Us porto un plat extremadament sa, ràpid de fer i, com tots els woks, exòtic: el wok de verdura, xampinyons i gambes. I és que ja fa força temps que estic estudiant la cuina asiàtica... que m'atrau molt. És un d'aquells plats que et menges molt a gust, sobretot perquè és molt bo de gust i perquè saps que el cos també t'ho agrairà.
1 pebrot vermell tallat a tires
1 ceba tallada a trossos
4 espàrrecs verds tallats
250 g gamba pelada
15 xampinyons (aprox.) tallats a làmines gruixudes
6 o 7 alls tendres tallats en tires
1 cullerada de salsa de Soja
1 cullerada de salsa Sukiyaki
1 cullerada de coriandre en gra
1 cullerada de pebre vermell picant
1 cullerada de gingebre en pols
suc d'una llima
oli d'oliva
1 got d'aigua
1 cullerada de farina de blat de moro 'Maicena'
sal
Variants:
Podeu lligar-ho amb llet de coca en comptes d'aigua amb Maicena
Rentem bé els xampinyons.
Els tallem a làmines més aviat gruixudes.
Tallem també la verdura.
Les gambes, ben netes.
Ara li tirarem un polsim de gingebre molt per sobre...
... les remenem...
... tirem una mica de pebre negre molt...
... una mica de pebre vermell picant també...
... una cullerada està bé, però depèn de si us agrada molt el picant o no...
... ara el coriandre, que li aportarà molt bon aroma...
... una cullerada també... i ho remenem de nou. Ho deixarem una estona reposar.
Mentrestant, escalfem el wok amb el foc al màxim (ho sento pels que tingueu vitroceràmica), i amb unes gotes d'oli i un polsim de sal, saltarem els xampinyons. Amb un cop de canell... podeu donar-li la volta, si no amb una escumadora. Els reservarem.
Fem el mateix amb totes les verdures.
Utilitzarem la salsa sukiyaki, molt adient.
Aproximadament una cullerada.
I quan comenci a tenir una mica de color, la reservem també. La idea és que quedi una mica cruixent, així que no deixeu que s'estovi gaire la verdura.
De nou, amb unes gotes d'oli, saltarem les gambetes.
Veureu que es fan en un tres i no res. Remeneu-les constantment.
Ara prepareu un got d'aigua amb una cullerada gran de farina de blat de moro. Si l'aigua està a temperatura ambient, no tindreu problema en dissoldre-ho.
Ara ajuntem tots els ingredients reservats.
Serà el moment d'afegir la soja...
... una cullerada també.
I seguidament, l'aigua amb Maicena.
Veureu com immediatament tota la salsa lliga i agafa aquella brillantor tan característica i atractiva dels menjars xinesos.
Ja el podem servir.
S'ha de cuinar i menjar al moment. No és un plat que es pugui fer amb antelació, ja que les verdures han de tenir un punt cruixent.
Ja m'entra gana un altre cop. Acompanyeu el plat amb fideus o arròs si voleu.
Bon Profit!