Per als amants dels woks, avui us portem una nova recepta, ràpida d'executar i excel·lent de sabor. Només necessitareu posar el pollastre a marinar amb soja una hora abans.

Amb tots els ingredients a punt, tindreu el plat cuinat en 5 minuts de rellotge.

Som-hi!

Ingredients

1 paquet de fideus orientals ja cuits (tipus Soba)

200 g xampinyons frescos

1 pit de pollastre a daus

alls tendres

2 grans d'all trinxats

un tros de bitxo picant

una cullerada de gingebre en pols

1 cullerada de farina de blat de moro 

mig got de salsa de soja

mig got de salsa yakisoba

oli d'oliva

sal

Variants:

- Podeu afegir-hi més verdura o eliminar els xampinyons

- Podeu obviar el bitxo picant

Preparació
1.
IMG 8987

Primer de tot, heu de posar el pollastre tallat a daus a marinar amb la salsa de soja. Si ho teniu un parell d'hores millor.

2.
IMG 8996

Prepareu la resta d'ingredients. Netegeu i talleu els xampinyons.

3.
IMG 8973

Talleu també els alls tendres.

4.
IMG 8975

Els presentarem en dues textures: meitat cuit i meitat en cru.

5.
IMG 8979

Si us agrada el picant, podeu afegir-hi la quantitat que considereu.

6.
IMG 8984

Trinxeu els dos alls, ben petits, i trinxeu també un tros de bitxo picant. Prepareu també una cullerada de gingebre en pols o, si en teniu, un tros de gingebre fresc pelat i trinxat.

7.
IMG 8990

Els fideus els podeu comprar ja cuits i hidratats, només els haureu de barrejar al final de l'elaboració. Altrament, els podeu coure prèviament.

8.
IMG 9005

La salsa yakisoba també la podeu comprar feta o fer-la vosaltres mateixos tot barrejant soja, salsa d'ostres, salsa Perrins, quètxup, sucre, vinagre d'arròs i gingebre en pols.

9.
IMG 9076

Quan el wok sigui ben calent, salteu els xampinyons amb unes gotes d'oli i sal.

10.
IMG 9081

Quan canviïn de color afegiu-hi la meitat dels alls tendres i deixeu que es facin durant un parell de minuts, tot remenant. Ho reserveu a banda.

11.
IMG 9086

Amb unes gotes més d'oli, daureu la barreja de gingebre, bitxo i all. Res, uns pocs segons tot remenant.

12.
IMG 9089

I de seguida hi incorporeu el pollastre marinat.

13.
IMG 9094

Deixeu que es faci el pollastre, remenant sovint, fins que quedi cruixent per fora.

14.
IMG 9097

Ara, hi afegiu els xampinyons ja cuits.

15.
IMG 9099

I al mateix moment els fideus ja cuits. Ho remeneu amb cura de no malmetre gaire la pasta. Deixeu que la calor faci la feina.

16.
IMG 9102

Llavors, hi aboqueu una cullerada de farina de blat de moro dissolta en mig got d'aigua. Espereu uns instants fins que s'integri bé.

17.
IMG 9103

Finalment, afegiu al wok la salsa yakisoba i ho barregeu tot plegat.

18.
IMG 9106

Ja teniu el wok fet.

19.
IMG 9109

Quan ho serviu al plat, tireu per sobre una mica d'all tendre en cru, que li donarà el toc cruixent que li falta.

20.
IMG 9116

Bon profit!