Una gran tapa que sorprendrà als vostres convidats. El més normal seria farcir-los amb daus de pernil ibèric, que també us ho recomano, però el d'avui és un farciment, pel meu gust, força ben trobat. La botifarra d'ou feta a la planxa juntament amb el porro i el rocafort conformen una harmonia de sabors molt adients per aquest bolet. Clar, s'ha de dir que el roquefort condiciona una mica... ja que no a tothom li agrada, però ho podeu substituir per un brie o un gorgonzola mateix que no és tant fort.
Us recomano comprar i utilitzar xampinyons molt grans. Contra més gran, més joc us donarà de cara al farciment. La crema que els acompanya està gairebé més bona que el propi xampinyó... per llepar-se'n els dits, vaja.
4 xampinyons extra grans
1/2 porro
1/3 part de botifarra d'ou
50gr. formatge rocafort
50gr. 4 formatges per fondre
un polsim d'orenga
pebre vermell
oli d'oliva
sal
Per la crema de xampinyó:
1 pastanaga
1/2 patata
3 xampinyons extra grans
oli d'oliva
100gr. nata líquida
sal
Variants:
Podeu substituir el rocafort per un formatge menys fort com el gorgonzola o el brie
![xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas1 xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/52/98/96/xampinyons-farcits-botifarra-dou-porro-roquefort-sobre-crema-xampinyo-pas1.jpeg)
Primer prepararem la crema que presentarem com a base del nostre plat. En una paella amb unes gotes d'oli farem els xampinyons talladets. A continuació afegirem la patata, el porro i la pastanaga.
![xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas2 xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/52/99/44/xampinyons-farcits-botifarra-dou-porro-roquefort-sobre-crema-xampinyo-pas2.jpeg)
Un cop tingui tot un coloret maco, ho courem al vapor. Jo he utilitzat una BabyCook.
![xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas3 xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/52/99/71/xampinyons-farcits-botifarra-dou-porro-roquefort-sobre-crema-xampinyo-pas3.jpeg)
Un cop cuit, ho triturarem amb la mateixa BabyCook o amb un turmix tradicional.
![xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas4 xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/00/13/xampinyons-farcits-botifarra-dou-porro-roquefort-sobre-crema-xampinyo-pas4.jpeg)
Ara incorporarem la nata que haurem escalfat prèviament i salarem el conjunt.
![xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas6 xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/00/67/xampinyons-farcits-botifarra-dou-porro-roquefort-sobre-crema-xampinyo-pas6.jpeg)
Ara anem a preparar el farciment dels xampinyons. Picarem una mica de porro.
![xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas7 xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/00/94/xampinyons-farcits-botifarra-dou-porro-roquefort-sobre-crema-xampinyo-pas7.jpeg)
Picarem també la nostra botifarra d'ou.
![xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas8 xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/01/21/xampinyons-farcits-botifarra-dou-porro-roquefort-sobre-crema-xampinyo-pas8.jpeg)
Perfecte.
![xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas9 xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/01/48/xampinyons-farcits-botifarra-dou-porro-roquefort-sobre-crema-xampinyo-pas9.jpeg)
La podeu barrejar amb el porro picat.
![xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas10 xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/01/75/xampinyons-farcits-botifarra-dou-porro-roquefort-sobre-crema-xampinyo-pas10.jpeg)
Ara, netejarem bé de sorra els nostres xampis... i els traurem el cor, que podem afegir al farciment o a la crema que hem fet.
![xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas11 xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/02/02/xampinyons-farcits-botifarra-dou-porro-roquefort-sobre-crema-xampinyo-pas11.jpeg)
![xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas12 xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/02/29/xampinyons-farcits-botifarra-dou-porro-roquefort-sobre-crema-xampinyo-pas12.jpeg)
... per totes dues bandes.
![xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas13 xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/02/56/xampinyons-farcits-botifarra-dou-porro-roquefort-sobre-crema-xampinyo-pas13.jpeg)
Els retirem i els distribuïm en una safata pel forn.
![xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas14 xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/02/83/xampinyons-farcits-botifarra-dou-porro-roquefort-sobre-crema-xampinyo-pas14.jpeg)
Ara daurem el farciment de botifarra i porro.
![xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas15 xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/03/10/xampinyons-farcits-botifarra-dou-porro-roquefort-sobre-crema-xampinyo-pas15.jpeg)
Amb una cullera anirem omplint els nostres xampinyons.
![xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas16 xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/03/37/xampinyons-farcits-botifarra-dou-porro-roquefort-sobre-crema-xampinyo-pas16.jpeg)
Apreteu bé, que quedi ben farcit.
![xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas17 xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/03/64/xampinyons-farcits-botifarra-dou-porro-roquefort-sobre-crema-xampinyo-pas17.jpeg)
Ara posarem el rocafort.
![xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas18 xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/03/91/xampinyons-farcits-botifarra-dou-porro-roquefort-sobre-crema-xampinyo-pas18.jpeg)
Aproximadament la quantitat d'una cullera de postre.
![xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas19 xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/04/18/xampinyons-farcits-botifarra-dou-porro-roquefort-sobre-crema-xampinyo-pas19.jpeg)
Tot dependrà si us agrada molt aquest formatge o només voleu donar un lleuger sabor, clar.
![xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas20 xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/04/45/xampinyons-farcits-botifarra-dou-porro-roquefort-sobre-crema-xampinyo-pas20.jpeg)
Finalment, posarem una mica de formatge per fondre... i un polsim d'orenga.
![xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas21 xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/04/72/xampinyons-farcits-botifarra-dou-porro-roquefort-sobre-crema-xampinyo-pas21.jpeg)
Ja està apunt per enfornar. Un raig d'oli i el tindrem uns 10 minuts a 190 graus.
![xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas22 xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/04/99/xampinyons-farcits-botifarra-dou-porro-roquefort-sobre-crema-xampinyo-pas22.jpeg)
Quan surti del forn veureu que té com una escuma per sobre. És el rocafort. Tranquils que marxarà de seguida.
![xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas23 xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/05/26/xampinyons-farcits-botifarra-dou-porro-roquefort-sobre-crema-xampinyo-pas23.jpeg)
Ummm... quina oloreta que fa ja.
![xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas24 xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/05/53/xampinyons-farcits-botifarra-dou-porro-roquefort-sobre-crema-xampinyo-pas24.jpeg)
Doncs només ens queda muntar el plat.
![xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas25 xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/05/80/xampinyons-farcits-botifarra-dou-porro-roquefort-sobre-crema-xampinyo-pas25.jpeg)
Hi posarem una base de crema de xampinyó... i a sobre els xampinyons farcits.
![xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas26 xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/06/07/xampinyons-farcits-botifarra-dou-porro-roquefort-sobre-crema-xampinyo-pas26.jpeg)
Hi tirarem un polsim de pebre vermell per sobre, que aportarà un toc de color.
![xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas27 xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/06/34/xampinyons-farcits-botifarra-dou-porro-roquefort-sobre-crema-xampinyo-pas27.jpeg)
I ja està, a gaudir.
![xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas28 xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/06/61/xampinyons-farcits-botifarra-dou-porro-roquefort-sobre-crema-xampinyo-pas28.jpeg)
Acompanyeu-los amb un bon vinet... un somontano mateix li va genial.
![xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas29 xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/06/88/xampinyons-farcits-botifarra-dou-porro-roquefort-sobre-crema-xampinyo-pas29.jpeg)
Bon Profit!