Un altre invent, encara que segur que ja l'ha fet algú, per què no té cap misteri el plat És molt adient per presentar com a entrant o per fer un pica-pica en un vermut. De fer, no deixa de ser un «platillo» i es podria dir fins i tot que forma part de la pastisseria salada. Serviu-lo calentó i, si voleu també, li podeu fer una base amb una crema d'espàrrecs, o de moniato, o tirar alguna salseta de rocafort per sobre. Ja us ho deixo a la vostra imaginació.

Ingredients

1 planxa de full  

300 g rovelló fresc

150 g xampinyó fresc  

100 g nata líquida  

all i julivert

oli d'oliva

pebre negre  

pebre vermell dolç  

sal

Preparació
1.
vol au vent bolets pas1

Abans de res, prepararem els nostres vol-au-vent de full. Heu de trobar dos talladors rodons: un que sigui el diàmetre final i l'altre que ens servirà per a obtenir la part de sobre que formarà la paret del vol-au-vent. Com podeu veure, qualsevol element que trobeu pot servir com a tallador.

2.
vol au vent bolets pas2

Això és la tapa del pot que tinc.

3.
vol au vent bolets pas3

Es tracta de col·locar aquesta mena d'anell... a sobre d'una planxa. Els podeu enganxar mullant la capa inferior amb aigua. No cal cap pinzell, amb els dits ho podeu pintar.

4.
vol au vent bolets pas5

S'han de coure a 200 graus... durant uns 15 minuts aprox. A poc a poc... aniran creixent.

5.
vol au vent bolets pas6

Perfecte. Els deixarem refredar a sobre d'una fusta. Ja heu vist que amb una sola planxa rodona en surten com a mínim 6.

6.
vol au vent bolets pas7

Si convé, podeu aixafar la part interna amb els dits, tot aconseguint més volum interior per a farcir.

7.
vol au vent bolets pas8

Aquest any és molt dolent pel que fa a bolets... però he trobat uns rovellons molt macos al mercat. Venen de França, clar.

8.
vol au vent bolets pas9

No tenen ni un cuc.

9.
vol au vent bolets pas11

Els farem a trossets petits. 

10.
vol au vent bolets pas12

I el mateix amb quatre o cinc xampinyons.

11.
vol au vent bolets pas13

En una paella amb una mica d'oli, enrossirem l'all i julivert picats.

12.
vol au vent bolets pas14

Seguidament, incorporarem els xampinyons.

13.
vol au vent bolets pas15

Gairebé alhora, tirem també els rovellons, ho remenem i esperem que deixin anar tota l'aigua que tenen dins.

14.
vol au vent bolets pas16

En el moment en què hi ha més aigua de bolet a la paella, tirarem la nata líquida...

15.
vol au vent bolets pas17

... i rectificarem de sal...

16.
vol au vent bolets pas18

... i ho deixarem coure (tot remenant) durant uns 3 o 4 minuts màxim. Fins que la nata quedi cuita. Us agafarà un color marronós molt interessant.

17.
vol au vent bolets pas19

Ara, ja podem farcir els nostres vol-au-vent.

18.
vol au vent bolets pas20

He volgut presentar-los en plats llargs...

19.
vol au vent bolets pas21

... amb un polsim de pebre vermell a la base... i un raig d'oli d'oliva fent ziga-zaga.

20.
vol au vent bolets pas22

Recordeu de tirar una mica de pebre negre per sobre, acabada de moldre, i un raig d'oli d'oliva.

21.
vol au vent bolets pas23

Excel·lent. Els podeu escalfar al microones just abans de servir, si cal. Són boníssims i quedareu bé segur. Bon profit!