Avui et portem una recepta base que et servirà per elaborar-ne d'altres. La preparació és molt bàsica i la cocció la pots fer amb olla de pressió, cocció al forn o en cocció lenta en Crockpot, l'opció que he triat jo. Són moltes hores de cocció, però en realitat es cuina sola la carn. Un cop cuita i esfilagarsada, ja pots preparar, per exemple, uns "nachos" o "tacos" mexicans, unes empanades, pizza, o servir-la directament acompanyada d'arròs i/o llegums.

Som-hi!

🌮 Recepta de tacos de vedella
 

 

Ingredients
  • 1 peça de vedella 2 kg (llata doble anoll)
  • 1 ceba 
  • 1 pebrot vermell
  • 1 cullerada de salsa "Tabasco"
  • 1/2 cullerada de salsa "Worcestershire"
  • 1/2 cullerada de vinagre de poma
  • 4 cullerades de mel
  • 400 g de tomàquet triturat

 

Per fer l'adob

  • 2 cullerades de pebre vermell dolç
  • 2 cullerades de pebre negre
  • 1 cullerada de sal
  • 1 cullerada de sucre morè
  • 1 cullerada d'all en pols
  • 1 cullerada de comí
  • 1 cullerada de pebre vermell picant o xili
Preparació
1.
IMG 7634

Primer de tot hauràs de preparar la carn. Pots triar altres peces de carn, tant vedella com porc.

2.
IMG 7642

És important retirar l'excés de greix. Només ens interesa la carn.

3.
IMG 7646

Si la peça és molt gran, pots tallar-la en 2 o 3 trossos, per comoditat de treball. Al cap i a la fi, l'acabaràs esfilagarsant.

4.
IMG 7648

Ara, en un bol, prepara l'adob. Posa l'all en pols.

5.
IMG 7653

El comí.

6.
IMG 7654

El pebre vermell picant o xili picant.

7.
IMG 7658

La sal.

8.
IMG 7659

El pebre vermell dolç.

9.
IMG 7663

El sucre morè. Si no en tens, sucre normal.

10.
IMG 7666

I el pebre negre, que pot ser en pols o en gra.

11.
IMG 7668

Barreja-ho bé.

12.
IMG 7676

Impregna-la bé per tot arreu.

13.
IMG 7679

I ja la tens a punt per coure. Deixa-la reposar una estona.

14.
IMG 7691

Com comentava, jo he triat l'opció de cocció lenta amb una Crockpot. 

15.
IMG 7695

Ara, dins la Crockpot, posa el pebrot a tires i la ceba trinxada. També la salsa "Perrins" i el "Tabasco" si t'agrada.

16.
IMG 7703

Ara, el tomàquet triturat.

17.
IMG 7712

I el vinagre.

18.
IMG 7714

Barreja-ho tot bé.

19.
IMG 7719

Col·loca la carn adobada a sobre de la verdura.

20.
IMG 7726

Tapa la Crockpot i ja pots posar-la a coure durant unes 8,5 hores. A mitja cocció dona-li la volta. Jo aprofito per fer-ho a la nit, i l'endemà et trobaràs la carn feta.

21.
IMG 7737

Passat aquest temps, trobaràs que el volum de la carn s'ha reduït considerablement. És normal.

22.
IMG 7744

Passa la carn i les verdures a un recipient.

23.
IMG 7754

Amb dues forquilles, esfilagarsa tota la carn. Es desfarà sola.

24.
IMG 7768

La salsa que queda a l'olla, passa-la per un colador.

25.
IMG 7774

Passa-la a un cassó amb dos trossos de mantega i fes-la bullir.

26.
IMG 7778

Aquesta salsa ha de reduir durant uns quants minuts, fins que tingui bona textura. Rectifica-la de sal si cal. Pots afegir-hi una mica més de mel i ajustar el punt dolç també.

27.
IMG 7788

Finalment, barreja la carn amb la salsa i llestos.

28.
IMG 7796

Reserva la carn en una carmanyola fins al moment de consumir-la o elaborar altres receptes. També pots congelar-ne una part. Bon profit!