Com ja sabeu, hi ha molts tipus de vinagreta. Avui veurem com es prepara una vinagreta de mostassa, també coneguda com a vinagreta francesa. Només us caldran cinc minuts per preparar-la. En aquest cas, he utilitzat mostassa diàfana a l'estragó, que m'agrada molt, però podeu fer servir el tipus de mostassa que més us agradi. Som-hi!

Ingredients

1 cullerada de mostassa d'estragó

1 cullerada gran de vinagre  

4 cullerades grans d'oli d'oliva verge extra  

una mica de sal

pebre negre  

Variants:  

- Podeu fer la vinagreta amb vinagre de xerès, de poma, de Mòdena, etc.  

- Podeu utilitzar mostassa de Dijon

Preparació
1.

Preparem els ingredients.

2.

Com us comentava, podeu fer servir qualsevol classe de mostassa.

3.

Posarem una cullerada normal de mostassa en un bol.

4.

A continuació, hi afegirem una cullerada gran de vinagre.

5.

Seguidament, hi tirarem una mica de pebre negre.

6.

I sal.

7.

Remeneu-ho una mica.

8.

A continuació, hi posarem les 4 o 5 cullerades grans d'oli d'oliva. Procureu que sigui de bona qualitat.

9.

Per a barrejar-ho bé farem servir una petita barnilla. En aquest cas us anirà molt millor que la cullera. És una barreja que costa d'integrar i aquesta vinagreta requereix una certa emulsió.

10.

Un cop ben barrejat, ja la podeu fer servir o bé reservar-la a la nevera. Us aguantarà uns quants dies.

11.

Bon profit!