Us porto un plat extremadament sa, ràpid de fer i, com tots els woks, exòtic: el wok de verdura, xampinyons i gambes. I és que ja fa força temps que estic estudiant la cuina asiàtica... que m'atrau molt. És un d'aquells plats que et menges molt a gust, sobretot perquè és molt bo de gust i perquè saps que el cos també t'ho agrairà.  

Ingredients

1 pebrot vermell tallat a tires  

1 ceba tallada a trossos

4 espàrrecs verds tallats

250 g gamba pelada  

15 xampinyons (aprox.) tallats a làmines gruixudes

6 o 7 alls tendres tallats en tires  

1 cullerada de salsa de Soja

1 cullerada de salsa Sukiyaki

1 cullerada de coriandre en gra

1 cullerada de pebre vermell picant  

1 cullerada de gingebre en pols  

suc d'una llima  

oli d'oliva  

1 got d'aigua

1 cullerada de farina de blat de moro 'Maicena'  

sal

Variants:

Podeu lligar-ho amb llet de coca en comptes d'aigua amb Maicena

Preparació
1.
wok verdura xampinyons gambes pas1

Rentem bé els xampinyons.

2.
wok verdura xampinyons gambes pas2

Els tallem a làmines més aviat gruixudes.

3.
wok verdura xampinyons gambes pas3

Tallem també la verdura.

4.
wok verdura xampinyons gambes pas4

Les gambes, ben netes.

5.
wok verdura xampinyons gambes pas5

Ara li tirarem un polsim de gingebre molt per sobre...

6.
wok verdura xampinyons gambes pas6

... les remenem...

7.
wok verdura xampinyons gambes pas7

... tirem una mica de pebre negre molt...

8.
wok verdura xampinyons gambes pas8

... una mica de pebre vermell picant també...

9.
wok verdura xampinyons gambes pas9

... una cullerada està bé, però depèn de si us agrada molt el picant o no...

10.
wok verdura xampinyons gambes pas10

... ara el coriandre, que li aportarà molt bon aroma...

11.
wok verdura xampinyons gambes pas11

... una cullerada també... i ho remenem de nou. Ho deixarem una estona reposar.

12.
wok verdura xampinyons gambes pas12

Mentrestant, escalfem el wok amb el foc al màxim (ho sento pels que tingueu vitroceràmica), i amb unes gotes d'oli i un polsim de sal, saltarem els xampinyons. Amb un cop de canell... podeu donar-li la volta, si no amb una escumadora. Els reservarem.

13.
wok verdura xampinyons gambes pas13

Fem el mateix amb totes les verdures.

14.
wok verdura xampinyons gambes pas14

Utilitzarem la salsa sukiyaki, molt adient.

15.
wok verdura xampinyons gambes pas15

Aproximadament una cullerada.

16.
wok verdura xampinyons gambes pas16

I quan comenci a tenir una mica de color, la reservem també. La idea és que quedi una mica cruixent, així que no deixeu que s'estovi gaire la verdura.

17.
wok verdura xampinyons gambes pas17

De nou, amb unes gotes d'oli, saltarem les gambetes.

18.
wok verdura xampinyons gambes pas18

Veureu que es fan en un tres i no res. Remeneu-les constantment.

19.
wok verdura xampinyons gambes pas19

Ara prepareu un got d'aigua amb una cullerada gran de farina de blat de moro. Si l'aigua està a temperatura ambient, no tindreu problema en dissoldre-ho.

20.
wok verdura xampinyons gambes pas20

Ara ajuntem tots els ingredients reservats.

21.
wok verdura xampinyons gambes pas21

Serà el moment d'afegir la soja...

22.
wok verdura xampinyons gambes pas22

... una cullerada també.

23.
wok verdura xampinyons gambes pas23

I seguidament, l'aigua amb Maicena.

24.
wok verdura xampinyons gambes pas24

Veureu com immediatament tota la salsa lliga i agafa aquella brillantor tan característica i atractiva dels menjars xinesos.

25.
wok verdura xampinyons gambes pas25

Ja el podem servir.

26.
wok verdura xampinyons gambes pas26

S'ha de cuinar i menjar al moment. No és un plat que es pugui fer amb antelació, ja que les verdures han de tenir un punt cruixent.

27.
wok verdura xampinyons gambes pas27

Ja m'entra gana un altre cop. Acompanyeu el plat amb fideus o arròs si voleu.

28.
wok verdura xampinyons gambes pas28

Bon Profit!