4

Peleu la pinya.

5.
vaset pinya natural crema cremada pas5

Talleu-la per la meitat.

6.
vaset pinya natural crema cremada pas6

De cada meitat, feu tres talls longitudinals (de dalt a baix).

7.
vaset pinya natural crema cremada pas7

Dels talls més propers al centre, retireu la part més dura de la pinya.

8.
vaset pinya natural crema cremada pas8

Talleu la pinya a daus petits, al gust. Reserveu-la a la nevera. Si voleu, podeu tirar un raig de licor.

9.
vaset pinya natural crema cremada pas9

En un vaset, poseu una mica de caramel al fons. El sucre caramel és fàcil de fer. Altrament, el podeu comprar ja fet al supermercat.

10.
vaset pinya natural crema cremada pas10

Ara, poseu-hi la pinya. Ha de cobrir 3/4 parts del got aproximadament.

11.
vaset pinya natural crema cremada pas12

Ompliu una mànega amb crema.

12.
vaset pinya natural crema cremada pas14

Acabeu d'omplir el got amb crema.

13.
vaset pinya natural crema cremada pas15

Us quedarà així vist lateralment.

14.
vaset pinya natural crema cremada pas16

Tireu-hi una mica de sucre per sobre de la crema.

15.
vaset pinya natural crema cremada pas17

Amb un bufador, cremeu el sucre. Si no teniu possibilitat de cremar la crema, podeu tirar una mica de canyella en pols per decorar. Però recomano enèrgicament cremar-la, si no perd tota la gràcia.

16.
vaset pinya natural crema cremada pas18

Una branca de menta fresca i cap a taula!

17.
vaset pinya natural crema cremada pas19

A què entra per la vista? Doncs al·lucinareu amb el gust que té!

18.
vaset pinya natural crema cremada pas20

Bon profit!

19.
vaset pinya natural crema cremada pas21