Una gran tapa que sorprendrà als vostres convidats. El més normal seria farcir-los amb daus de pernil ibèric, que també us ho recomano, però el d'avui és un farciment, pel meu gust, força ben trobat. La botifarra d'ou feta a la planxa juntament amb el porro i el rocafort conformen una harmonia de sabors molt adients per aquest bolet. Clar, s'ha de dir que el roquefort condiciona una mica... ja que no a tothom li agrada, però ho podeu substituir per un brie o un gorgonzola mateix que no és tant fort.

Us recomano comprar i utilitzar xampinyons molt grans. Contra més gran, més joc us donarà de cara al farciment. La crema que els acompanya està gairebé més bona que el propi xampinyó... per llepar-se'n els dits, vaja.

Ingredients

4 xampinyons extra grans

1/2 porro

1/3 part de botifarra d'ou

50gr. formatge rocafort

50gr. 4 formatges per fondre

un polsim d'orenga

pebre vermell

oli d'oliva

sal

 

Per la crema de xampinyó:

1 pastanaga

1/2 patata

3 xampinyons extra grans

oli d'oliva

100gr. nata líquida

sal

 

Variants:

Podeu substituir el rocafort per un formatge menys fort com el gorgonzola o el brie

Preparació
1.

Primer prepararem la crema que presentarem com a base del nostre plat. En una paella amb unes gotes d'oli farem els xampinyons talladets. A continuació afegirem la patata, el porro i la pastanaga.

2.

Un cop tingui tot un coloret maco, ho courem al vapor. Jo he utilitzat una BabyCook.

3.

Un cop cuit, ho triturarem amb la mateixa BabyCook o amb un turmix tradicional.

4.

Ara incorporarem la nata que haurem escalfat prèviament i salarem el conjunt.

5.

Ara anem a preparar el farciment dels xampinyons. Picarem una mica de porro.

6.

Picarem també la nostra botifarra d'ou.

7.

Perfecte.

8.

La podeu barrejar amb el porro picat.

9.

Ara, netejarem bé de sorra els nostres xampis... i els traurem el cor, que podem afegir al farciment o a la crema que hem fet.

10.
11.

... per totes dues bandes.

12.

Els retirem i els distribuïm en una safata pel forn.

13.

Ara daurem el farciment de botifarra i porro.

14.

Amb una cullera anirem omplint els nostres xampinyons.

15.

Apreteu bé, que quedi ben farcit.

16.

Ara posarem el rocafort.

17.

Aproximadament la quantitat d'una cullera de postre.

18.

Tot dependrà si us agrada molt aquest formatge o només voleu donar un lleuger sabor, clar.

19.

Finalment, posarem una mica de formatge per fondre... i un polsim d'orenga.

20.

Ja està apunt per enfornar. Un raig d'oli i el tindrem uns 10 minuts a 190 graus.

21.

Quan surti del forn veureu que té com una escuma per sobre. És el rocafort. Tranquils que marxarà de seguida.

22.

Ummm... quina oloreta que fa ja.

23.

Doncs només ens queda muntar el plat.

24.

Hi posarem una base de crema de xampinyó... i a sobre els xampinyons farcits.

25.

Hi tirarem un polsim de pebre vermell per sobre, que aportarà un toc de color.

26.

I ja està, a gaudir.

27.

Acompanyeu-los amb un bon vinet... un somontano mateix li va genial.

28.

Bon Profit!