Un altre invent, encara que segur que ja l'ha fet algú, per què no té cap misteri el plat És molt adient per presentar com a entrant o per fer un pica-pica en un vermut. De fer, no deixa de ser un «platillo» i es podria dir fins i tot que forma part de la pastisseria salada. Serviu-lo calentó i, si voleu també, li podeu fer una base amb una crema d'espàrrecs, o de moniato, o tirar alguna salseta de rocafort per sobre. Ja us ho deixo a la vostra imaginació.
1 planxa de full
300 g rovelló fresc
150 g xampinyó fresc
100 g nata líquida
all i julivert
oli d'oliva
pebre negre
pebre vermell dolç
sal
![vol au vent bolets pas1 vol au vent bolets pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/55/02/40/vol-au-vent-bolets-pas1.jpeg)
Abans de res, prepararem els nostres vol-au-vent de full. Heu de trobar dos talladors rodons: un que sigui el diàmetre final i l'altre que ens servirà per a obtenir la part de sobre que formarà la paret del vol-au-vent. Com podeu veure, qualsevol element que trobeu pot servir com a tallador.
![vol au vent bolets pas2 vol au vent bolets pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/55/02/79/vol-au-vent-bolets-pas2.jpeg)
Això és la tapa del pot que tinc.
![vol au vent bolets pas3 vol au vent bolets pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/55/03/18/vol-au-vent-bolets-pas3.jpeg)
Es tracta de col·locar aquesta mena d'anell... a sobre d'una planxa. Els podeu enganxar mullant la capa inferior amb aigua. No cal cap pinzell, amb els dits ho podeu pintar.
![vol au vent bolets pas5 vol au vent bolets pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/55/03/96/vol-au-vent-bolets-pas5.jpeg)
S'han de coure a 200 graus... durant uns 15 minuts aprox. A poc a poc... aniran creixent.
![vol au vent bolets pas6 vol au vent bolets pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/55/04/35/vol-au-vent-bolets-pas6.jpeg)
Perfecte. Els deixarem refredar a sobre d'una fusta. Ja heu vist que amb una sola planxa rodona en surten com a mínim 6.
![vol au vent bolets pas7 vol au vent bolets pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/55/04/74/vol-au-vent-bolets-pas7.jpeg)
Si convé, podeu aixafar la part interna amb els dits, tot aconseguint més volum interior per a farcir.
![vol au vent bolets pas8 vol au vent bolets pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/55/05/13/vol-au-vent-bolets-pas8.jpeg)
Aquest any és molt dolent pel que fa a bolets... però he trobat uns rovellons molt macos al mercat. Venen de França, clar.
![vol au vent bolets pas9 vol au vent bolets pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/55/05/52/vol-au-vent-bolets-pas9.jpeg)
No tenen ni un cuc.
![vol au vent bolets pas11 vol au vent bolets pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/55/06/30/vol-au-vent-bolets-pas11.jpeg)
Els farem a trossets petits.
![vol au vent bolets pas12 vol au vent bolets pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/55/06/69/vol-au-vent-bolets-pas12.jpeg)
I el mateix amb quatre o cinc xampinyons.
![vol au vent bolets pas13 vol au vent bolets pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/55/07/08/vol-au-vent-bolets-pas13.jpeg)
En una paella amb una mica d'oli, enrossirem l'all i julivert picats.
![vol au vent bolets pas14 vol au vent bolets pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/55/07/47/vol-au-vent-bolets-pas14.jpeg)
Seguidament, incorporarem els xampinyons.
![vol au vent bolets pas15 vol au vent bolets pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/55/07/86/vol-au-vent-bolets-pas15.jpeg)
Gairebé alhora, tirem també els rovellons, ho remenem i esperem que deixin anar tota l'aigua que tenen dins.
![vol au vent bolets pas16 vol au vent bolets pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/55/08/25/vol-au-vent-bolets-pas16.jpeg)
En el moment en què hi ha més aigua de bolet a la paella, tirarem la nata líquida...
![vol au vent bolets pas17 vol au vent bolets pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/55/08/64/vol-au-vent-bolets-pas17.jpeg)
... i rectificarem de sal...
![vol au vent bolets pas18 vol au vent bolets pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/55/09/03/vol-au-vent-bolets-pas18.jpeg)
... i ho deixarem coure (tot remenant) durant uns 3 o 4 minuts màxim. Fins que la nata quedi cuita. Us agafarà un color marronós molt interessant.
![vol au vent bolets pas19 vol au vent bolets pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/55/09/42/vol-au-vent-bolets-pas19.jpeg)
Ara, ja podem farcir els nostres vol-au-vent.
![vol au vent bolets pas20 vol au vent bolets pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/55/10/17/vol-au-vent-bolets-pas20.jpeg)
He volgut presentar-los en plats llargs...
![vol au vent bolets pas21 vol au vent bolets pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/55/10/95/vol-au-vent-bolets-pas21.jpeg)
... amb un polsim de pebre vermell a la base... i un raig d'oli d'oliva fent ziga-zaga.
![vol au vent bolets pas22 vol au vent bolets pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/55/11/34/vol-au-vent-bolets-pas22.jpeg)
Recordeu de tirar una mica de pebre negre per sobre, acabada de moldre, i un raig d'oli d'oliva.
![vol au vent bolets pas23 vol au vent bolets pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/55/11/73/vol-au-vent-bolets-pas23.jpeg)
Excel·lent. Els podeu escalfar al microones just abans de servir, si cal. Són boníssims i quedareu bé segur. Bon profit!