Hola "Gourmeters"!
Avui us porto una recepta on no trobareu a faltar la carn, doncs la textura del dàtil ja es prou carnosa en boca. La combinació d'ingredients fa d'aquest entrant/aperitiu un plat a considerar si voleu quedar bé: es económic, senzill de cuinar i el podeu deixar preparat amb antelació. A més d'estar més que bo.
Us animeu a tastar-lo?
10 xampinyons de mida grossa
1 porrot trinxat
10 dàtils grossos tipus "Medjool"
formatge d'ovella per gratinar
formatge de bola per al farciment
coriandre fresc
orenga
oli d'oliva verge extra
sal
Variants:
- Hi podeu afegir una mica de bacó o pernil al farciment
- Podeu utilitzar barreja de formatges per gratinar
Per fer aquesta recepta haureu de triar els xampinyons més macos. Podeu fer servir la varietat "Portobello", de color més fosc.
I també els podeu combinar amb el xampinyó blanc més habitual.
Els dàtils han de ser grossos i de bona qualitat.
Treieu el pinyols i talleu-los a daus.
Treieu el peu dels xampinyons. Reserveu els peus per fer una truita si voleu, però no els utilitzarem en aquesta recepta.
En una paella amb un raig d'oli d'oliva verge extra. Saleu els xampinyons.
Mentrestant, aprofiteu per trinxar el porro i fer daus de formatge de bola.
Els bolets us han de quedar daurats per les dues bandes.
Així.
Ara, poseu una mica d'oli a la base d'una safata de forn i reserveu-hi els bolets.
En la mateixa paella, salteu el porro amb els dàtils fins que el porro sigui tou.
Afegiu-hi una mica de coriandre trinxat.
I finalment, els daus de formatge de bola.
Doneu-li un parell de voltes i de seguida notareu que es desfà el formatge i s'enganxa.
Aprofiteu aquesta textura enganxifosa per omplir els bolets.
Perfecte.
Ara, poseu-hi una mica de formatge d'ovella per sobre, orenga i a gratinar al forn.
Quan surtin del forn, tireu una mica més de coriandre trinxat per sobre.
I serviu-los ben calents a taula.
Bon profit!