Un altre recepta de wok, que m'agraden molt. Per aquest plat he utilitzat la salsa Sukiyaki, que es pot afegir a qualsevol wok que feu o barrejar-la amb la soja també. Som-hi.
 

Ingredients

1/2 ceba dolça
2 pebrots verds
50 gr. mongeta tendra
1 tros de pebrot vermell
1 tros de pebrot verd
1 tros de carbassó
1/2 pastanaga
2 cullerades grans de salsa Sukiyaki
2 cullerades de soja
10/12 gambes vermelles
pebre vermell picant
julivert
gingebre
sal
1 paquet de fideus xinesos "noodles"

Preparació
1.

Com sempre, començarem preparant tots els ingredients del plat. Utilitzaré uns fideus xinesos que només cal escalfar.

2.

Pelem les gambes vermelles.

3.

Salem les pells i els caps.

4.

En una paella amb abundant oli, fregirem les pells i els caps. L'objectiu és aromatitzar l'oli, ja que les pells les llençarem.

5.

Tallarem tota la verdura en juliana.

6.

I el julivert ben picadet.

7.

Salem les gambes.

8.

Mentrestant, en un altre foc, anirem fent els fideus.

9.

Aquests fideus es fan molt ràpid. En una cassola amb aigua, sal i un raig d'oli bullint... tirarem els fideus. Inmediatment ho retirarem del foc.

10.

Contarem 4 minuts de rellotge.

11.

... ja estan fets...

12.

... i ja els podem escórrer per saltar.

13.

Les gambes ja les tenim apunt.

14.

Llencem les "escarfolles" que diuen, i colem l'oli.

15.

Ara tenim un oli d'oliva aromatitzat amb gambes... que utilitzarem pel wok.

16.

Ara posem a escalfar el wok, amb la màxima flama que ens permeti la cuina.

17.

Quan estigui ben calent, tirem un raig d'oli de gamba...

18.

... i seguidament tota la verdura... menys el julivert... i la ceba...

19.

... la saltarem... donant cops de canell.

20.

En aquest moment afegirem un parell de xorrets de salsa Sukiyaki, de la que ja hem parlat abans.

21.

Afegim la ceba... i la daurem... però no massa... que convé que quedi crueta.

22.

Tirarem una cullereta de café de Gingebre mòlt.

23.

I ho reservem tot.

24.

Tornem a escalfar el wok... tornem a tirar un raig d'oli de gamba... i ara si... tirarem les gambes... i una cullereta de café de pebre vermell picant (si us agrada, clar).

25.

... es faran de seguida... només que canviïn de color ja estaran fetes...

26.

Ara tirem el julivert...

27.

I remenem bé... que de seguida estarà... i també ho reservarem en el mateix recipient que la verdura.

28.

Ara, per netejar una mica el wok, utilitzarem una llimona que passarem per tot el recipient.

29.

Unes gotetes d'oli... i saltegem els fideus...

30.

Tirarem un bon xorret de salsa de soja.

31.

Remenem bé...

32.

... i ja podem incorporar tot el que teníem reservat...

33.

Remenar, remenar i remenar... per què no es cremi...

34.

Això ja està apunt.

35.

Ja els podem servir, ben calentons.

36.

Ummm... com m'agraden.

37.

Ho emplatarem amb una mica de gràcia...

38.

... i posarem una mica de julivert picat pel voltant...

39.

Un bon raig d'oli d'oliva cru per sobre... i a jalar nanos...

40.

Bon Profit!