Un altre invent, encara que segur que ja l'ha fet algú, per què no té cap misteri el plat És molt adient per presentar com a entrant o per fer un pica-pica en un vermut. De fer, no deixa de ser un «platillo» i es podria dir fins i tot que forma part de la pastisseria salada. Serviu-lo calentó i, si voleu també, li podeu fer una base amb una crema d'espàrrecs, o de moniato, o tirar alguna salseta de rocafort per sobre. Ja us ho deixo a la vostra imaginació.
1 planxa de full
300 g rovelló fresc
150 g xampinyó fresc
100 g nata líquida
all i julivert
oli d'oliva
pebre negre
pebre vermell dolç
sal
Abans de res, prepararem els nostres vol-au-vent de full. Heu de trobar dos talladors rodons: un que sigui el diàmetre final i l'altre que ens servirà per a obtenir la part de sobre que formarà la paret del vol-au-vent. Com podeu veure, qualsevol element que trobeu pot servir com a tallador.
Això és la tapa del pot que tinc.
Es tracta de col·locar aquesta mena d'anell... a sobre d'una planxa. Els podeu enganxar mullant la capa inferior amb aigua. No cal cap pinzell, amb els dits ho podeu pintar.
S'han de coure a 200 graus... durant uns 15 minuts aprox. A poc a poc... aniran creixent.
Perfecte. Els deixarem refredar a sobre d'una fusta. Ja heu vist que amb una sola planxa rodona en surten com a mínim 6.
Si convé, podeu aixafar la part interna amb els dits, tot aconseguint més volum interior per a farcir.
Aquest any és molt dolent pel que fa a bolets... però he trobat uns rovellons molt macos al mercat. Venen de França, clar.
No tenen ni un cuc.
Els farem a trossets petits.
I el mateix amb quatre o cinc xampinyons.
En una paella amb una mica d'oli, enrossirem l'all i julivert picats.
Seguidament, incorporarem els xampinyons.
Gairebé alhora, tirem també els rovellons, ho remenem i esperem que deixin anar tota l'aigua que tenen dins.
En el moment en què hi ha més aigua de bolet a la paella, tirarem la nata líquida...
... i rectificarem de sal...
... i ho deixarem coure (tot remenant) durant uns 3 o 4 minuts màxim. Fins que la nata quedi cuita. Us agafarà un color marronós molt interessant.
Ara, ja podem farcir els nostres vol-au-vent.
He volgut presentar-los en plats llargs...
... amb un polsim de pebre vermell a la base... i un raig d'oli d'oliva fent ziga-zaga.
Recordeu de tirar una mica de pebre negre per sobre, acabada de moldre, i un raig d'oli d'oliva.
Excel·lent. Els podeu escalfar al microones just abans de servir, si cal. Són boníssims i quedareu bé segur. Bon profit!