Un plat senzill, tradicional, barat, fàcil i sa. Vigileu una mica els hipertensos. També podeu fer-lo amb sardines de la costa o amb filets d'arengada salats, o també rosta de porc.

La verdura l'haureu de coure amb poca sal, ja que l'arengada ens aportarà molta sal al plat. Que vagi de gust!

 

Ingredients

4 arengades

500 g de patates

1 kg de mongeta tendra

Oli d'oliva

Sal

 

Variants:

La verdura pot ser col, coliflor, bròquil, tirabecs, etc. És a dir, verdura de temporada

En lloc d'arengada, s'hi pot posar un tall de rosta

Es pot posar l'arengada crua, a filets

Es pot posar l'arengada fregida, reserveu-ne l'oli per a després la verdura

Preparació
1.

Prepareu els ingredients i poseu abundant aigua a bullir dins una olla amb una mica de sal.

2.

L'arengada pot ser sense netejar o també podeu comprar els filets ja nets.

3.

La mongeta tendra, la renteu bé.

4.

Li talleu les puntes.

5.

I la feu a trossos.

6.

Peleu la patata.

7.

I feu-la a trossos. Poseu la verdura a bullir. Si voleu més detall, us recomano la lectura de la recepta Mongetes tendres bullides amb patata.

8.

Ara haureu de netejar l'arengada. Poseu-la sobre un paper de diari o un full DinA4.

9.

I l'emboliqueu.

10.

Molt bé. Ara poseu-la dins una bossa de plàstic ben tancada.

11.

A continuació poseu l'arengada entre la porta i el marc de la cuina i tanqueu la porta. Sense por.

12.

Seguidament, obriu-ho.

13.

Notareu que els budells de l'arengada han sortit fora. Acabeu d'arrencar-los i netegeu l'arengada sota l'aixeta.

14.

Jo ho faig per treure la majoria d'escates, que són molestes a la boca.

15.

Perfecte, l'arengada neta.

16.

De seguida que tingueu la verdura cuita, poseu a escalfar la planxa del peix.

17.

Quan sigui ben calenta, poseu-hi l'arengada.

18.

I res, un minut per cada banda serà més que suficient.

19.

Un bon raig d'oli d'oliva verge extra i a gaudir.

20.

Bon profit!