Avui farem un wok de pollastre al curri amb verduretes i ametlles torrades. El pollastre, en comptes de fer-lo a talls molt petits... el deixarem en daus. D'aquesta manera es conservarà més melós i també li donarem una altra estètica al plat... més occidental, vaja. És un wok força convencional, però que incorpora elements distintius de la cuina mediterrània, com són els alls tendres i les ametlles. Com en tots els woks, us recomano emprar una salsa wok... que podreu trobar en qualsevol gran superfície. Finalment, ho acompanyarem amb uns "noodles" o fideus xinesos d'arròs... dels que es fan en 4 minutets.
400 g de pit de pollastre a daus
4 cullerades grans de curri
2 cullerades grans de pebrot vermell picant
1 cullerada gran de sal
1 cullerada gran de pebre negre mòlt
1 cullerada de salsa wok "Ketjap Manis"
1 cullerada de salsa "Soja" dolça
1 cullerada de farina de blat de moro
3 pebrots verds
1 pebrot vermell
1 ceba
1/2 porro
100 g d'alls tendres
oli d'oliva
1 paquet de fideus xinesos "Chow Mein"
D'entrada preparem tota la verdura i la rentem.
Primer el salem....
Ara hi posarem el curri... sense por...
Han de quedar ben arrebossats de curri...
Ara posem una mica de pebre vermell picant... al gust.
Amb una cullerada o dues en tindrem prou.
Aps, i una mica de pebre, és clar!
Finalment, hi tirem un raig d'oli i ho remenem bé. Deixeu-lo reposar una estona.
Mentre, podem anar picant els alls tendres...
Picant la verdureta a tires més o menys fines... menys la ceba. La ceba a mi m'agrada posar-la en trossos grans, mal tallada que es diu.
Doncs ja podem posar el nostre wok a escalfar al foc... amb un raig d'oli (poc però ben repartit).
Ara, és qüestió de daurar una mica la verdura... però ha de quedar cruixent.
Un cop feta, la reservem. En el mateix wok i amb el mateix oli, saltem ara el porro i la ceba.
Utilitzarem una salsa de soja dolça que aporta molt sabor al plat.
Una cullerada de salsa de soja.
Un parell de voltes... i ja ho podrem reservar.
Ho podeu reservar juntament amb el pebrot.
Ara, tireu una mica més d'oli... i feu el pollastre.
Penseu que al ser trossos més grans, trigarà una mica més a fer-se.
Si ho remeneu sovint us quedarà cuit per dins, però tendre i torradet per fora.
En aquest moment, tirem l'all tendre picat....
i també la resta de verdura reservada.
Ho remenem bé... i ho salem una mica si cal...
I ara serà el moment de tirar la salsa wok "KetJap Manis", que podeu trobar en qualsevol gran superfície.
Un rajolí, com una cullerada gran.
Al mateix temps preparem la salseta...
posarem una cullerada en un got...
i la dissoldrem amb aigua freda.
Ho incorporem al wok.
Ho remenem sovint... i veureu que en qüestió d'un o dos minuts... la salseta adquireix aquella textura lligada de tots els plats xinesos.
Afegim un grapat d'ametlles torrades i pelades...
Que s'escalfi tot plegat una mica... i ja estarà.
Ara anem a preparar els fideus xinesos.
Posem abundant aigua a bullir en una olla....
i quan bulli posarem els fideus. Cronometreu 4 minuts de rellotge.
Passats els 4 minuts... els coleu.
El wok el tenim fet i calentó...
ja podem emplatar. Fem una base de fideus... i a sobre el wok.
Oi que fot bona pinta?
Només us faltaran els "palets" de fusta.
M'agrada la cuina asiàtica... encara que prefereixo la de casa nostra... tota la vida, és clar.
Bon profit!