Un altre recepta de wok, que m'agraden molt. Per aquest plat he utilitzat la salsa Sukiyaki, que es pot afegir a qualsevol wok que feu o barrejar-la amb la soja també. Som-hi.
1/2 ceba dolça
2 pebrots verds
50 gr. mongeta tendra
1 tros de pebrot vermell
1 tros de pebrot verd
1 tros de carbassó
1/2 pastanaga
2 cullerades grans de salsa Sukiyaki
2 cullerades de soja
10/12 gambes vermelles
pebre vermell picant
julivert
gingebre
sal
1 paquet de fideus xinesos "noodles"
Com sempre, començarem preparant tots els ingredients del plat. Utilitzaré uns fideus xinesos que només cal escalfar.
Pelem les gambes vermelles.
Salem les pells i els caps.
En una paella amb abundant oli, fregirem les pells i els caps. L'objectiu és aromatitzar l'oli, ja que les pells les llençarem.
Tallarem tota la verdura en juliana.
I el julivert ben picadet.
Salem les gambes.
Mentrestant, en un altre foc, anirem fent els fideus.
Aquests fideus es fan molt ràpid. En una cassola amb aigua, sal i un raig d'oli bullint... tirarem els fideus. Inmediatment ho retirarem del foc.
Contarem 4 minuts de rellotge.
... ja estan fets...
... i ja els podem escórrer per saltar.
Les gambes ja les tenim apunt.
Llencem les "escarfolles" que diuen, i colem l'oli.
Ara tenim un oli d'oliva aromatitzat amb gambes... que utilitzarem pel wok.
Ara posem a escalfar el wok, amb la màxima flama que ens permeti la cuina.
Quan estigui ben calent, tirem un raig d'oli de gamba...
... i seguidament tota la verdura... menys el julivert... i la ceba...
... la saltarem... donant cops de canell.
En aquest moment afegirem un parell de xorrets de salsa Sukiyaki, de la que ja hem parlat abans.
Afegim la ceba... i la daurem... però no massa... que convé que quedi crueta.
Tirarem una cullereta de café de Gingebre mòlt.
I ho reservem tot.
Tornem a escalfar el wok... tornem a tirar un raig d'oli de gamba... i ara si... tirarem les gambes... i una cullereta de café de pebre vermell picant (si us agrada, clar).
... es faran de seguida... només que canviïn de color ja estaran fetes...
Ara tirem el julivert...
I remenem bé... que de seguida estarà... i també ho reservarem en el mateix recipient que la verdura.
Ara, per netejar una mica el wok, utilitzarem una llimona que passarem per tot el recipient.
Unes gotetes d'oli... i saltegem els fideus...
Tirarem un bon xorret de salsa de soja.
Remenem bé...
... i ja podem incorporar tot el que teníem reservat...
Remenar, remenar i remenar... per què no es cremi...
Això ja està apunt.
Ja els podem servir, ben calentons.
Ummm... com m'agraden.
Ho emplatarem amb una mica de gràcia...
... i posarem una mica de julivert picat pel voltant...
Un bon raig d'oli d'oliva cru per sobre... i a jalar nanos...
Bon Profit!