Una tapa d'aquelles que m'encanten. Un bon plat de xampinyons frescos saltats amb all i julivert és un platet excepcional. Però, clar, no l'acostumo a demanar quan surto... més que res pel perill que et serveixin uns xampinyons de pot, que són horrorosos. Tsch, siguem realistes.

No sé si us passa a vosaltres, però aquesta tapa costa de trobar. I és molt curiós per què, en canvi, la podem trobar en moltíssimes cartes de molts bars de tapes. Però no hi ha res millor que fer-s'ho a casa. Una bona tapa, ideal per a qualsevol vermut.

Ingredients

500 g xampinyons frescos

all picat

julivert

oli d'oliva

sal

Variants:

Es poden reduir amb un raig de vi blanc

Es poden acompanyar amb unes llesquetes de pa torrat/fregit

Preparació
1.

Rentem bé els xampinyons i tallem les arrels.

2.

Han de quedar ben nets de sorra.

3.

Ara els tallem a làmines...

4.

... ni massa primes ni massa gruixudes, tot i que els podeu fer per la meitat directament.

5.

Piquem un parell o tres d'alls amb una mica de julivert fresc... a ull.

6.

Posem un bon raig d'oli d'oliva a escalfar... i tirem la meitat de l'all i julivert, per donar gust.

7.

Seguidament, incorporem els xampinyons...

8.

Tirem la resta d'all i julivert picat per sobre i ho anem remenant tot plegat.

9.

Els heu de saltar fins que comencin a quedar una mica daurats.

10.

Quan pràcticament siguin cuits... els salarem una mica.

11.

Emplatar i servir immediatament.

12.

A què fan bona pinta?

13.

Bon Profit!