Avui et portem una recepta base que et servirà per elaborar-ne d'altres. La preparació és molt bàsica i la cocció la pots fer amb olla de pressió, cocció al forn o en cocció lenta en Crockpot, l'opció que he triat jo. Són moltes hores de cocció, però en realitat es cuina sola la carn. Un cop cuita i esfilagarsada, ja pots preparar, per exemple, uns "nachos" o "tacos" mexicans, unes empanades, pizza, o servir-la directament acompanyada d'arròs i/o llegums.
Som-hi!
🌮 Recepta de tacos de vedella
- 1 peça de vedella 2 kg (llata doble anoll)
- 1 ceba
- 1 pebrot vermell
- 1 cullerada de salsa "Tabasco"
- 1/2 cullerada de salsa "Worcestershire"
- 1/2 cullerada de vinagre de poma
- 4 cullerades de mel
- 400 g de tomàquet triturat
Per fer l'adob
- 2 cullerades de pebre vermell dolç
- 2 cullerades de pebre negre
- 1 cullerada de sal
- 1 cullerada de sucre morè
- 1 cullerada d'all en pols
- 1 cullerada de comí
- 1 cullerada de pebre vermell picant o xili
Primer de tot hauràs de preparar la carn. Pots triar altres peces de carn, tant vedella com porc.
És important retirar l'excés de greix. Només ens interesa la carn.
Si la peça és molt gran, pots tallar-la en 2 o 3 trossos, per comoditat de treball. Al cap i a la fi, l'acabaràs esfilagarsant.
Ara, en un bol, prepara l'adob. Posa l'all en pols.
El comí.
El pebre vermell picant o xili picant.
La sal.
El pebre vermell dolç.
El sucre morè. Si no en tens, sucre normal.
I el pebre negre, que pot ser en pols o en gra.
Barreja-ho bé.
Impregna-la bé per tot arreu.
I ja la tens a punt per coure. Deixa-la reposar una estona.
Com comentava, jo he triat l'opció de cocció lenta amb una Crockpot.
Ara, dins la Crockpot, posa el pebrot a tires i la ceba trinxada. També la salsa "Perrins" i el "Tabasco" si t'agrada.
Ara, el tomàquet triturat.
I el vinagre.
Barreja-ho tot bé.
Col·loca la carn adobada a sobre de la verdura.
Tapa la Crockpot i ja pots posar-la a coure durant unes 8,5 hores. A mitja cocció dona-li la volta. Jo aprofito per fer-ho a la nit, i l'endemà et trobaràs la carn feta.
Passat aquest temps, trobaràs que el volum de la carn s'ha reduït considerablement. És normal.
Passa la carn i les verdures a un recipient.
Amb dues forquilles, esfilagarsa tota la carn. Es desfarà sola.
La salsa que queda a l'olla, passa-la per un colador.
Passa-la a un cassó amb dos trossos de mantega i fes-la bullir.
Aquesta salsa ha de reduir durant uns quants minuts, fins que tingui bona textura. Rectifica-la de sal si cal. Pots afegir-hi una mica més de mel i ajustar el punt dolç també.
Finalment, barreja la carn amb la salsa i llestos.
Reserva la carn en una carmanyola fins al moment de consumir-la o elaborar altres receptes. També pots congelar-ne una part. Bon profit!