Una tapa d'aquelles que m'encanten. Un bon plat de xampinyons frescos saltats amb all i julivert és un platet excepcional. Però, clar, no l'acostumo a demanar quan surto... més que res pel perill que et serveixin uns xampinyons de pot, que són horrorosos. Tsch, siguem realistes.
No sé si us passa a vosaltres, però aquesta tapa costa de trobar. I és molt curiós per què, en canvi, la podem trobar en moltíssimes cartes de molts bars de tapes. Però no hi ha res millor que fer-s'ho a casa. Una bona tapa, ideal per a qualsevol vermut.
500 g xampinyons frescos
all picat
julivert
oli d'oliva
sal
Variants:
Es poden reduir amb un raig de vi blanc
Es poden acompanyar amb unes llesquetes de pa torrat/fregit
![xampinyons all julivert pas1 xampinyons all julivert pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/51/16/68/xampinyons-all-julivert-pas1.jpeg)
Rentem bé els xampinyons i tallem les arrels.
![xampinyons all julivert pas2 xampinyons all julivert pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/51/16/95/xampinyons-all-julivert-pas2.jpeg)
Han de quedar ben nets de sorra.
![xampinyons all julivert pas3 xampinyons all julivert pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/51/17/22/xampinyons-all-julivert-pas3.jpeg)
Ara els tallem a làmines...
![xampinyons all julivert pas4 xampinyons all julivert pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/51/17/49/xampinyons-all-julivert-pas4.jpeg)
... ni massa primes ni massa gruixudes, tot i que els podeu fer per la meitat directament.
![xampinyons all julivert pas5 xampinyons all julivert pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/51/17/76/xampinyons-all-julivert-pas5.jpeg)
Piquem un parell o tres d'alls amb una mica de julivert fresc... a ull.
![xampinyons all julivert pas6 xampinyons all julivert pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/51/18/03/xampinyons-all-julivert-pas6.jpeg)
Posem un bon raig d'oli d'oliva a escalfar... i tirem la meitat de l'all i julivert, per donar gust.
![xampinyons all julivert pas7 xampinyons all julivert pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/51/18/30/xampinyons-all-julivert-pas7.jpeg)
Seguidament, incorporem els xampinyons...
![xampinyons all julivert pas8 xampinyons all julivert pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/51/18/57/xampinyons-all-julivert-pas8.jpeg)
Tirem la resta d'all i julivert picat per sobre i ho anem remenant tot plegat.
![xampinyons all julivert pas9 xampinyons all julivert pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/51/18/84/xampinyons-all-julivert-pas9.jpeg)
Els heu de saltar fins que comencin a quedar una mica daurats.
![xampinyons all julivert pas10 xampinyons all julivert pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/51/19/11/xampinyons-all-julivert-pas10.jpeg)
Quan pràcticament siguin cuits... els salarem una mica.
![xampinyons all julivert pas11 xampinyons all julivert pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/51/19/38/xampinyons-all-julivert-pas11.jpeg)
Emplatar i servir immediatament.
![xampinyons all julivert pas12 xampinyons all julivert pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/51/19/65/xampinyons-all-julivert-pas12.jpeg)
A què fan bona pinta?
![xampinyons all julivert pas13 xampinyons all julivert pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/51/19/92/xampinyons-all-julivert-pas13.jpeg)
Bon Profit!