Si no has tastat mai les volandeires, ja estàs trigant a fer-ho! Són molt similars a la zamburiña. De mida més petita que les vieires, les volandeires són extremadament saboroses, carnoses, de textura fina, sabor persistent, fàcil de combinar! És umami en vena! A més, tenen Omega-3, Vitamina B12 i són molt riques en ferro. Si en trobes a la peixateria, no dubtis a comprar-les. Som-hi!
- 12 volandeires fresques i netes
- Picada d'oli, all i julivert
- Llimona
- Sal

Neteja-les bé, tant la carn com les closques.

Si són grosses, ocuparan una closca. Si són petites, jo et recomano posar-ne dues per closca a l'hora de servir-les.

Asseca-les bé amb un paper abans de cuinar-les.

Prepara una picada d'all i julivert amb sal i oli. Jo utilitzo un biberó, que resulta més pràctic i es conserva molt bé a la nevera.

En una planxa ben calenta amb un polsim de sal, fes les volandeires durant uns 30 segons per cada banda.

Tira una mica d'all i julivert per sobre de cada una.

T'han de quedar amb aquest bonic color.

Reserva la carn i col·loca les closques a la mateixa planxa. Tira un raig de picada dins de cada una d'elles.

Quan vegis que comenci a bullir l'oli, incorpora de nou la carn.

Si són petites, dues en una closca. No queden tan pobres.

I ja pots parar el foc i servir-les.

Posa un raig de picada al plat.

I, com no podia ser d'una altra forma, una mica de sal en escates no pot faltar.

Només unes escates, poques. Quina flaire!

I cap a taula!

Bon profit!