Plat de fusió total. No té massa història tampoc, vull dir que no he descobert la sopa d'all, però el podríem titllar de cuina "mediterrània-asiàtica-marroquina". Es tracta d'implementar en un mateix plat un wok de pollastre amb verdures... un cuscús... i unes gambes amb un toc picant. Boníssim, nanos. A veure què us sembla
1 pit de pollastre a filets
1 pebrot verd
1/2 pebrot vermell
1 ceba
4 espàrrecs verds
1 trosset de porro
200 g de gamba pelada
1 cullerada de concentrat de tomàquet
1 cullerada de comí molt
1 cullerada de curri
1 cullerada salsa Indonesa KetJap Manis (salsa wok)
1 cullerada salsa picant Walmer
300 g de cuscús
un trosset de mantega
aigua
oli d'oliva
sal
![wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas1 wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/03/18/58/wok-pollastre-al-curri-cous-cous-gambes-picantones-pas1.jpeg)
Netegem bé el pit de pollastre. Jo el compro a filets i així és més fàcil fer tires de pollastre.
![wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas2 wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/03/19/12/wok-pollastre-al-curri-cous-cous-gambes-picantones-pas2.jpeg)
![wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas3 wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/03/19/63/wok-pollastre-al-curri-cous-cous-gambes-picantones-pas3.jpeg)
Preparem també la gamba vermella pelada, que normalment la tindrem congelada.
![wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas4 wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/03/20/11/wok-pollastre-al-curri-cous-cous-gambes-picantones-pas4.jpeg)
Tallem la verdura a tires ben fines.
![wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas5 wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/03/20/53/wok-pollastre-al-curri-cous-cous-gambes-picantones-pas5.jpeg)
La ceba la podeu fer a daus grossos.
... i una cullerada de curri.
![wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas8 wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/03/21/82/wok-pollastre-al-curri-cous-cous-gambes-picantones-pas8.jpeg)
Aprofiteu per salar-ho una mica i impregneu bé tota carn. Deixar en adob uns minuts.
![wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas9 wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/03/22/24/wok-pollastre-al-curri-cous-cous-gambes-picantones-pas9.jpeg)
Com que el wok es fa molt ràpid... anirem preparant el cous-cous, que conformarà la base del plat.
![wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas10 wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/03/22/66/wok-pollastre-al-curri-cous-cous-gambes-picantones-pas10.jpeg)
Com sempre, posarem la mateixa quantitat d'aigua que de cous-cous.
![wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas11 wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/03/23/08/wok-pollastre-al-curri-cous-cous-gambes-picantones-pas11.jpeg)
Poseu el cous-cous en un bol... i afegiu l'aigua molt calenta, pràcticament bullint. Escampeu-la bé.
![wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas12 wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/03/23/50/wok-pollastre-al-curri-cous-cous-gambes-picantones-pas12.jpeg)
Ara tapeu el bol amb un paper film... i d'aquesta manera el vapor d'aigua farà hidratar el cous-cous en només 4 minuts.
![wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas13 wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/03/23/92/wok-pollastre-al-curri-cous-cous-gambes-picantones-pas13.jpeg)
Talleu també el pollastre a tires llargues.
![wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas14 wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/03/24/34/wok-pollastre-al-curri-cous-cous-gambes-picantones-pas14.jpeg)
Passats els 4 minuts... poseu una mica de mantega per sobre i remeneu (amb una cullera o amb la mà ben neta), fins desgranar bé el cous-cous i barrejar la mantega que aportarà un gust especial.
![wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas15 wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/03/24/76/wok-pollastre-al-curri-cous-cous-gambes-picantones-pas15.jpeg)
Com que ja tenim el cous-cous fet, podem anar a pel wok, on courem primer el pollastre en unes gotes d'oli.
![wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas16 wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/03/25/18/wok-pollastre-al-curri-cous-cous-gambes-picantones-pas16.jpeg)
No cal fer-ho massa, que quedi tendre.
![wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas17 wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/03/25/60/wok-pollastre-al-curri-cous-cous-gambes-picantones-pas17.jpeg)
Reservem el pollastre i, amb el wok ben calent de nou, courem la verdura.
![wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas18 wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/03/26/02/wok-pollastre-al-curri-cous-cous-gambes-picantones-pas18.jpeg)
Utilitzaré una salsa indonesa especial per wok, la KetJap Manis.
![wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas20 wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/03/26/86/wok-pollastre-al-curri-cous-cous-gambes-picantones-pas20.jpeg)
Ho remenarem...
![wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas21 wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/03/27/28/wok-pollastre-al-curri-cous-cous-gambes-picantones-pas21.jpeg)
... i ho deixarem coure una estona, uns 4 o 5 minuts.
![wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas22 wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/03/27/70/wok-pollastre-al-curri-cous-cous-gambes-picantones-pas22.jpeg)
Mentre, utilitzarem la salsa picant Walmer per adobar les gambes...
![wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas23 wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/03/28/30/wok-pollastre-al-curri-cous-cous-gambes-picantones-pas23.jpeg)
... no us passeu que aquesta salsa és extremadament picant, però com sempre... això anirà al vostre gust.
![wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas24 wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/03/28/72/wok-pollastre-al-curri-cous-cous-gambes-picantones-pas24.jpeg)
Reservem les verdures amb el pollastre...
![wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas25 wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/03/29/20/wok-pollastre-al-curri-cous-cous-gambes-picantones-pas25.jpeg)
... i ara saltegem les gambes...
![wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas26 wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/03/29/74/wok-pollastre-al-curri-cous-cous-gambes-picantones-pas26.jpeg)
... a les que afegirem una culleradeta de concentrat de tomàquet...
![wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas27 wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/03/30/16/wok-pollastre-al-curri-cous-cous-gambes-picantones-pas27.jpeg)
... que ens aportarà color bàsicament...
![wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas28 wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/03/30/61/wok-pollastre-al-curri-cous-cous-gambes-picantones-pas28.jpeg)
Ja podem començar a muntar el plat. Posarem una base de cous-cous.
![wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas29 wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/03/31/03/wok-pollastre-al-curri-cous-cous-gambes-picantones-pas29.jpeg)
Al voltant... hi col·locarem el pollastre amb les verdures.
![wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas30 wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas30](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/03/31/45/wok-pollastre-al-curri-cous-cous-gambes-picantones-pas30.jpeg)
I al centre... les gambes picantones... tot regadet amb una mica d'oli d'oliva.
![wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas31 wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas31](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/03/31/87/wok-pollastre-al-curri-cous-cous-gambes-picantones-pas31.jpeg)
I ja ho tenim.
![wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas32 wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas32](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/03/32/29/wok-pollastre-al-curri-cous-cous-gambes-picantones-pas32.jpeg)
Què us sembla?
![wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas33 wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas33](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/03/32/71/wok-pollastre-al-curri-cous-cous-gambes-picantones-pas33.jpeg)
Combineu un trosset de cada cosa... i omplireu el paladar d'un diversitat de gustos i aromes molt diversos, però que casen perfectament.
![wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas34 wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas34](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/03/33/13/wok-pollastre-al-curri-cous-cous-gambes-picantones-pas34.jpeg)
Bon Profit!