Moltes vegades he fet referència a aquestes postres, per les que tinc una passió important. Havent estat pastisser i coneixent moltes elaboracions dolces extraordinàries, podria dir que la pinya amb crema són les meves postres favorites. La pinya, a més, ajuda a pair, i per això acostumo a utilitzar-la en àpats importants com els que fem per Nadal.

El sucre fet caramel del fons ajudarà a mitigar l'acidesa de la pinya i el sucre cremat de sobre ens conservarà el cruixent. A més, un dels avantatges de fer-ho així és que podeu tenir la pinya tallada i la crema feta i preparar els vasets en 10 minuts de rellotge, just abans de portar-ho a taula, mentre els convidats fan la sobretaula. Espero que us agradi!

Ingredients

Sucre caramel

1 pinya natural madura

crema pastissera (recepta d'1/2 litre de llet)

sucre

menta per decorar (opcional)

Variants:

Podeu remullar la pinya tallada a daus amb algun licor (rom, whisky, etc.)

Preparació
1.

Prepareu la crema pastissera unes hores abans (millor la nit abans).

2.

Procureu trobar una pinya madura, dolça.

3.

Talleu els dos extrems.

4.

Peleu la pinya.

5.

Talleu-la per la meitat.

6.

De cada meitat, feu tres talls longitudinals (de dalt a baix).

7.

Dels talls més propers al centre, retireu la part més dura de la pinya.

8.

Talleu la pinya a daus petits, al gust. Reserveu-la a la nevera. Si voleu, podeu tirar un raig de licor.

9.

En un vaset, poseu una mica de caramel al fons. El sucre caramel és fàcil de fer. Altrament, el podeu comprar ja fet al supermercat.

10.

Ara, poseu-hi la pinya. Ha de cobrir 3/4 parts del got aproximadament.

11.

Ompliu una mànega amb crema.

12.

Acabeu d'omplir el got amb crema.

13.

Us quedarà així vist lateralment.

14.

Tireu-hi una mica de sucre per sobre de la crema.

15.

Amb un bufador, cremeu el sucre. Si no teniu possibilitat de cremar la crema, podeu tirar una mica de canyella en pols per decorar. Però recomano enèrgicament cremar-la, si no perd tota la gràcia.

16.

Una branca de menta fresca i cap a taula!

17.

A què entra per la vista? Doncs al·lucinareu amb el gust que té!

18.

Bon profit!

19.