Val, val, que si, que estic una mica enganxat als woks... ho reconec, però és que no me'n canso mai ni de cuinar-los ni de menjar-los. Sabeu què passa? Que a l'estiu, i amb aquestes calorades... no ve massa de gust fer guisats complexos i de digestió pesada.... busquem menjars una mica més lleugers i pràctics de cuinar.
Els woks s'han de fer i menjar al moment. Podem deixar-ho tot preparat, però no cuit, perquè sobretot les verdures s'estoven... i canvia el sabor. És important que les verdures quedin cruixents en un wok.
1/2 pebrot vermell
2 talls de vedella (filet)
250 gr. gambes pelades
1 pebrot verd
1 ceba
10 espàrrecs verds
1 trocet d'api
Salsa sukiyaki
Salsa soja
Gingebre
Curri
Llavors de sèsam
Pebre vermell dolç
Fideus xinesos
Oli d'oliva
Sal
![wok gambes vedella al curri pas1 wok gambes vedella al curri pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/23/21/89/wok-gambes-vedella-al-curri-pas1.jpeg)
Preparem tots els ingredients.
![wok gambes vedella al curri pas2 wok gambes vedella al curri pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/23/22/31/wok-gambes-vedella-al-curri-pas2.jpeg)
Tot ben colocadet per a fer la foto de marres, jeje.
![wok gambes vedella al curri pas3 wok gambes vedella al curri pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/23/22/70/wok-gambes-vedella-al-curri-pas3.jpeg)
Rentem bé tota la verdura.
![wok gambes vedella al curri pas4 wok gambes vedella al curri pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/23/23/48/wok-gambes-vedella-al-curri-pas4.jpeg)
Picarem bé l'api. Interessa notar el sabor, però no trobar-te un tros gros d'api a la boca. Millor no abusar.
![wok gambes vedella al curri pas5 wok gambes vedella al curri pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/23/23/87/wok-gambes-vedella-al-curri-pas5.jpeg)
En canvi, el pebrot i la ceba sí que els tallarem més aviat a trossos grans.
![wok gambes vedella al curri pas6 wok gambes vedella al curri pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/23/24/26/wok-gambes-vedella-al-curri-pas6.jpeg)
Els espàrrecs tallats a trossets macos, no els piqueu massa.
![wok gambes vedella al curri pas7 wok gambes vedella al curri pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/23/24/65/wok-gambes-vedella-al-curri-pas7.jpeg)
Quan tinguem el wok ben i ben calent... un xorret d'oli, ben repartit i tirem els pebrots i la ceba.
![wok gambes vedella al curri pas8 wok gambes vedella al curri pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/23/25/46/wok-gambes-vedella-al-curri-pas8.jpeg)
Remenem bé... i tirem un xorret de salsa sukiyaki.
![wok gambes vedella al curri pas9 wok gambes vedella al curri pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/23/25/85/wok-gambes-vedella-al-curri-pas9.jpeg)
Mentres, anirem tallant la vedella a tires.
![wok gambes vedella al curri pas10 wok gambes vedella al curri pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/23/26/24/wok-gambes-vedella-al-curri-pas10.jpeg)
Així.
![wok gambes vedella al curri pas11 wok gambes vedella al curri pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/23/26/63/wok-gambes-vedella-al-curri-pas11.jpeg)
Aprofitem per adobar la carn amb força gingebre en pols...
![wok gambes vedella al curri pas12 wok gambes vedella al curri pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/23/27/02/wok-gambes-vedella-al-curri-pas12.jpeg)
... mentres, es van torrant les verdures...
![wok gambes vedella al curri pas13 wok gambes vedella al curri pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/23/27/41/wok-gambes-vedella-al-curri-pas13.jpeg)
... afegim també unes llavors de sèsam a la carn. Ens interessa torrar les llavors amb la carn, perquè tots dos ingredients es fan molt ràpid... i combinen molt bé...
![wok gambes vedella al curri pas14 wok gambes vedella al curri pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/23/28/07/wok-gambes-vedella-al-curri-pas14.jpeg)
Reservarem els pebrots i la ceba en un bol apart... que quedin cruixents, eh?... no deixeu que es facin molt.
![wok gambes vedella al curri pas15 wok gambes vedella al curri pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/23/28/61/wok-gambes-vedella-al-curri-pas15.jpeg)
Afegim unes gotes d'oli... i fem els espàrrecs amb l'api... i un polsim de sal.
![wok gambes vedella al curri pas17 wok gambes vedella al curri pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/23/29/39/wok-gambes-vedella-al-curri-pas17.jpeg)
Seguidament afegim la carn i remenem bé... un parell de voltes....
