Com ja sabeu, hi ha molts tipus de vinagreta. Avui veurem com es prepara una vinagreta de mostassa, també coneguda com a vinagreta francesa. Només us caldran cinc minuts per preparar-la. En aquest cas, he utilitzat mostassa diàfana a l'estragó, que m'agrada molt, però podeu fer servir el tipus de mostassa que més us agradi. Som-hi!
1 cullerada de mostassa d'estragó
1 cullerada gran de vinagre
4 cullerades grans d'oli d'oliva verge extra
una mica de sal
pebre negre
Variants:
- Podeu fer la vinagreta amb vinagre de xerès, de poma, de Mòdena, etc.
- Podeu utilitzar mostassa de Dijon
![vinagreta mostassa pas1 vinagreta mostassa pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/53/83/96/vinagreta-mostassa-pas1.jpeg)
Preparem els ingredients.
![vinagreta mostassa pas2 vinagreta mostassa pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/53/84/59/vinagreta-mostassa-pas2.jpeg)
Com us comentava, podeu fer servir qualsevol classe de mostassa.
![vinagreta mostassa pas3 vinagreta mostassa pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/53/85/22/vinagreta-mostassa-pas3.jpeg)
Posarem una cullerada normal de mostassa en un bol.
![vinagreta mostassa pas4 vinagreta mostassa pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/53/85/85/vinagreta-mostassa-pas4.jpeg)
A continuació, hi afegirem una cullerada gran de vinagre.
![vinagreta mostassa pas5 vinagreta mostassa pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/53/86/69/vinagreta-mostassa-pas5.jpeg)
Seguidament, hi tirarem una mica de pebre negre.
![vinagreta mostassa pas6 vinagreta mostassa pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/53/86/48/vinagreta-mostassa-pas6.jpeg)
I sal.
![vinagreta mostassa pas7 vinagreta mostassa pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/53/87/74/vinagreta-mostassa-pas7.jpeg)
Remeneu-ho una mica.
![vinagreta mostassa pas8 vinagreta mostassa pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/53/88/37/vinagreta-mostassa-pas8.jpeg)
A continuació, hi posarem les 4 o 5 cullerades grans d'oli d'oliva. Procureu que sigui de bona qualitat.
![vinagreta mostassa pas9 vinagreta mostassa pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/53/89/00/vinagreta-mostassa-pas9.jpeg)
Per a barrejar-ho bé farem servir una petita barnilla. En aquest cas us anirà molt millor que la cullera. És una barreja que costa d'integrar i aquesta vinagreta requereix una certa emulsió.
![vinagreta mostassa pas11 vinagreta mostassa pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/53/89/63/vinagreta-mostassa-pas11.jpeg)
Un cop ben barrejat, ja la podeu fer servir o bé reservar-la a la nevera. Us aguantarà uns quants dies.
![vinagreta mostassa pas12 vinagreta mostassa pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/53/90/26/vinagreta-mostassa-pas12.jpeg)
Bon profit!