Avui farem un wok de pollastre al curri amb verduretes i ametlles torrades. El pollastre, en comptes de fer-lo a talls molt petits... el deixarem en daus. D'aquesta manera es conservarà més melós i també li donarem una altra estètica al plat... més occidental, vaja. És un wok força convencional, però que incorpora elements distintius de la cuina mediterrània, com són els alls tendres i les ametlles. Com en tots els woks, us recomano emprar una salsa wok... que podreu trobar en qualsevol gran superfície. Finalment, ho acompanyarem amb uns "noodles" o fideus xinesos d'arròs... dels que es fan en 4 minutets.

Ingredients

400 g de pit de pollastre a daus

4 cullerades grans de curri

2 cullerades grans de pebrot vermell picant  

1 cullerada gran de sal

1 cullerada gran de pebre negre mòlt  

1 cullerada de salsa wok "Ketjap Manis"

1 cullerada de salsa "Soja" dolça  

1 cullerada de farina de blat de moro 

3 pebrots verds  

1 pebrot vermell  

1 ceba

1/2 porro

100 g d'alls tendres

oli d'oliva  

1 paquet de fideus xinesos "Chow Mein"

Preparació
1.
wok pollastre al curri verdures ametlles pas1

D'entrada preparem tota la verdura i la rentem.

2.
3.
wok pollastre al curri verdures ametlles pas3

Primer el salem....

4.
wok pollastre al curri verdures ametlles pas4

Ara hi posarem el curri... sense por...

5.
wok pollastre al curri verdures ametlles pas5

Han de quedar ben arrebossats de curri...

6.
wok pollastre al curri verdures ametlles pas6

Ara posem una mica de pebre vermell picant... al gust.

7.
wok pollastre al curri verdures ametlles pas7

Amb una cullerada o dues en tindrem prou.

8.
wok pollastre al curri verdures ametlles pas8

Aps, i una mica de pebre, és clar!

9.
wok pollastre al curri verdures ametlles pas9

Finalment, hi tirem un raig d'oli i ho remenem bé. Deixeu-lo reposar una estona.

10.
wok pollastre al curri verdures ametlles pas10

Mentre, podem anar picant els alls tendres...

11.
wok pollastre al curri verdures ametlles pas11

Picant la verdureta a tires més o menys fines... menys la ceba. La ceba a mi m'agrada posar-la en trossos grans, mal tallada que es diu.

12.
wok pollastre al curri verdures ametlles pas12

Doncs ja podem posar el nostre wok a escalfar al foc... amb un raig d'oli (poc però ben repartit).

13.
wok pollastre al curri verdures ametlles pas13

Ara, és qüestió de daurar una mica la verdura... però ha de quedar cruixent.

14.
wok pollastre al curri verdures ametlles pas14

Un cop feta, la reservem. En el mateix wok i amb el mateix oli, saltem ara el porro i la ceba.

15.
wok pollastre al curri verdures ametlles pas15

Utilitzarem una salsa de soja dolça que aporta molt sabor al plat.

16.
wok pollastre al curri verdures ametlles pas16

Una cullerada de salsa de soja.

17.
wok pollastre al curri verdures ametlles pas17

Un parell de voltes... i ja ho podrem reservar.

18.
wok pollastre al curri verdures ametlles pas19

Ho podeu reservar juntament amb el pebrot.

19.
wok pollastre al curri verdures ametlles pas20

Ara, tireu una mica més d'oli... i feu el pollastre.

20.
wok pollastre al curri verdures ametlles pas21

Penseu que al ser trossos més grans, trigarà una mica més a fer-se.

21.
wok pollastre al curri verdures ametlles pas22

Si ho remeneu sovint us quedarà cuit per dins, però tendre i torradet per fora.

22.
wok pollastre al curri verdures ametlles pas23

En aquest moment, tirem l'all tendre picat....

23.
wok pollastre al curri verdures ametlles pas24

i també la resta de verdura reservada.

24.
wok pollastre al curri verdures ametlles pas25

Ho remenem bé... i ho salem una mica si cal...

25.
wok pollastre al curri verdures ametlles pas26

I ara serà el moment de tirar la salsa wok "KetJap Manis", que podeu trobar en qualsevol gran superfície.

26.
wok pollastre al curri verdures ametlles pas27

Un rajolí, com una cullerada gran.

27.
wok pollastre al curri verdures ametlles pas28

Al mateix temps preparem la salseta...

28.
wok pollastre al curri verdures ametlles pas29

posarem una cullerada en un got...

29.
wok pollastre al curri verdures ametlles pas30

i la dissoldrem amb aigua freda.

30.
wok pollastre al curri verdures ametlles pas31

Ho incorporem al wok.

31.
wok pollastre al curri verdures ametlles pas32

Ho remenem sovint... i veureu que en qüestió d'un o dos minuts... la salseta adquireix aquella textura lligada de tots els plats xinesos.

32.
wok pollastre al curri verdures ametlles pas33

Afegim un grapat d'ametlles torrades i pelades...

33.
wok pollastre al curri verdures ametlles pas34

Que s'escalfi tot plegat una mica... i ja estarà.

34.
wok pollastre al curri verdures ametlles pas35

Ara anem a preparar els fideus xinesos.

35.
wok pollastre al curri verdures ametlles pas36

Posem abundant aigua a bullir en una olla....

36.
wok pollastre al curri verdures ametlles pas37

i quan bulli posarem els fideus. Cronometreu 4 minuts de rellotge.

  

37.
wok pollastre al curri verdures ametlles pas38

Passats els 4 minuts... els coleu.

38.
wok pollastre al curri verdures ametlles pas39

El wok el tenim fet i calentó...

39.
wok pollastre al curri verdures ametlles pas40

ja podem emplatar. Fem una base de fideus... i a sobre el wok.

40.
wok pollastre al curri verdures ametlles pas41

Oi que fot bona pinta?

41.
wok pollastre al curri verdures ametlles pas42

Només us faltaran els "palets" de fusta.

42.
wok pollastre al curri verdures ametlles pas43

M'agrada la cuina asiàtica... encara que prefereixo la de casa nostra... tota la vida, és clar.

43.
wok pollastre al curri verdures ametlles pas44

Bon profit!