Us porto un plat extremadament sa, ràpid de fer i, com tots els woks, exòtic: el wok de verdura, xampinyons i gambes. I és que ja fa força temps que estic estudiant la cuina asiàtica... que m'atrau molt. És un d'aquells plats que et menges molt a gust, sobretot perquè és molt bo de gust i perquè saps que el cos també t'ho agrairà.
1 pebrot vermell tallat a tires
1 ceba tallada a trossos
4 espàrrecs verds tallats
250 g gamba pelada
15 xampinyons (aprox.) tallats a làmines gruixudes
6 o 7 alls tendres tallats en tires
1 cullerada de salsa de Soja
1 cullerada de salsa Sukiyaki
1 cullerada de coriandre en gra
1 cullerada de pebre vermell picant
1 cullerada de gingebre en pols
suc d'una llima
oli d'oliva
1 got d'aigua
1 cullerada de farina de blat de moro 'Maicena'
sal
Variants:
Podeu lligar-ho amb llet de coca en comptes d'aigua amb Maicena
![wok verdura xampinyons gambes pas1 wok verdura xampinyons gambes pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/54/54/37/wok-verdura-xampinyons-gambes-pas1.jpeg)
Rentem bé els xampinyons.
![wok verdura xampinyons gambes pas2 wok verdura xampinyons gambes pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/54/55/00/wok-verdura-xampinyons-gambes-pas2.jpeg)
Els tallem a làmines més aviat gruixudes.
![wok verdura xampinyons gambes pas3 wok verdura xampinyons gambes pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/54/55/63/wok-verdura-xampinyons-gambes-pas3.jpeg)
Tallem també la verdura.
![wok verdura xampinyons gambes pas4 wok verdura xampinyons gambes pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/54/56/26/wok-verdura-xampinyons-gambes-pas4.jpeg)
Les gambes, ben netes.
![wok verdura xampinyons gambes pas5 wok verdura xampinyons gambes pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/54/56/89/wok-verdura-xampinyons-gambes-pas5.jpeg)
Ara li tirarem un polsim de gingebre molt per sobre...
![wok verdura xampinyons gambes pas6 wok verdura xampinyons gambes pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/54/57/52/wok-verdura-xampinyons-gambes-pas6.jpeg)
... les remenem...
![wok verdura xampinyons gambes pas7 wok verdura xampinyons gambes pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/54/58/15/wok-verdura-xampinyons-gambes-pas7.jpeg)
... tirem una mica de pebre negre molt...
![wok verdura xampinyons gambes pas8 wok verdura xampinyons gambes pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/54/58/78/wok-verdura-xampinyons-gambes-pas8.jpeg)
... una mica de pebre vermell picant també...
![wok verdura xampinyons gambes pas9 wok verdura xampinyons gambes pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/54/59/41/wok-verdura-xampinyons-gambes-pas9.jpeg)
... una cullerada està bé, però depèn de si us agrada molt el picant o no...
![wok verdura xampinyons gambes pas10 wok verdura xampinyons gambes pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/54/60/04/wok-verdura-xampinyons-gambes-pas10.jpeg)
... ara el coriandre, que li aportarà molt bon aroma...
![wok verdura xampinyons gambes pas11 wok verdura xampinyons gambes pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/54/60/67/wok-verdura-xampinyons-gambes-pas11.jpeg)
... una cullerada també... i ho remenem de nou. Ho deixarem una estona reposar.
![wok verdura xampinyons gambes pas12 wok verdura xampinyons gambes pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/54/61/30/wok-verdura-xampinyons-gambes-pas12.jpeg)
Mentrestant, escalfem el wok amb el foc al màxim (ho sento pels que tingueu vitroceràmica), i amb unes gotes d'oli i un polsim de sal, saltarem els xampinyons. Amb un cop de canell... podeu donar-li la volta, si no amb una escumadora. Els reservarem.
![wok verdura xampinyons gambes pas13 wok verdura xampinyons gambes pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/54/61/93/wok-verdura-xampinyons-gambes-pas13.jpeg)
Fem el mateix amb totes les verdures.
![wok verdura xampinyons gambes pas14 wok verdura xampinyons gambes pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/54/62/56/wok-verdura-xampinyons-gambes-pas14.jpeg)
Utilitzarem la salsa sukiyaki, molt adient.
![wok verdura xampinyons gambes pas15 wok verdura xampinyons gambes pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/54/63/19/wok-verdura-xampinyons-gambes-pas15.jpeg)
Aproximadament una cullerada.
![wok verdura xampinyons gambes pas16 wok verdura xampinyons gambes pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/54/63/82/wok-verdura-xampinyons-gambes-pas16.jpeg)
I quan comenci a tenir una mica de color, la reservem també. La idea és que quedi una mica cruixent, així que no deixeu que s'estovi gaire la verdura.
![wok verdura xampinyons gambes pas17 wok verdura xampinyons gambes pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/54/64/45/wok-verdura-xampinyons-gambes-pas17.jpeg)
De nou, amb unes gotes d'oli, saltarem les gambetes.
![wok verdura xampinyons gambes pas18 wok verdura xampinyons gambes pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/54/65/08/wok-verdura-xampinyons-gambes-pas18.jpeg)
Veureu que es fan en un tres i no res. Remeneu-les constantment.
![wok verdura xampinyons gambes pas19 wok verdura xampinyons gambes pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/54/66/13/wok-verdura-xampinyons-gambes-pas19.jpeg)
Ara prepareu un got d'aigua amb una cullerada gran de farina de blat de moro. Si l'aigua està a temperatura ambient, no tindreu problema en dissoldre-ho.
![wok verdura xampinyons gambes pas20 wok verdura xampinyons gambes pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/54/66/76/wok-verdura-xampinyons-gambes-pas20.jpeg)
Ara ajuntem tots els ingredients reservats.
![wok verdura xampinyons gambes pas21 wok verdura xampinyons gambes pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/54/67/39/wok-verdura-xampinyons-gambes-pas21.jpeg)
Serà el moment d'afegir la soja...
![wok verdura xampinyons gambes pas22 wok verdura xampinyons gambes pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/54/68/02/wok-verdura-xampinyons-gambes-pas22.jpeg)
... una cullerada també.
![wok verdura xampinyons gambes pas23 wok verdura xampinyons gambes pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/54/68/65/wok-verdura-xampinyons-gambes-pas23.jpeg)
I seguidament, l'aigua amb Maicena.
![wok verdura xampinyons gambes pas24 wok verdura xampinyons gambes pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/54/69/28/wok-verdura-xampinyons-gambes-pas24.jpeg)
Veureu com immediatament tota la salsa lliga i agafa aquella brillantor tan característica i atractiva dels menjars xinesos.
![wok verdura xampinyons gambes pas25 wok verdura xampinyons gambes pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/54/70/33/wok-verdura-xampinyons-gambes-pas25.jpeg)
Ja el podem servir.
![wok verdura xampinyons gambes pas26 wok verdura xampinyons gambes pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/54/70/96/wok-verdura-xampinyons-gambes-pas26.jpeg)
S'ha de cuinar i menjar al moment. No és un plat que es pugui fer amb antelació, ja que les verdures han de tenir un punt cruixent.
![wok verdura xampinyons gambes pas27 wok verdura xampinyons gambes pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/54/71/59/wok-verdura-xampinyons-gambes-pas27.jpeg)
Ja m'entra gana un altre cop. Acompanyeu el plat amb fideus o arròs si voleu.
![wok verdura xampinyons gambes pas28 wok verdura xampinyons gambes pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/54/72/22/wok-verdura-xampinyons-gambes-pas28.jpeg)
Bon Profit!