Com ja sabeu, hi ha molts tipus de vinagreta. Avui veurem com es prepara una vinagreta de mostassa, també coneguda com a vinagreta francesa. Només us caldran cinc minuts per preparar-la. En aquest cas, he utilitzat mostassa diàfana a l'estragó, que m'agrada molt, però podeu fer servir el tipus de mostassa que més us agradi. Som-hi!
1 cullerada de mostassa d'estragó
1 cullerada gran de vinagre
4 cullerades grans d'oli d'oliva verge extra
una mica de sal
pebre negre
Variants:
- Podeu fer la vinagreta amb vinagre de xerès, de poma, de Mòdena, etc.
- Podeu utilitzar mostassa de Dijon
Preparem els ingredients.
Com us comentava, podeu fer servir qualsevol classe de mostassa.
Posarem una cullerada normal de mostassa en un bol.
A continuació, hi afegirem una cullerada gran de vinagre.
Seguidament, hi tirarem una mica de pebre negre.
I sal.
Remeneu-ho una mica.
A continuació, hi posarem les 4 o 5 cullerades grans d'oli d'oliva. Procureu que sigui de bona qualitat.
Per a barrejar-ho bé farem servir una petita barnilla. En aquest cas us anirà molt millor que la cullera. És una barreja que costa d'integrar i aquesta vinagreta requereix una certa emulsió.
Un cop ben barrejat, ja la podeu fer servir o bé reservar-la a la nevera. Us aguantarà uns quants dies.
Bon profit!