Un altre recepta de wok, que m'agraden molt. Per aquest plat he utilitzat la salsa Sukiyaki, que es pot afegir a qualsevol wok que feu o barrejar-la amb la soja també. Som-hi.
1/2 ceba dolça
2 pebrots verds
50 gr. mongeta tendra
1 tros de pebrot vermell
1 tros de pebrot verd
1 tros de carbassó
1/2 pastanaga
2 cullerades grans de salsa Sukiyaki
2 cullerades de soja
10/12 gambes vermelles
pebre vermell picant
julivert
gingebre
sal
1 paquet de fideus xinesos "noodles"

Com sempre, començarem preparant tots els ingredients del plat. Utilitzaré uns fideus xinesos que només cal escalfar.

Pelem les gambes vermelles.

Salem les pells i els caps.

En una paella amb abundant oli, fregirem les pells i els caps. L'objectiu és aromatitzar l'oli, ja que les pells les llençarem.

Tallarem tota la verdura en juliana.

I el julivert ben picadet.

Salem les gambes.

Mentrestant, en un altre foc, anirem fent els fideus.

Aquests fideus es fan molt ràpid. En una cassola amb aigua, sal i un raig d'oli bullint... tirarem els fideus. Inmediatment ho retirarem del foc.

Contarem 4 minuts de rellotge.

... ja estan fets...

... i ja els podem escórrer per saltar.

Les gambes ja les tenim apunt.

Llencem les "escarfolles" que diuen, i colem l'oli.

Ara tenim un oli d'oliva aromatitzat amb gambes... que utilitzarem pel wok.

Ara posem a escalfar el wok, amb la màxima flama que ens permeti la cuina.

Quan estigui ben calent, tirem un raig d'oli de gamba...

... i seguidament tota la verdura... menys el julivert... i la ceba...

... la saltarem... donant cops de canell.

En aquest moment afegirem un parell de xorrets de salsa Sukiyaki, de la que ja hem parlat abans.

Afegim la ceba... i la daurem... però no massa... que convé que quedi crueta.

Tirarem una cullereta de café de Gingebre mòlt.

I ho reservem tot.

Tornem a escalfar el wok... tornem a tirar un raig d'oli de gamba... i ara si... tirarem les gambes... i una cullereta de café de pebre vermell picant (si us agrada, clar).

... es faran de seguida... només que canviïn de color ja estaran fetes...

Ara tirem el julivert...

I remenem bé... que de seguida estarà... i també ho reservarem en el mateix recipient que la verdura.

Ara, per netejar una mica el wok, utilitzarem una llimona que passarem per tot el recipient.

Unes gotetes d'oli... i saltegem els fideus...

Tirarem un bon xorret de salsa de soja.

Remenem bé...

... i ja podem incorporar tot el que teníem reservat...

Remenar, remenar i remenar... per què no es cremi...

Això ja està apunt.

Ja els podem servir, ben calentons.

Ummm... com m'agraden.

Ho emplatarem amb una mica de gràcia...

... i posarem una mica de julivert picat pel voltant...

Un bon raig d'oli d'oliva cru per sobre... i a jalar nanos...
Bon Profit!