Hola, gourmeters! Avui et portem un entrant per a aquest Nadal amb els que no fallaràs! Tot un luxe! Fàcil de fer, bons ingredients i èxit assegurat. Senzillament perfecte! Pots fer servir el tradicional puré de flocs de patata que trobaràs al supermercat, però jo et recomano dedicar una estona a fer una autèntica trumfada de patata prèviament. Trobaràs aquesta recepta en el nostre receptari.

Tens els ingredients i les ganes? Doncs som-hi!

Ingredients

1/2 pop cuit (1 pota per persona)

pebre vermell dolç (i picant opcional)

sal en escates

oli d'oliva verge extra

Per fer la trumfada de patata:

1,5 kg patata per bullir

1/2 got de llet 

sal

Variants:

- S'hi pot afegir mantega  

- Un cop aixafada la patata hi podeu afegir rovell d'ou en cru

- Les patates es poden bullir senceres amb la pell  

- S'hi pot afegir una mica de nou moscada

 

Preparació
1.

Ja que es tracta d'un entrant recomanat per una gran ocasió, com pot ser el Nadal, us proposo una presentació amb aquests gots baixos de vi.

2.

Primer heu de preparar la trumfada (o puré de patates). Al nostre receptari trobareu la recepta detallada. Deixeu-la que es refredi una mica.

3.

Ara prepareu el pop. Jo he utilitzat mig pop cuit que tenía.

4.

L'haureu de tallar a llesques maques i reserveu les millors per decorar la part superior de la nostra presentació.

5.

Ompliu una mànega amb la trumfada. Us anirà molt millor que fer-ho amb una cullera i quedarà visualment més maco.

6.

Ompliu 3/4 parts del got amb la trumfada.

7.

Ara, poseu-hi una mica de pebre vermell, dolç o picant o una barreja.

8.

Seguidament, poseu-hi trossets de pop, els més lletjos, com la part del cap o les potes més petites.

9.

Hi tireu una mica més de pebre vermell i un raig d'oli d'oliva verge extra.

10.

Seguidament, poseu una nova capa de pop però, ara si, utilitzeu els talls més macos.

11.

Torneu a aplicar pebre, oli i també sal en escates. Ara, només us caldrà un cop de microones (1 minut) per escalfar-ho tot plegat.

12.

Finalment, un últim raig d'oli i ho decoreu amb julivert i una mica de pa torrat si voleu. 

13.

Us quedaràn així de bonics i apetitosos!

14.

També podeu fer una presentació al plat més clàssica. Bon profit!