Plat de fusió total. No té massa història tampoc, vull dir que no he descobert la sopa d'all, però el podríem titllar de cuina "mediterrània-asiàtica-marroquina". Es tracta d'implementar en un mateix plat un wok de pollastre amb verdures... un cuscús... i unes gambes amb un toc picant. Boníssim, nanos. A veure què us sembla
1 pit de pollastre a filets
1 pebrot verd
1/2 pebrot vermell
1 ceba
4 espàrrecs verds
1 trosset de porro
200 g de gamba pelada
1 cullerada de concentrat de tomàquet
1 cullerada de comí molt
1 cullerada de curri
1 cullerada salsa Indonesa KetJap Manis (salsa wok)
1 cullerada salsa picant Walmer
300 g de cuscús
un trosset de mantega
aigua
oli d'oliva
sal
Netegem bé el pit de pollastre. Jo el compro a filets i així és més fàcil fer tires de pollastre.
Preparem també la gamba vermella pelada, que normalment la tindrem congelada.
Tallem la verdura a tires ben fines.
La ceba la podeu fer a daus grossos.
... i una cullerada de curri.
Aprofiteu per salar-ho una mica i impregneu bé tota carn. Deixar en adob uns minuts.
Com que el wok es fa molt ràpid... anirem preparant el cous-cous, que conformarà la base del plat.
Com sempre, posarem la mateixa quantitat d'aigua que de cous-cous.
Poseu el cous-cous en un bol... i afegiu l'aigua molt calenta, pràcticament bullint. Escampeu-la bé.
Ara tapeu el bol amb un paper film... i d'aquesta manera el vapor d'aigua farà hidratar el cous-cous en només 4 minuts.
Talleu també el pollastre a tires llargues.
Passats els 4 minuts... poseu una mica de mantega per sobre i remeneu (amb una cullera o amb la mà ben neta), fins desgranar bé el cous-cous i barrejar la mantega que aportarà un gust especial.
Com que ja tenim el cous-cous fet, podem anar a pel wok, on courem primer el pollastre en unes gotes d'oli.
No cal fer-ho massa, que quedi tendre.
Reservem el pollastre i, amb el wok ben calent de nou, courem la verdura.
Utilitzaré una salsa indonesa especial per wok, la KetJap Manis.
Ho remenarem...
... i ho deixarem coure una estona, uns 4 o 5 minuts.
Mentre, utilitzarem la salsa picant Walmer per adobar les gambes...
... no us passeu que aquesta salsa és extremadament picant, però com sempre... això anirà al vostre gust.
Reservem les verdures amb el pollastre...
... i ara saltegem les gambes...
... a les que afegirem una culleradeta de concentrat de tomàquet...
... que ens aportarà color bàsicament...
Ja podem començar a muntar el plat. Posarem una base de cous-cous.
Al voltant... hi col·locarem el pollastre amb les verdures.
I al centre... les gambes picantones... tot regadet amb una mica d'oli d'oliva.
I ja ho tenim.
Què us sembla?
Combineu un trosset de cada cosa... i omplireu el paladar d'un diversitat de gustos i aromes molt diversos, però que casen perfectament.
Bon Profit!