He barrejat la tècnica del wok amb un estofat tradicional. Que dius... vaja una parida. Doncs si, segurament. El que he fet ha estat coure els ingredients en el wok però al finalitzar, en comptes de servir-ho directament amb la carn feta a la planxa, he incorporat un brou de pollastre i he estofat el plat per coure la carn i deixar-la ben toveta. Que no és cap descobriment, vaja.
El resultat ha estat una mena de brou de carn xinès... boníssim, que he acompanyat d'uns clàssics "noodles" o fideus xinesos. Espero que us agradi... a mi, tota aquesta mena de plats, sempre em venen de gust.
300gr. de carn de vedella tallada fineta (per fer tires)
4 pebrots verdes
1 ceba
1 cullerada de farina de blat de moro "Maizena"
1 cullerada de salsa de soja
1 cullerada de salsa per wok
1 cullerada de salsa Sukiyaki
1 litre de brou de pollastre/au
aigua
oli d'oliva
sal
Preparem tots els ingredients.
La vedella, com més tendre sigui millor.
Els xampinyons els tallarem a llesques gruixudes.
De seguida que canviï de color...
... el reservem en una "rabanera" d'aquestes.
Ara fem el mateix amb la ceba.
Que el foc sigui ben fort...
Mentre es fa la ceba, prepararem un got amb un got de farina de blat de moro...
... aquesta quantitat farà espesir la nostre salsa... i lligarà tots els ingredients...
... ara hi afegirem la soja...
Una cullerada de salsa de soja concentrada....
... una cullerada de salsa per wok sukiyaki...
... i una cullerada de salsa indonesa Kejap manis...
Barregeu-lo bé amb la cullera...
... fins a obtenir una salsa fosca i ben lligada...
Ja tenim la ceba daurada...
... que també reservarem juntament amb el pebrot.
Ara fem el mateix amb els xampinyons... prèviament salats. Si cal afegiu-hi unes gotes més d'oli.
I també els reservem.
Ara tallarem la nostre carn de vedella a tires fines com aquesta.
La saltegem salada amb el wok ben fort.
Quan tingui aquest coloret rosadet...
... ja hi podem afegir tota la verdura reservada.
La barregem bé durant un parell de minuts.
Tirem la barreja de salses que havíem preparat i mig got d'aigua.
Ara només heu de barrejar-ho tot durant 2 o 3 minuts més. Aquí podrñiem acabar el plat. De fet, això seria un wok en tota regla. Però ara he volgut estofar-ho tot plegat... per a fer una mena de guisat xinès... amb abundant brou.
Escalfarem una mica d'aquest brou de pollastre i l'afegirem al nostre guisat.
Ho saleu al gust i ho deixeu coure uns 30-35 minuts, fins que la carn estigui tova. Veureu com la ceba i el pebrot pràcticament es redueixen a menys de la meitat, però que els sabors lliguen molt més.
I ja el podem servir. Jo l'he acompanyat d'uns fideus xinesos i una mica de soja.
Es poden utilitzar els "sticks", però és probable que us faci falta una cullera o, com a mínim, un bon tros de pa per sucar aquesta salseta tan bona.
He aconseguit el que buscava: un guisat xinès.
La carn es desfà i el gust és peculiarment atractiu. Nanos, si no experimentem a la cuina... no aprendrem coses noves!... i que consti que també m'equivoco de tant en tant, eh?
Si voleu, també ho podeu servir fent un llit de fideus i la carn a sobre. D'aquesta manera els fideus s'impregnen de tota la salseta.
Bon Profit!