Un aperitiu d'aquells fàcils de fer i "resultons". D'entrada, uns xampinyons amb ou es podrien fer més sucosos afegint l'ou al final de la cocció del xampinyó... tot deixant-lo semi-cru. És un altre possibilitat que si voleu us faré un altre dia. Però no buscava això. Buscava realment un farciment.
I així ha estat. La barreja del xampinyó cuit... amb l'ou cuit... la capa de formatget gratinat i, sobretot, l'amanit amb oli de cep... fan d'aquest pintxo... una tapa molt aconsellable per matar la gana. Espero que us agradi.
8 xampinyons frescos i grossos
8 ous de guatlla
oli de ceps
formatge per gratinar
orenga
sal
D'entrada, ens haurem de fer amb uns bons xampinyons... contri més grans millor.
Un cop ben nets i tallades les arrels, haureu d'eliminar el tronc o pota del xampinyó. Aquesta part la podeu utilitzar per a fer una crema de verdures o per saltar-los amb all i julivert mateix.
En una safata pel forn col.locarem els xampinyons que vulguem fer, en aquest cas 6.
Anem a pels ous de guatlla, clar...
Aboquem tot l'ou dins el xampinyó.
Ara, tirarem un polsim d'orenga per sobre de l'ou.
Això ens aportarà un extra de sabor i aroma.
Una mica de formatge per gratinar...
... i el toc final... un oli fet de ceps (Boletus Edulis) que podreu trobar en botigues especialitzades o de delicatessen.
Ens podem ajudar d'una cullera.
Només ens queda enfornar-los uns 15-20 minuts a 180-190 graus.
Un cop fets els servirem ben calents.
Els col·loquem tots...
... i per acabar, un nou polsim d'orenga.
Fàcil, no?... no us queixareu.
Partim-ne un per veure'l per dins.
Efectivament, estan farcits literalment d'ou cuit.
Bon Profit!