Com ja sabeu, hi ha molts tipus de vinagreta. Avui veurem com es prepara una vinagreta de mostassa, també coneguda com a vinagreta francesa. Només us caldran cinc minuts per preparar-la. En aquest cas, he utilitzat mostassa diàfana a l'estragó, que m'agrada molt, però podeu fer servir el tipus de mostassa que més us agradi. Som-hi!
1 cullerada de mostassa d'estragó
1 cullerada gran de vinagre
4 cullerades grans d'oli d'oliva verge extra
una mica de sal
pebre negre
Variants:
- Podeu fer la vinagreta amb vinagre de xerès, de poma, de Mòdena, etc.
- Podeu utilitzar mostassa de Dijon

Preparem els ingredients.

Com us comentava, podeu fer servir qualsevol classe de mostassa.

Posarem una cullerada normal de mostassa en un bol.

A continuació, hi afegirem una cullerada gran de vinagre.

Seguidament, hi tirarem una mica de pebre negre.

I sal.

Remeneu-ho una mica.

A continuació, hi posarem les 4 o 5 cullerades grans d'oli d'oliva. Procureu que sigui de bona qualitat.

Per a barrejar-ho bé farem servir una petita barnilla. En aquest cas us anirà molt millor que la cullera. És una barreja que costa d'integrar i aquesta vinagreta requereix una certa emulsió.

Un cop ben barrejat, ja la podeu fer servir o bé reservar-la a la nevera. Us aguantarà uns quants dies.

Bon profit!