Si no has tastat mai les volandeires, ja estàs trigant a fer-ho! Són molt similars a la zamburiña. De mida més petita que les vieires, les volandeires són extremadament saboroses, carnoses, de textura fina, sabor persistent, fàcil de combinar! És umami en vena! A més, tenen Omega-3, Vitamina B12 i són molt riques en ferro. Si en trobes a la peixateria, no dubtis a comprar-les. Som-hi!

 

 

Ingredients
  • 12 volandeires fresques i netes
  • Picada d'oli, all i julivert
  • Llimona
  • Sal
Preparació
1.
IMG 2755

Neteja-les bé, tant la carn com les closques.

2.
IMG 2760

Si són grosses, ocuparan una closca. Si són petites, jo et recomano posar-ne dues per closca a l'hora de servir-les. 

3.
IMG 2765

Asseca-les bé amb un paper abans de cuinar-les.

4.
IMG 2776

Prepara una picada d'all i julivert amb sal i oli. Jo utilitzo un biberó, que resulta més pràctic i es conserva molt bé a la nevera.

5.
IMG 2797

En una planxa ben calenta amb un polsim de sal, fes les volandeires durant uns 30 segons per cada banda.

6.
IMG 2800

Tira una mica d'all i julivert per sobre de cada una.

7.
IMG 2806

T'han de quedar amb aquest bonic color.

8.
IMG 2808

Reserva la carn i col·loca les closques a la mateixa planxa. Tira un raig de picada dins de cada una d'elles.

9.
IMG 2815

Quan vegis que comenci a bullir l'oli, incorpora de nou la carn.

10.
IMG 2816

Si són petites, dues en una closca. No queden tan pobres.

11.
IMG 2820

I ja pots parar el foc i servir-les.

12.
IMG 2830

Posa un raig de picada al plat.

13.
IMG 2832

I, com no podia ser d'una altra forma, una mica de sal en escates no pot faltar.

14.
IMG 2833

Només unes escates, poques. Quina flaire!

15.
IMG 2837

I cap a taula!

16.
IMG 2846

Bon profit!