Plat de fusió total. No té massa història tampoc, vull dir que no he descobert la sopa d'all, però el podríem titllar de cuina "mediterrània-asiàtica-marroquina". Es tracta d'implementar en un mateix plat un wok de pollastre amb verdures... un cuscús... i unes gambes amb un toc picant. Boníssim, nanos. A veure què us sembla

Ingredients

1 pit de pollastre a filets
1 pebrot verd
1/2 pebrot vermell
1 ceba
4 espàrrecs verds
1 trosset de porro
200 g de gamba pelada
1 cullerada de concentrat de tomàquet 
1 cullerada de comí molt
1 cullerada de curri
1 cullerada salsa Indonesa KetJap Manis (salsa wok)
1 cullerada salsa picant Walmer
300 g de cuscús
un trosset de mantega
aigua
oli d'oliva 
sal

Preparació
1.
wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas1

Netegem bé el pit de pollastre. Jo el compro a filets i així és més fàcil fer tires de pollastre.

2.
wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas2
3.
wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas3

Preparem també la gamba vermella pelada, que normalment la tindrem congelada.

4.
wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas4

Tallem la verdura a tires ben fines.

5.
wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas5

La ceba la podeu fer a daus grossos.

6.

... i una cullerada de curri.

7.
wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas8

Aprofiteu per salar-ho una mica i impregneu bé tota carn. Deixar en adob uns minuts.

8.
wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas9

Com que el wok es fa molt ràpid... anirem preparant el cous-cous, que conformarà la base del plat.

9.
wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas10

Com sempre, posarem la mateixa quantitat d'aigua que de cous-cous.

10.
wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas11

Poseu el cous-cous en un bol... i afegiu l'aigua molt calenta, pràcticament bullint. Escampeu-la bé.

11.
wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas12

Ara tapeu el bol amb un paper film... i d'aquesta manera el vapor d'aigua farà hidratar el cous-cous en només 4 minuts.

12.
wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas13

Talleu també el pollastre a tires llargues.

13.
wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas14

Passats els 4 minuts... poseu una mica de mantega per sobre i remeneu (amb una cullera o amb la mà ben neta), fins desgranar bé el cous-cous i barrejar la mantega que aportarà un gust especial.

14.
wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas15

Com que ja tenim el cous-cous fet, podem anar a pel wok, on courem primer el pollastre en unes gotes d'oli.

15.
wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas16

No cal fer-ho massa, que quedi tendre.

16.
wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas17

Reservem el pollastre i, amb el wok ben calent de nou, courem la verdura.

17.
wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas18

Utilitzaré una salsa indonesa especial per wok, la KetJap Manis.

18.
19.
wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas20

Ho remenarem...

20.
wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas21

... i ho deixarem coure una estona, uns 4 o 5 minuts.

21.
wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas22

Mentre, utilitzarem la salsa picant Walmer per adobar les gambes...

22.
wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas23

... no us passeu que aquesta salsa és extremadament picant, però com sempre... això anirà al vostre gust.

23.
wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas24

Reservem les verdures amb el pollastre...

24.
wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas25

... i ara saltegem les gambes...

25.
wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas26

... a les que afegirem una culleradeta de concentrat de tomàquet...

26.
wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas27

... que ens aportarà color bàsicament...

27.
wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas28

Ja podem començar a muntar el plat. Posarem una base de cous-cous.

28.
wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas29

Al voltant... hi col·locarem el pollastre amb les verdures.

29.
wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas30

I al centre... les gambes picantones... tot regadet amb una mica d'oli d'oliva.

30.
wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas31

I ja ho tenim.

31.
wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas32

Què us sembla?

32.
wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas33

Combineu un trosset de cada cosa... i omplireu el paladar d'un diversitat de gustos i aromes molt diversos, però que casen perfectament.

33.
wok pollastre al curri cous cous gambes picantones pas34

Bon Profit!