Un altre invent, encara que segur que ja l'ha fet algú, per què no té cap misteri el plat És molt adient per presentar com a entrant o per fer un pica-pica en un vermut. De fer, no deixa de ser un «platillo» i es podria dir fins i tot que forma part de la pastisseria salada. Serviu-lo calentó i, si voleu també, li podeu fer una base amb una crema d'espàrrecs, o de moniato, o tirar alguna salseta de rocafort per sobre. Ja us ho deixo a la vostra imaginació.

Ingredients

1 planxa de full  

300 g rovelló fresc

150 g xampinyó fresc  

100 g nata líquida  

all i julivert

oli d'oliva

pebre negre  

pebre vermell dolç  

sal

Preparació
1.

Abans de res, prepararem els nostres vol-au-vent de full. Heu de trobar dos talladors rodons: un que sigui el diàmetre final i l'altre que ens servirà per a obtenir la part de sobre que formarà la paret del vol-au-vent. Com podeu veure, qualsevol element que trobeu pot servir com a tallador.

2.

Això és la tapa del pot que tinc.

3.

Es tracta de col·locar aquesta mena d'anell... a sobre d'una planxa. Els podeu enganxar mullant la capa inferior amb aigua. No cal cap pinzell, amb els dits ho podeu pintar.

4.

S'han de coure a 200 graus... durant uns 15 minuts aprox. A poc a poc... aniran creixent.

5.

Perfecte. Els deixarem refredar a sobre d'una fusta. Ja heu vist que amb una sola planxa rodona en surten com a mínim 6.

6.

Si convé, podeu aixafar la part interna amb els dits, tot aconseguint més volum interior per a farcir.

7.

Aquest any és molt dolent pel que fa a bolets... però he trobat uns rovellons molt macos al mercat. Venen de França, clar.

8.

No tenen ni un cuc.

9.

Els farem a trossets petits. 

10.

I el mateix amb quatre o cinc xampinyons.

11.

En una paella amb una mica d'oli, enrossirem l'all i julivert picats.

12.

Seguidament, incorporarem els xampinyons.

13.

Gairebé alhora, tirem també els rovellons, ho remenem i esperem que deixin anar tota l'aigua que tenen dins.

14.

En el moment en què hi ha més aigua de bolet a la paella, tirarem la nata líquida...

15.

... i rectificarem de sal...

16.

... i ho deixarem coure (tot remenant) durant uns 3 o 4 minuts màxim. Fins que la nata quedi cuita. Us agafarà un color marronós molt interessant.

17.

Ara, ja podem farcir els nostres vol-au-vent.

18.

He volgut presentar-los en plats llargs...

19.

... amb un polsim de pebre vermell a la base... i un raig d'oli d'oliva fent ziga-zaga.

20.

Recordeu de tirar una mica de pebre negre per sobre, acabada de moldre, i un raig d'oli d'oliva.

21.

Excel·lent. Els podeu escalfar al microones just abans de servir, si cal. Són boníssims i quedareu bé segur. Bon profit!