Un altre wok, companys. Ja n'hem vist uns quants. Trobo que és una ràpida, senzilla, sana i divertida forma de menjar i de cuinar. Per sopar, entre setmana, el wok és ideal... en faig molts.
Aquesta recepta d'avui és de les més bàsiques. Si no teniu tots els ingredients no passa res, podeu fer les vostres variants. Ja coneixeu les propietats nutricèutiques, immunològiques i anticancerígenes del bolet shiitake. Per cert, els fideus fets així agraden molt als més petits de la casa.
200gr. fideus xinesos
50gr. shiitake deshidratat i laminat
1 ceba
4 cullerades de salsa de soja
1 cullerada de salsa sukiyaki
2 cullerada de farina de blat de moro dissolta en aigua
4 o 5 alls tendres trinxats
un grapat de brots de soja natural
Variants:
Podeu utilitzar el shiitake deshidratat sencer o també el fresc
Podeu substituir la salsa sukiyaki per salsa teriyaki
En aquesta ocasió utilitzaré bolets deshidratats ja laminats.
Com sempre, els podeu posar la nit abans en remull o fer-los bullir 10 minuts.
Els fideus xinesos, avui dia, els podeu trobar en qualsevol gran superfície.
També utilitzaré brots de soja natural.
Ara prepararem una mena d'adob que afegirem al final del wok.
En un got poseu una cullerada de farina de blat de moro.
Tireu-hi un xorret de salsa de soja, aproximadament unes 4 o 5 cullerades grans.
Si en teniu, podeu afegir una mica d'adob per a woks Sukiyaki.
Un tap serà suficient.
Ho remenem una mica i ho reservem.
Poseu abundant aigua amb una mica de sal a bullir. Quan bulli, apagueu el foc i aboqueu-hi els fideus.
Passats 4 minuts de rellotge, ja els podeu esbandir i reservar.
Escalfeu el wok amb la màxima potència del vostre foc.
Tireu un xorret petit d'oli d'oliva i a continuació afegiu-hi els bolets escorreguts.
No deixeu de remenar-los, per allò tan complexe de buscar el "chi" del wok amb la temperatura més alta possible. De seguida que canviïn de color, hi afegirem la ceba tallada a trossos grans.
De seguida, hi afegirem també un grapat de brots de soja natural.
Deixem que agafi color tot plegat...
... i a continuació hi aboquem els fideus.
Tirem també l'adob que hem preparat i donem un parell de voltes.
Per acabar, a mi m'agrada donar-li un toc cruixent amb uns talls d'all tendre.
Aboqueu-la per sobre i remeneu el conjunt.
Ja podem emplatar.
Espero que us agradin.
Bon profit!