Val, val, que si, que estic una mica enganxat als woks... ho reconec, però és que no me'n canso mai ni de cuinar-los ni de menjar-los. Sabeu què passa? Que a l'estiu, i amb aquestes calorades... no ve massa de gust fer guisats complexos i de digestió pesada.... busquem menjars una mica més lleugers i pràctics de cuinar.
Els woks s'han de fer i menjar al moment. Podem deixar-ho tot preparat, però no cuit, perquè sobretot les verdures s'estoven... i canvia el sabor. És important que les verdures quedin cruixents en un wok.
1/2 pebrot vermell
2 talls de vedella (filet)
250 gr. gambes pelades
1 pebrot verd
1 ceba
10 espàrrecs verds
1 trocet d'api
Salsa sukiyaki
Salsa soja
Gingebre
Curri
Llavors de sèsam
Pebre vermell dolç
Fideus xinesos
Oli d'oliva
Sal
Preparem tots els ingredients.
Tot ben colocadet per a fer la foto de marres, jeje.
Rentem bé tota la verdura.
Picarem bé l'api. Interessa notar el sabor, però no trobar-te un tros gros d'api a la boca. Millor no abusar.
En canvi, el pebrot i la ceba sí que els tallarem més aviat a trossos grans.
Els espàrrecs tallats a trossets macos, no els piqueu massa.
Quan tinguem el wok ben i ben calent... un xorret d'oli, ben repartit i tirem els pebrots i la ceba.
Remenem bé... i tirem un xorret de salsa sukiyaki.
Mentres, anirem tallant la vedella a tires.
Així.
Aprofitem per adobar la carn amb força gingebre en pols...
... mentres, es van torrant les verdures...
... afegim també unes llavors de sèsam a la carn. Ens interessa torrar les llavors amb la carn, perquè tots dos ingredients es fan molt ràpid... i combinen molt bé...
Reservarem els pebrots i la ceba en un bol apart... que quedin cruixents, eh?... no deixeu que es facin molt.
Afegim unes gotes d'oli... i fem els espàrrecs amb l'api... i un polsim de sal.
Seguidament afegim la carn i remenem bé... un parell de voltes....
... i tirarem un xorret de salsa de soja...
... veureu com emanen unes olors increïbles... amb el sèsam i la soja... jeje...
... ho reservem tot junt en el mateix bol... i preparem el wok un altre cop...
Ja tenia les gambetes pelades rentades. Les salarem i les arrebossarem de curri. La quantitat de curri... doncs segons vulgueu. Si us agrada però no us apassiona... amb un parell de cullerades n'hi haurà prou. Si no... foteu-li 3 o 4.
Les saltegem bé.
Quan ja canviïn el color...
... tirarem una mica de pebre vermell dolç, més que res per donar color.
Ho remenem una mica i ja podrem incorporar tot el que havíem reservat.
... fuassss....
A banda, prepararem els fideus xinesos.
Ja sabeu, escalfeu aigua amb sal... i quan bulli els tireu....
... pareu el foc... i espereu 4 minuts de rellotge.
Ja els podeu escórrer.
Un cop estiguin ben escorreguts....
... els incorporem al wok...
... i ho saltegem tot plegat...
Què bo!
Aquest suquet que queda al fons és el que han d'absorbir els fideus... i captar tots els aromes que hi ha.
Ja els podem servir.
Aquestes fotos és millor no mirar-les si encara no heu dinat... quina gana, senyor!
Si voleu que piquin una mica (com he fet jo), podeu canviar el pebrot vermell dolç pel picant.
S'han de menjar amb "palillos", clar, si en sabeu.