Un plat senzill, tradicional, barat, fàcil i sa. Vigileu una mica els hipertensos. També podeu fer-lo amb sardines de la costa o amb filets d'arengada salats, o també rosta de porc.
La verdura l'haureu de coure amb poca sal, ja que l'arengada ens aportarà molta sal al plat. Que vagi de gust!
4 arengades
500 g de patates
1 kg de mongeta tendra
Oli d'oliva
Sal
Variants:
La verdura pot ser col, coliflor, bròquil, tirabecs, etc. És a dir, verdura de temporada
En lloc d'arengada, s'hi pot posar un tall de rosta
Es pot posar l'arengada crua, a filets
Es pot posar l'arengada fregida, reserveu-ne l'oli per a després la verdura

Prepareu els ingredients i poseu abundant aigua a bullir dins una olla amb una mica de sal.

L'arengada pot ser sense netejar o també podeu comprar els filets ja nets.

La mongeta tendra, la renteu bé.

Li talleu les puntes.

I la feu a trossos.

Peleu la patata.

I feu-la a trossos. Poseu la verdura a bullir. Si voleu més detall, us recomano la lectura de la recepta Mongetes tendres bullides amb patata.

Ara haureu de netejar l'arengada. Poseu-la sobre un paper de diari o un full DinA4.

I l'emboliqueu.

Molt bé. Ara poseu-la dins una bossa de plàstic ben tancada.

A continuació poseu l'arengada entre la porta i el marc de la cuina i tanqueu la porta. Sense por.

Seguidament, obriu-ho.

Notareu que els budells de l'arengada han sortit fora. Acabeu d'arrencar-los i netegeu l'arengada sota l'aixeta.

Jo ho faig per treure la majoria d'escates, que són molestes a la boca.

Perfecte, l'arengada neta.

De seguida que tingueu la verdura cuita, poseu a escalfar la planxa del peix.

Quan sigui ben calenta, poseu-hi l'arengada.

I res, un minut per cada banda serà més que suficient.

Un bon raig d'oli d'oliva verge extra i a gaudir.

Bon profit!