Avui us porto un nou wok, d'aquells ben saludables i alhora atractius a la vista. Els tirabecs frescos només els podrem gaudir durant unes poques setmanes l'any (a finals de març i abril) ja que la seva temporada és curta i, per tant, l'haurem d'aprofitar intensament.
A Catalunya i Aragó és una verdura molt coneguda i apreciada tot i que ha entrat en certa decadència darrerament. Els tirabecs es poden cuinar de diverses maneres, en sopes, bullits, fregits etc. Es sembren des de la tardor a l'hivern i es cullen des de finals d'hivern a principi de primavera. Deixar-los al dente és una de les millors maneres d'apreciar-ne al màxim el gust. Així doncs, si encara no els heu tastat, us recomano menjar-los sols o com a guarnició i descobrireu les seves virtuts en boca.
300 g de potes i ales de calamar
200 g de tirabecs frescos
1/3 part tap d'oli de sèsam
2 taps de salsa de soja
1 cullerada de farina de blat de moro (o Maizena) dissolta en aigua
1 cullerada de llavors de sèsam
Primer els tirabecs.
Com podeu observar, són molt similars als pèsols però més prims.
Els obriré un per veure'l per dins.
Ara els netejarem amb aigua.
I ja podem preparar la resta d'ingredients d'aquest wok.
Rentarem bé les potes de calamar.
Quan el wok estigui molt i molt calent hi tirarem un raig d'oli d'oliva i seguidament les potes de calamar.
Deixeu que perdin tota l'aigua i que es comencin a torrar una mica.
Aquesta pasta de color marró que deixen anar és el secret per aconseguir que un calamar us quedi gustós. Alhora, notareu que comencen a esclatar.
En aquest punt hi afegirem els tirabecs que hem preparat.
Ho remenem una mica i deixem que agafin color.
Serà el moment d'afegir-hi una mica d'oli de sèsam, que aportarà un gran sabor de fons.
Jo he posat una tercera part del tap. Penseu que és força aromàtic i no convé passar-nos.
També hi afegirem la salsa de soja.
Podeu posar de dos a tres taps tranquil·lament.
També hi posarem unes llavors de sèsam torrades, que trobareu en qualsevol herboristeria.
No massa.
Cap a dins.
I finalment, per donar un aspecte més atractiu i lligar tot el conjunt, hi afegirem el midó dissolt en aigua.
Molt bé.
De seguida notareu com els ingredients agafen una textura més enganxosa i brillant molt atractiva a la vista.
Un parell de voltes més i ja podrem emplatar.
Ben calentó, eh?
Ummm... quina flaire que fa.
No cal dir que ho podeu menjar amb palets de fusta o sense. Bon profit!