![wok gambes vedella al curri pas18 wok gambes vedella al curri pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/23/29/78/wok-gambes-vedella-al-curri-pas18.jpeg)
... i tirarem un xorret de salsa de soja...
![wok gambes vedella al curri pas19 wok gambes vedella al curri pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/23/30/17/wok-gambes-vedella-al-curri-pas19.jpeg)
... veureu com emanen unes olors increïbles... amb el sèsam i la soja... jeje...
![wok gambes vedella al curri pas20 wok gambes vedella al curri pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/23/30/56/wok-gambes-vedella-al-curri-pas20.jpeg)
... ho reservem tot junt en el mateix bol... i preparem el wok un altre cop...
![wok gambes vedella al curri pas21 wok gambes vedella al curri pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/23/31/07/wok-gambes-vedella-al-curri-pas21.jpeg)
Ja tenia les gambetes pelades rentades. Les salarem i les arrebossarem de curri. La quantitat de curri... doncs segons vulgueu. Si us agrada però no us apassiona... amb un parell de cullerades n'hi haurà prou. Si no... foteu-li 3 o 4.
![wok gambes vedella al curri pas22 wok gambes vedella al curri pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/23/31/58/wok-gambes-vedella-al-curri-pas22.jpeg)
Les saltegem bé.
![wok gambes vedella al curri pas23 wok gambes vedella al curri pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/23/32/09/wok-gambes-vedella-al-curri-pas23.jpeg)
Quan ja canviïn el color...
![wok gambes vedella al curri pas24 wok gambes vedella al curri pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/23/32/51/wok-gambes-vedella-al-curri-pas24.jpeg)
... tirarem una mica de pebre vermell dolç, més que res per donar color.
![wok gambes vedella al curri pas25 wok gambes vedella al curri pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/23/32/90/wok-gambes-vedella-al-curri-pas25.jpeg)
Ho remenem una mica i ja podrem incorporar tot el que havíem reservat.
![wok gambes vedella al curri pas26 wok gambes vedella al curri pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/23/33/29/wok-gambes-vedella-al-curri-pas26.jpeg)
... fuassss....
![wok gambes vedella al curri pas27 wok gambes vedella al curri pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/23/33/68/wok-gambes-vedella-al-curri-pas27.jpeg)
A banda, prepararem els fideus xinesos.
![wok gambes vedella al curri pas28 wok gambes vedella al curri pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/23/34/07/wok-gambes-vedella-al-curri-pas28.jpeg)
Ja sabeu, escalfeu aigua amb sal... i quan bulli els tireu....
![wok gambes vedella al curri pas29 wok gambes vedella al curri pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/23/34/46/wok-gambes-vedella-al-curri-pas29.jpeg)
... pareu el foc... i espereu 4 minuts de rellotge.
![wok gambes vedella al curri pas30 wok gambes vedella al curri pas30](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/23/34/85/wok-gambes-vedella-al-curri-pas30.jpeg)
Ja els podeu escórrer.
![wok gambes vedella al curri pas31 wok gambes vedella al curri pas31](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/23/35/24/wok-gambes-vedella-al-curri-pas31.jpeg)
Un cop estiguin ben escorreguts....
![wok gambes vedella al curri pas32 wok gambes vedella al curri pas32](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/23/35/63/wok-gambes-vedella-al-curri-pas32.jpeg)
... els incorporem al wok...
![wok gambes vedella al curri pas33 wok gambes vedella al curri pas33](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/23/36/02/wok-gambes-vedella-al-curri-pas33.jpeg)
... i ho saltegem tot plegat...
![wok gambes vedella al curri pas34 wok gambes vedella al curri pas34](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/23/36/41/wok-gambes-vedella-al-curri-pas34.jpeg)
Què bo!
![wok gambes vedella al curri pas35 wok gambes vedella al curri pas35](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/23/36/80/wok-gambes-vedella-al-curri-pas35.jpeg)
Aquest suquet que queda al fons és el que han d'absorbir els fideus... i captar tots els aromes que hi ha.
![wok gambes vedella al curri pas37 wok gambes vedella al curri pas37](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/23/37/19/wok-gambes-vedella-al-curri-pas37.jpeg)
Ja els podem servir.
![wok gambes vedella al curri pas38 wok gambes vedella al curri pas38](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/23/37/58/wok-gambes-vedella-al-curri-pas38.jpeg)
Aquestes fotos és millor no mirar-les si encara no heu dinat... quina gana, senyor!
![wok gambes vedella al curri pas39 wok gambes vedella al curri pas39](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/23/38/18/wok-gambes-vedella-al-curri-pas39.jpeg)
Si voleu que piquin una mica (com he fet jo), podeu canviar el pebrot vermell dolç pel picant.
S'han de menjar amb "palillos", clar, si en sabeu.