De nou, us presento un wok molt interessant. Com sempre us explico, els woks no són difícils de fer, però si que requereixen d'alguns ingredients no habituals a la nostra cuina catalana (salsa soja, salsa teriyaki, gingebre en pols, coriandre, etc...) el que no significa que no els podem trobar fàcilment al supermercat més proper. En la meva opinió, el més important per fer un wok es disposar un bon foc de gas, amb una certa potencia, el que garantirà la ràpida cocció dels ingredients a alta temperatura.
Jo us acompanyaré aquesta vedella amb verduretes i, si voleu, una mica d'arròs fregit o fideus xinesos. És molt divertit fer woks! No trobeu? Som-hi!
400 g de carn de vedella (tipus filet)
150-200ml salsa de soja
un raig de salsa teriyaki
farina de blat de moro
3/4 got de brou d'au o pollastre
2 cebes tendres
1 pebrot verd
1/2 pebrot vermell
una cullerada de gingebre en pols
coriandre
oli d'oliva
sal (si cal)
Variants:
Podeu fer el mateix plat amb pollastre o altres carns
S'hi pot afegir picant
![wok vedella verduretes pas1 wok vedella verduretes pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/87/13/wok-vedella-verduretes-pas1.jpeg)
Renteu la verdura.
![wok vedella verduretes pas2 wok vedella verduretes pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/87/40/wok-vedella-verduretes-pas2.jpeg)
Talleu la vedella a tires.
![wok vedella verduretes pas3 wok vedella verduretes pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/87/67/wok-vedella-verduretes-pas3.jpeg)
Ara, en un bol, poseu-hi 150-200ml de salsa de soja.
![wok vedella verduretes pas4 wok vedella verduretes pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/87/94/wok-vedella-verduretes-pas4.jpeg)
Afegiu-hi una cullerada de gingebre en pols.
![wok vedella verduretes pas5 wok vedella verduretes pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/88/21/wok-vedella-verduretes-pas5.jpeg)
I remeneu-ho bé.
![wok vedella verduretes pas6 wok vedella verduretes pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/88/48/wok-vedella-verduretes-pas6.jpeg)
Incorporeu-hi tota la vedella i ho barregeu bé.
![wok vedella verduretes pas7 wok vedella verduretes pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/88/75/wok-vedella-verduretes-pas7.jpeg)
Deixeu-ho de 10-15 minuts marinant.
![wok vedella verduretes pas8 wok vedella verduretes pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/89/02/wok-vedella-verduretes-pas8.jpeg)
Aprofiteu per tallar a tires fines tota la verdura.
![wok vedella verduretes pas9 wok vedella verduretes pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/89/29/wok-vedella-verduretes-pas9.jpeg)
La ceba tendra i els pebrots han de tenir un aspecte similar.
![wok vedella verduretes pas10 wok vedella verduretes pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/89/56/wok-vedella-verduretes-pas10.jpeg)
Si teniu brou d'au o de verdura fet aprofiteu-lo. Si no teniu res, podeu dissoldre una pastilla de brou en un got d'aigua, ple fins 3/4 parts.
![wok vedella verduretes pas11 wok vedella verduretes pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/89/83/wok-vedella-verduretes-pas11.jpeg)
Coleu la vedella i retireu l'excés de soja. Obviament, això farà que no calgui salar la carn.
![wok vedella verduretes pas12 wok vedella verduretes pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/90/10/wok-vedella-verduretes-pas12.jpeg)
Enfarineu amb farina de blat de moro la carn.
![wok vedella verduretes pas13 wok vedella verduretes pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/90/37/wok-vedella-verduretes-pas13.jpeg)
![wok vedella verduretes pas14 wok vedella verduretes pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/90/64/wok-vedella-verduretes-pas14.jpeg)
Doneu-li voltes fins que quedi ben daurada per fora. De seguida, la retireu en un plat.
![wok vedella verduretes pas15 wok vedella verduretes pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/90/91/wok-vedella-verduretes-pas15.jpeg)
A continuació, daureu la verdura també, remenant-la.
![wok vedella verduretes pas16 wok vedella verduretes pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/91/18/wok-vedella-verduretes-pas16.jpeg)
Llavors, torneu a incorporar la carn i ho barregeu.
![wok vedella verduretes pas17 wok vedella verduretes pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/91/45/wok-vedella-verduretes-pas17.jpeg)
Aboqueu-hi el got de brou i un raig de salsa teriyaki si en teniu.
![wok vedella verduretes pas18 wok vedella verduretes pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/91/72/wok-vedella-verduretes-pas18.jpeg)
Deixeu-ho coure fins que s'evapori tot el líquid. Remeneu de tant en tant i rectifiqueu de sal si és necessari.
![wok vedella verduretes pas19 wok vedella verduretes pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/91/99/wok-vedella-verduretes-pas19.jpeg)
Mentre s'acaba d'evaporar el brou, podeu preparar l'acompanyament. Jo he fet un arròs fregit.
![wok vedella verduretes pas20 wok vedella verduretes pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/92/26/wok-vedella-verduretes-pas20.jpeg)
Serviu-ho ben calent i recent fet.
![wok vedella verduretes pas21 wok vedella verduretes pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/92/53/wok-vedella-verduretes-pas21.jpeg)
Col·loqueu la carn i la verdura a sobre de l'arròs, en un bol.
![wok vedella verduretes pas22 wok vedella verduretes pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/92/80/wok-vedella-verduretes-pas22.jpeg)
Finalment, decoreu amb una mica de coriandre trinxat si us agrada.
![wok vedella verduretes pas23 wok vedella verduretes pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/93/07/wok-vedella-verduretes-pas23.jpeg)
Bon profit!