Hola, gourmeters! Sembla que hem de consumir més xai, i la recepta d'avui es fa pràcticament sola. Un cop preparats i col·locats els ingredients a la safata del forn, només hauràs de vigilar la cocció: al forn una hora i mitja a uns 120 graus. Després, entre 45-60 minuts més a 190-200 graus per acabar de fer-ho i torrar-ho tot. I com no, anar regant la carn amb el suquet. Per tant, cap misteri. El resultat és espectacular. Som-hi!

Ingredients

1 cuixa de xai tallada en 3 o 4 trossos

4 patates mitjanes

200g de llard

2 fulles de llorer

1 copa de mistela

1/3 copa de brandi

1/2 copa d'aigua

oli d'oliva verge extra

1 cabeza d'alls

fulles de romaní fresc

pebre negre (en gra)

sal

Variants:

- Pots acompanyar la carn amb verduretes o bolets 

- Es pot fer amb altres carns

Preparació
1.

Prepareu els ingredients.

2.

Desfeu el llard al microones.

3.

Arranqueu les fulles d'un parell de branques de romaní fresc i les barregeu amb el llard.

4.

Peleu la cabeça d'alls i feu un tall a cada gra, sense partir-lo. Esmicoleu també les fulles de llorer.

5.

Saleu i empebreu la carn. Col·loqueu-la en una safata de forn, a sobre d'unes branques de romaní.

6.

Ara, tireu el llard sobre la carn.

7.

Col·loqueu un all a sobre de cada tros de carn, una mica de llorer i un raig d'oli d'oliva.

8.

Com podeu veure, jo he fet dues cuixes (per a 8-10 persones).

9.

Ara haureu d'incorporar també la mistela. Si no en teniu, podeu utilitzar moscatell o qualsevol vi dolç. La idea es donar a la carn un record dolç del vi, però no quedarà pas dolça, no patiu.

10.

Cap a dins.

11.

Afegiu-hi també una mica de brandi. L'aroma que hi deixarà és molt interessant.

12.

Cap a dins.

13.

I finalment mig got d'aigua. Aquestes quantitats de líquid son per cada safata, és a dir, per cada cuixa de xai.

14.

Al forn, a 120 graus durant una hora i mitja. De tant en tant li doneu la volta i ho regueu amb el suc.

15.

En paral·lel, i si us ve de gust, prepareu unes patates per acompanyar la carn. 

16.

Passats els 90 minuts de cocció, ja hi podeu afegir les patates i apujar la temperatura del forn fins els 190 graus.  

17.

Als 30 minuts notareu que comença a agafar bon color.

18.

Repetiu el procés: donar la volta a la carn i regar-ho amb el suc. 

19.

Així fins que quedi ben feta la carn i les patates. Podeu deixar reposar la safata al forn durant un parell d'hores (amb el forn apagat). Podeu cuinar aquest plat el dia anterior també.

20.

Finalment, serviu-lo ben calent amb suquet per sobre i unes escates de sal. Bon profit!