Si, si, calamar al fum. No m'he equivocat. Ja sabeu que soc de cuina tradicional, però de tant en tant, m'agrada incorporar noves tècniques i tendències. Molts ja ho coneixereu, però existeix el "fum en pols". Com ho sentiu. Són uns polvos que aromatitzen el vostre plat.

D'entrada pot resultar un aroma fort o desagradable, però ben utilitzat li aportarà al vostre plat aquell regustet de brasa, d'estar fet a la parrilla... a la llenya... i, creieu-me... el resultat és molt interessant. No cal dir que podeu fer el mateix plat sense utilitzar el fum...que us quedarà pràcticament igual de bo. El gingebre tampoc cal que sigui fresc (que si ho és, millor), pot ser en pols.

Ingredients

1 pebrot verd tallat en juliana fina

2 cebes tendres tallades en juliana fina

2 pastanagues dolces tallades en juliana fina

200gr. xampinyons frescos tallats a rodanxes fines

1/2 gingebre fresc  

1 cullerada de salsa per wok Sukiyaki

2 cullerades de salsa de soja dolça  

1 cullerada de maizena diluida en mig got d'aigua

0,5gr. fum en pols

una mica de llavors de sèsam

oli d'oliva  

sal  

1 paquet de fideus xinesos (noodles)

Preparació
1.

Preparem tota la verdura.

2.

Utilitzaré gingebre fresc... que podeu comprar a qualsevol botiga especialitzada.

3.

Llavors de sèsam.

4.

Les salses: de soja dolça i sukiyaki, especial per woks.

5.

Fum en pols. Com hem comentat abans, això li aportarà al calamar una sabor a parrilla... a barbacoa feta amb llenya. Ho podeu comprar en botigues especialitzades.

6.

Comencem per tallar els pebrots en juliana ben fina.

7.

Els xampinyons també, a rodanxes fines.

8.

Les pastanagues, si són dolces millor.

9.

També, a tires fines.

10.

La ceba tendre...

11.

... li traiem la primera capa... i també, en tires fines.

12.

... ho reservem.

13.

Primer de tot, amb el wok ben calent (foc al màxim) i un raig d'oli d'oliva, saltegem els xampinyons.

14.

Farem servir la salsa de soja.

15.

Un raig, més o menys... com dues cullerades grans. Però segons els vostre gust.

16.

De seguida agafen color. Penseu que el xampinyó es pot menjar cru, per tant, no cal fer-lo massa. El deixem mig cuit i el reservem.

17.

En el mateix wok (si cal poseu un raig més petit d'oli)... saltegem la verdura.

18.

Que agafi coloret. No s'ha de sofregir, s'ha de saltar... ha de quedar una mica crua també. La reservem.

19.

Jo he utilitzat la meitat d'aquest gingebre.

20.

Tirem el gingebre picat.

21.

I els calamars, ben nets i salats. I els deixem fer una estona... que es facin bé.

22.

Mentre es fan els calamars, preparem la salseta. En mig d'aigua... heu de dissoldre una culleradeta de farina de blat de moro (o midó).

23.

Aprofitarem per afegir també la salsa de wok.

24.

Una o dues cullerades, més o menys.

25.

I aquí, també... incorporem 1/3 de culleradeta de fum en pols. Ho remenem tot i ho reservem.

26.

El calamar ha de començar a petar i enganxar-se... que és quan queda més bo.

27.

Incorporeu un polsim de sèsam.

28.

Ja podem anar preparant els fideus xinesos. Poseu una olla amb abundant aigua a escalfar. Avui en dia, aquests fideus els podeu trobar en qualsevol gran superfície.

29.

Aquests són d'ou, concretament.

30.

Quan bulli l'aigua, parem el foc... i deixem escaldar els fideus durant 4 minuts de rellotge.

31.

Mentre, anem acabant el wok.

32.

Al calamar, li afegim els xampinyons...

33.

... i la verdureta...

34.

... i ho remenem bé... amb una bona sacsejada de canell... jeje...

35.

Seguidament, incorporem la salseta que hem preparat. Li donem tres o quatre voltes... que absorbeixi el líquid (que cuallarà de seguida)....

36.

... i ja tenim el wok fet. Ho reservem en una safata per presentar a taula.

37.

Un cop cuits els fideus... els podeu saltar uns segons en el mateix wok ben calentó.

38.

Emplatem primer els fideus.

39.

A sobre... ben calent també, el nostre wok.

40.

I ja podem començar a dinar.

41.

A que fa bona pinta?... doncs estava més que bo, jeje. Un consell: no mireu aquestes fotos si no heu dinat!

42.

Bon Profit!