Un altre dels meus woks, jeje. Es que últimament m'estic aficionant molt. En aquesta ocasió, he comprat fideus d'arròs i bolets xinesos Shiitake, que m'encanten. I què és el Shiitake?... doncs és el rei dels bolets orientals.
Aquest plat me l'he inventat. O dit d'un altre manera, l'he fet amb el que tenia a la nevera, i es que d'això es tracta, de no llençar menjar, no?
300 gr. fideu d'arròs
1 pit de pollastre
50 gr. shiitake hidratat
salsa KetJap Manis
salsa Sukiyaki
gingebre fresc
pebre vermell picant
1 ceba tendre
1/2 pebrot vermell
1 pebrot verd
1/2 albergínia
1/2 porro
julivert
oli d'oliva
sal
Preparem tots els ingredients. Netegeu bé amb aigua tota la verdura.
Utilitzaré uns fideus d'arròs de la marca Go-Tan.
La nit abans, posarem els bolets Shiitake a hidratar, en un bol amb aigua.
Utilitzarem també gingebre fresc, que avui en dia el podeu comprar a la vostra verduleria habitual.
Aquí tenim la salsa KetJap Manis que, com ja us he comentant, és una salsa de soja dolça que utilitzen per a fer woks a Indonèsia.
Picarem tota la verdura en juliana.
Tallarem el pit de pollastre a tires petites. Jo utilitzo unes tisores millor.
Pelarem el gingebre i el deixarem apunt per ratllar-lo amb un ratllador.
Tirem un raig d'oli d'oliva al wok i el movem de forma que es mullin bé totes les parets.
Quan comenci a fumejar... tirem la verdura més dura de cocció (els pebrots i la pastanaga), i donem un parell de voltes. La idea és saltar.
Seguidament, incorporem la resta de verdures (l'albergínia, el porro i la ceba tendre).
Ara tirarem un parell de cullerades grans de salsa KetJap Manis.
Ho remenem tot bé i ho mantenim una estona al foc.
Ho reservarem en un bol.
Ara, tirarem unes gotetes més d'oli i sofregirem el pollastre que hem marinat amb sal i pebre vermell picant.
Un parell de voltes...
... i seguidament ja podem incorporar els bolets.
Els més petits els he fet directament per la meitat.
Ara li tirarem una mica de gingebre (al gust). Jo he posat la meitat d'aquest tros.
A continuació, un xorret de salsa per a wok Sukiyaki.
I remenem bé, que no se'ns cremi sobretot...
Incorporem el julivert picat...
En una olla a banda, hem bullit dos litres d'aigua amb una mica de sal i unes gotes d'oli.
Quan bulli, parem el foc i tirem els fideus. A partir d'aquest moment heu de cronometrar 4 minuts de cocció (amb el foc apagat, eh?). De fet, només s'han d'escaldar.
Un cop passat aquest temps, els posem en un colador.
No cal que els refredeu amb aigua freda ni res... ja que els utilitzarem seguidament, per això hem preparat abans la resta d'ingredients.
A mi, els fideus xinesos, m'agraden igual els d'arròs com els de blat amb ou.
Tornem a escalfar el wok... i tirem un xorret de salsa KetJap Manis.
Tot seguit, saltem els fideus....
... ho remenem bé per què tots agafin el mateix coloret...
... i a continuació ja li podem afegir el bol que teníem reservat amb la verdura, els bolets i el pollastre.
Només ens queda emplatar.
Què bo!
A més, és un plat que es conserva uns quants dies a la nevera... o el podeu congelar també.
Bon profit!