Per als amants dels woks, avui us portem una nova recepta, ràpida d'executar i excel·lent de sabor. Només necessitareu posar el pollastre a marinar amb soja una hora abans.

Amb tots els ingredients a punt, tindreu el plat cuinat en 5 minuts de rellotge.

Som-hi!

Ingredients

1 paquet de fideus orientals ja cuits (tipus Soba)

200 g xampinyons frescos

1 pit de pollastre a daus

alls tendres

2 grans d'all trinxats

un tros de bitxo picant

una cullerada de gingebre en pols

1 cullerada de farina de blat de moro 

mig got de salsa de soja

mig got de salsa yakisoba

oli d'oliva

sal

Variants:

- Podeu afegir-hi més verdura o eliminar els xampinyons

- Podeu obviar el bitxo picant

Preparació
1.

Primer de tot, heu de posar el pollastre tallat a daus a marinar amb la salsa de soja. Si ho teniu un parell d'hores millor.

2.

Prepareu la resta d'ingredients. Netegeu i talleu els xampinyons.

3.

Talleu també els alls tendres.

4.

Els presentarem en dues textures: meitat cuit i meitat en cru.

5.

Si us agrada el picant, podeu afegir-hi la quantitat que considereu.

6.

Trinxeu els dos alls, ben petits, i trinxeu també un tros de bitxo picant. Prepareu també una cullerada de gingebre en pols o, si en teniu, un tros de gingebre fresc pelat i trinxat.

7.

Els fideus els podeu comprar ja cuits i hidratats, només els haureu de barrejar al final de l'elaboració. Altrament, els podeu coure prèviament.

8.

La salsa yakisoba també la podeu comprar feta o fer-la vosaltres mateixos tot barrejant soja, salsa d'ostres, salsa Perrins, quètxup, sucre, vinagre d'arròs i gingebre en pols.

9.

Quan el wok sigui ben calent, salteu els xampinyons amb unes gotes d'oli i sal.

10.

Quan canviïn de color afegiu-hi la meitat dels alls tendres i deixeu que es facin durant un parell de minuts, tot remenant. Ho reserveu a banda.

11.

Amb unes gotes més d'oli, daureu la barreja de gingebre, bitxo i all. Res, uns pocs segons tot remenant.

12.

I de seguida hi incorporeu el pollastre marinat.

13.

Deixeu que es faci el pollastre, remenant sovint, fins que quedi cruixent per fora.

14.

Ara, hi afegiu els xampinyons ja cuits.

15.

I al mateix moment els fideus ja cuits. Ho remeneu amb cura de no malmetre gaire la pasta. Deixeu que la calor faci la feina.

16.

Llavors, hi aboqueu una cullerada de farina de blat de moro dissolta en mig got d'aigua. Espereu uns instants fins que s'integri bé.

17.

Finalment, afegiu al wok la salsa yakisoba i ho barregeu tot plegat.

18.

Ja teniu el wok fet.

19.

Quan ho serviu al plat, tireu per sobre una mica d'all tendre en cru, que li donarà el toc cruixent que li falta.

20.

Bon profit!