Amb aquesta recepta d'avui he volgut practicar la fusió catalano-japonesa. Es tracta d'un wok tradicional asiàtic però també català pel fet d'incorporar la nyora i la fantàstica gamba vermella de Vilanova. D'aquesta manera, d'una banda, podeu gaudir del que s'espera d'un wok i, d'una altra, també podeu gaudir de l'acte de pelar les gambes i xuclar els caps. Molt català, oi que si?

Que si es pot menjar amb bastonets? si, però també us haureu d'embrutar una mica les mans. Tot i que el plat incorpora força ingredients, es cuina ràpidament (preparació inclosa). A mi, personalment, és un plat que m'agrada molt. El voleu tastar?

Ingredients

15 gambes vermelles

1 cullerada de Mirin

1 cullerada de soja Heinz

1 cullerada de soja Kikkoman

1 cullerada de farina de blat de moro

1/2 cullerada de pasta de nyora

1 tros de gingebre fresc

1 ceba tendra tallada a trossos grans

un grapat d'alls tendres trinxats

1 bitxo trinxat

2 alls tallats trinxats

el suc de mitja llimona

oli d'oliva

Variants:

Podeu pelar les gambes prèviament i reservar els caps per fer una salsa

Preparació
1.
wok gambes gingebre pas1

Renteu les gambes.

2.
wok gambes gingebre pas2

Prepareu la resta d'ingredients.

3.
wok gambes gingebre pas3

Faré servir un bitxo verd, però podeu emprar el vermell també. La quantitat variarà segons el nivell de picant. Us aconsello tastar una punteta abans de cuinar-lo i calcular la quantitat més adient.

4.
wok gambes gingebre pas4

Obriu-lo, retireu les llavors i trinxeu-lo petit.

5.
wok gambes gingebre pas5

Renteu i talleu els alls tendres a tires d'uns 5 centímetres aproximadament.

6.
wok gambes gingebre pas6

Talleu la ceba a trossos grans.

7.
wok gambes gingebre pas7

Peleu el gingebre fresc.

8.
wok gambes gingebre pas8

I talleu-ne unes tires també. Si no us agrada tan gros podeu trinxar-lo més petit.

9.
wok gambes gingebre pas9

Trinxeu l'all.

10.
wok gambes gingebre pas10

En un bol, tireu-hi la carn de nyora. La podeu comprar feta.

11.
wok gambes gingebre pas11

Tireu el suc de mitja llimona.

12.
wok gambes gingebre pas12

La soja Kikkoman és salada i és important posar-ne en un wok.

13.
wok gambes gingebre pas13

La salsa de soja Heinz és més dolça i té més cos. La combinació de totes dues es interessant.

14.
wok gambes gingebre pas14

El Mirin és un condiment de la cuina japonesa. És un derivat de l'arròs. Avui dia el podeu trobar a molts supermercats.

15.
wok gambes gingebre pas15
16.
wok gambes gingebre pas16

Afegiu-hi l'all, el bitxo i el gingebre.

17.
wok gambes gingebre pas17

Poseu-hi també la farina de blat de moro.

18.
wok gambes gingebre pas19

I ho remeneu bé, que quedi tot ben integrat. No salar-ho, ja que la soja és prou salada.

19.
wok gambes gingebre pas20

Ara, tireu-hi les gambes dins.

20.
wok gambes gingebre pas21

Remeneu-ho amb compte de no malmetre massa les gambes, però assegureu-vos que quedin ben impregnades. Deixeu-les marinant de 20 a 30 minuts.

21.
wok gambes gingebre pas22

Un cop tingueu les gambes marinades, poseu a escalfar el wok, a foc molt fort.

22.
wok gambes gingebre pas23

Tireu un petit raig d'oli d'oliva.

23.
wok gambes gingebre pas24

Daureu la ceba i l'all tendre, tot remenant. I podeu tirar un puntet de sal, però poca.

24.
wok gambes gingebre pas25

De seguida que la ceba canviï de color, hi tireu les gambes. I remeneu amb compte, fins que la gamba sigui cuita.

25.
wok gambes gingebre pas26

Afegiu els cacauets salats, que aportaran un necessari toc cruixent al plat.

26.
wok gambes gingebre pas27

Per donar-li un punt de brillantor addicional al plat, desfeu una culleradeta de farina de blat de moro en mig got d'aigua.

27.
wok gambes gingebre pas28

I l'aboqueu dins el wok.

28.
wok gambes gingebre pas29

Un parell de voltes més i ja ho podreu servir.

29.
wok gambes gingebre pas30

Jo he preferit servir aquest plat en una safata grossa i compartir-lo a taula.

30.
wok gambes gingebre pas31

Ara ja és qüestió d'anar tastant els ingredients amb els bastonets i, de tant en tant, pelar-se una gamba sense deixar de gaudir del cap i del fet de llepar-se els dits.

31.

Bon profit!