De nou, us presento un wok molt interessant. Com sempre us explico, els woks no són difícils de fer, però si que requereixen d'alguns ingredients no habituals a la nostra cuina catalana (salsa soja, salsa teriyaki, gingebre en pols, coriandre, etc...) el que no significa que no els podem trobar fàcilment al supermercat més proper. En la meva opinió, el més important per fer un wok es disposar un bon foc de gas, amb una certa potencia, el que garantirà la ràpida cocció dels ingredients a alta temperatura.

Jo us acompanyaré aquesta vedella amb verduretes i, si voleu, una mica d'arròs fregit o fideus xinesos. És molt divertit fer woks! No trobeu? Som-hi!

Ingredients

400 g de carn de vedella (tipus filet)

150-200ml salsa de soja

un raig de salsa teriyaki

farina de blat de moro

3/4 got de brou d'au o pollastre

2 cebes tendres

1 pebrot verd

1/2 pebrot vermell

una cullerada de gingebre en pols

coriandre

oli d'oliva

sal (si cal)

Variants:

Podeu fer el mateix plat amb pollastre o altres carns

S'hi pot afegir picant

Preparació
1.

Renteu la verdura.

2.

Talleu la vedella a tires.

3.

Ara, en un bol, poseu-hi 150-200ml de salsa de soja.

4.

Afegiu-hi una cullerada de gingebre en pols.

5.

I remeneu-ho bé.

6.

Incorporeu-hi tota la vedella i ho barregeu bé.

7.

Deixeu-ho de 10-15 minuts marinant.

8.

Aprofiteu per tallar a tires fines tota la verdura.

9.

La ceba tendra i els pebrots han de tenir un aspecte similar.

10.

Si teniu brou d'au o de verdura fet aprofiteu-lo. Si no teniu res, podeu dissoldre una pastilla de brou en un got d'aigua, ple fins 3/4 parts.

11.

Coleu la vedella i retireu l'excés de soja. Obviament, això farà que no calgui salar la carn.

12.

Enfarineu amb farina de blat de moro la carn.

13.
14.

Doneu-li voltes fins que quedi ben daurada per fora. De seguida, la retireu en un plat.

15.

A continuació, daureu la verdura també, remenant-la.

16.

Llavors, torneu a incorporar la carn i ho barregeu.

17.

Aboqueu-hi el got de brou i un raig de salsa teriyaki si en teniu.

18.

Deixeu-ho coure fins que s'evapori tot el líquid. Remeneu de tant en tant i rectifiqueu de sal si és necessari.

19.

Mentre s'acaba d'evaporar el brou, podeu preparar l'acompanyament. Jo he fet un arròs fregit.

20.

Serviu-ho ben calent i recent fet.

21.

Col·loqueu la carn i la verdura a sobre de l'arròs, en un bol.

22.

Finalment, decoreu amb una mica de coriandre trinxat si us agrada.

23.

Bon profit!