Si no has tastat mai les volandeires, ja estàs trigant a fer-ho! Són molt similars a la zamburiña. De mida més petita que les vieires, les volandeires són extremadament saboroses, carnoses, de textura fina, sabor persistent, fàcil de combinar! És umami en vena! A més, tenen Omega-3, Vitamina B12 i són molt riques en ferro. Si en trobes a la peixateria, no dubtis a comprar-les. Som-hi!

 

 

Ingredients
  • 12 volandeires fresques i netes
  • Picada d'oli, all i julivert
  • Llimona
  • Sal
Preparació
1.

Neteja-les bé, tant la carn com les closques.

2.

Si són grosses, ocuparan una closca. Si són petites, jo et recomano posar-ne dues per closca a l'hora de servir-les. 

3.

Asseca-les bé amb un paper abans de cuinar-les.

4.

Prepara una picada d'all i julivert amb sal i oli. Jo utilitzo un biberó, que resulta més pràctic i es conserva molt bé a la nevera.

5.

En una planxa ben calenta amb un polsim de sal, fes les volandeires durant uns 30 segons per cada banda.

6.

Tira una mica d'all i julivert per sobre de cada una.

7.

T'han de quedar amb aquest bonic color.

8.

Reserva la carn i col·loca les closques a la mateixa planxa. Tira un raig de picada dins de cada una d'elles.

9.

Quan vegis que comenci a bullir l'oli, incorpora de nou la carn.

10.

Si són petites, dues en una closca. No queden tan pobres.

11.

I ja pots parar el foc i servir-les.

12.

Posa un raig de picada al plat.

13.

I, com no podia ser d'una altra forma, una mica de sal en escates no pot faltar.

14.

Només unes escates, poques. Quina flaire!

15.

I cap a taula!

16.

Bon profit!