Us presento un plat asiàtic molt recomanable, sobretot per a servir com a segon. Molts ja coneixeu la meva predilecció per aquesta cuina i, amb tres o quatre ingredients bàsics, veureu com podeu elaborar uns plats força autèntics. Aquestes gambes, poden ser més o menys picants i es interessant acompanyar-les d'una mica d'arròs o fideus. És d'aquells plats que de seguida entren per la vista i més si saps que les gambes són de bon qualitat. Podeu utilitzar la gamba o llagostí que voleu, però és important que siguin de mida ben grossa. No cal ni que sigui fresca, pot ser congelada. Ho podeu fer amb gamba congelada pelada si, però trobo que el gust de la gamba pelada no té res a veure amb el gust d'una gamba que tu mateix peles a casa.

Ingredients

1 quilo de gamba grossa (gambó)

1 ceba petita trinxada  

una culleradeta de farina de blat de moro dissolta en aigua

oli d'oliva

Per l'adob de les gambes

1 tros de gingebre fresc trinxat  

3 dents d'all trinxats  

un raig de vinagre d'arròs

1/2 got de soja

1 cullerada de sucre  

1 bitxo trinxat  

pebre negre  

sal

Variants:  

- Podeu incorporar ametlla o cacauet torrat

- Podeu fer-les picants o sense picant  

- Si no teniu vinagre d'arròs podeu obviar l'ingredient  

- Si no teniu gingebre fresc podeu utilitzar una culleradeta de gingebre en pols

Preparació
1.
wok gambes soja gingebre pas1

Preparem tots els ingredients.

2.
wok gambes soja gingebre pas2

Primer haurem de picar el gingebre.

3.
wok gambes soja gingebre pas4

... i trinxeu-lo ben petit.

4.
wok gambes soja gingebre pas5

Trinxarem també una ceba petita.

5.
wok gambes soja gingebre pas6

I un parell o tres d'alls.

6.
wok gambes soja gingebre pas7

Ara, hem de pelar les gambes.

7.
wok gambes soja gingebre pas8

Amb molta de compte, heu de retirar tota la pell menys la cua.

8.
wok gambes soja gingebre pas9

Que us quedin així.

9.
wok gambes soja gingebre pas10

Ara li heu de fer un tall en el llom....

10.
wok gambes soja gingebre pas11

... aquest tall us permetrà retirar els budells de la gamba. A més, aquest tall farà que la gamba s'obri durant la cocció i tingui així un aspecte més voluminós i agradable a la vista.

11.
wok gambes soja gingebre pas12

Poseu-les en un bol... i empebreu-les.

12.
wok gambes soja gingebre pas13

Podeu posar-hi un polsim de sal, però no massa...que ja la soja ja en porta.

13.
wok gambes soja gingebre pas14

Aboqueu-hi el gingebre.

14.
wok gambes soja gingebre pas15

També l'all i el bitxo ben picats.

15.
wok gambes soja gingebre pas16

Hi afegirem una cullerada de sucre, que contrarestarà l'excés de picant.

16.
wok gambes soja gingebre pas17

Ara hi afegirem el vinagre d'arròs... que també contribuirà a amalgamar sabors i reduir el picant. Penseu que no és el mateix posar menys picant que posar picant i frenar-lo amb altres ingredients. Els sabors i matisos són importants. Tot i així, val a dir que quan hi posem picant... el resultat serà picant.

17.
wok gambes soja gingebre pas18

Hi posem un tap.

18.
wok gambes soja gingebre pas19

Per últim, la salsa de soja...

19.
wok gambes soja gingebre pas20

... un bon raig, com mig got aproximadament...

20.
wok gambes soja gingebre pas21

Ara remeneu-les bé. Que s'impregnin d'aquest adob.

21.
wok gambes soja gingebre pas22

Deixeu-les en adob uns 15 minuts. Removeu-les un parell de vegades.

22.
wok gambes soja gingebre pas23

Mentrestant, preparem la resta d'ingredients del nostre wok.

23.
wok gambes soja gingebre pas24

Dissoldrem una cullerada de farina de blat de moro amb una mica d'aigua, 1/3 de got aprox. Això ho incorporarem al final de la cocció, per a segellar sabors i lligar la salsa.

24.
25.
wok gambes soja gingebre pas26

Aquest adob que ens queda el podeu aprofitar per fer el sofregit d'un altre wok de fideus o arròs. No convé conservar-lo massa temps, ja que hi tenim els sucs de les gambes.

26.
wok gambes soja gingebre pas27

Ja podem acabar de fer el plat. Quan tinguem el wok ben ben ben fort de calor... hi tirarem un petit raig d'oli... i de seguida les gambes.

27.
wok gambes soja gingebre pas29

Remeneu-les suaument, per no trencar-les. El millor és donar un cop de canell al wok i fer-les voltar.

28.
wok gambes soja gingebre pas30

De seguida canviaran de color.

29.
wok gambes soja gingebre pas31

En aquest punt... incorporeu-hi la ceba trinxadeta. Li doneu un parell de voltes més.

30.
wok gambes soja gingebre pas32

I ja hi podem incorporar la farina de blat de moro. Li doneu un parell de voltes fins que espesseixi i prou.

31.
wok gambes soja gingebre pas33

Ja les tenim per emplatar.

32.
wok gambes soja gingebre pas34

Serviu-les immediatament a taula.

33.
wok gambes soja gingebre pas35

Si voleu, hi podeu tirar una mica de cacauet fregit o ametlla torrada... que hi aportaran un toc cruixent.

34.

Bon profit!